Pereira taktiği belirledi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Pereira taktiği belirledi

SPOR Haberleri  / Sabah

F.Bahçe Teknik Direktörü, oyuncularını zemine alışık rakibin hızlı ataklarına karşı uyardı ve "Az risk alarak rakibin açığını arayacağız. 1 puan dahi önemli" dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa Ligi'nde oynayacakları Molde maçı öncesi takıma önemli uyarılarda bulundu. Suni çimin oyun felsefeleri açısından bir dezavantaj olduğunu belirten Pereira, buna göre bir planla sahada olacaklarını ifade etti. Portekizli çalıştırıcı, "Rakip hep bu zeminde oynuyor ve nasıl oynanacağını iyi biliyor. Savunmalarının önünde kaptıkları topları hızla ileri taşıyarak pozisyon arayacaklar. Bu riski ortadan kaldırmalıyız" diye konuştu. 

Gol ararken arkada büyük boşluklar bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Vitor Pereira, "Rakibi küçük görmeyin. Maçın 0-0 bitmesi dahi önemli. 1 puan, kendi evimizdeki son maçta bize kaderimizi belirleme fırsatı verecek. Diğer maçın skoruna bakmaksızın bu karşılaşmadan öyle ya da böyle 1 puanla dönmeliyiz. Ajax maçında belki sıkıcı bir 90 dakika oynadığımız için eleştirildik. Ama o 1 puan bizi diğer rakiplerin üzerinde tuttu" ifadesini kullandı. 

KALİTELİ OLAN BİZİZ

3-1 kaybettikleri ilk maçtan örnekler vererek aynı hataların tekrarlanmamasını da isteyen Pereira, "Bu hava ve saha şartlarında sürekli rakip sahada oynayamayız. Daha az risk alarak onların açıklarını bulmaya çalışmalıyız. Bu daha iyi takım savunmasıyla ve daha fazla konsantrasyonla olacak. Eğer planı Mersin'deki gibi iştahlı uygularsak, 3 puan sürpriz olmayacak. Siz onlardan daha kaliteli bir takımsınız" dedi. 

İLK MAÇTA NELER YAŞANDI?

Molde ile Kadıköy'de 17 Eylül'de oynadığı ilk maçı 3-1 kaybeden Fenerbahçe özellikle savunmada yaptığı hatalarla konuşulmuştu. Norveç ekibi, Kadıköy'deki karşılaşmada 36. dakikada Hoiland'ın penaltıdan attığı golle öne geçti, Nani 42. dakikada skorda eşitliği sağladı. Ancak Molde 53. dakikada Elyounoussi ve 65. dakikada Linnes'in golleriyle sarı-lacivertli ekibi taraftarı önünde mağlup etti.

CANER ERKİN MÜJDESİ

Molde ile oynayacağı maçın hazırlıklarının İstanbul'daki bölümünü tamamlayan ve bugün Norveç'e gidecek olan Fenerbahçe'de Caner Erkin sevinci yaşanıyor. 1 ay önce Almanya'da sağ dizinden operasyon geçiren ve bir süredir tedavi ile antrenmanlarını takımdan ayrı özel program dahilinde sürdüren başarılı futbolcu, yeniden takımla çalışmalara başladı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...