Fernando baskısı

Düzenleyen:
Fernando baskısı

SPOR Haberleri

F.Bahçe’nin bu sezon attığı 11 golle takımın en skoreri olan Fernandao’nun, Van Persie’nin arkasında beklemesi eleştiriliyor

M.EMİN ULUÇ

Süper Lig’in son kralı Fernandao, attığı gollerle Fenerbahçe’ye de hayat veriyor, ancak ilk 11’deki yerini bir türlü sağlama alamıyor. Sarı-lacivertlilerin bu sezon oynadığı 22 maçın tamamında forma giyen ve 11 kez ağları havalandırarak 0,5’lik gol ortalaması yakalayan sambacı takımın en skorer ismi durumunda. Ligde attığı 5 golle zirveyi Robin van Persie’yle paylaşan Fernandao, Avrupa’da ise 10 golün 6’sına imza atarak takımı adeta tek başına sırtladı. Ancak bu üstün performansına rağmen sambacı, bir türlü Robin van Persie’yi kulübeye çivileyemedi. Fernandao, 14 maça ilk 11’de başlarken, toplam 6 golü bulunan RvP 15 kez ilk 11’de görev aldı. Sow’un ayrılmasından sonra çift forvetle oynayamayacağını açıklayan Vitor Pereira, doğrularıyla çelişmesine rağmen olası bir kriz daha yaşamamak için önceliği RvP’ye verdi.
Avrupa bile onu istiyor
Golcülüğü ve formda olması bir yana, top saklama, ikili mücadele, arkası dönük oynama gibi bir çok konuda Robin van Persie’den daha etkili olmasına rağmen yedek soyunmaktan kurtulamayan Fernandao’nun en büyük kusuru sessiz kalması! Trabzon maçında şut dahi atamayan, kanatlarda varlık gösteremeyen, ancak yüzü kaleye dönük oynayabilen RvP ise yedek kaldığında ya da oyundan alındığında hemen bir kriz çıkardığı için 11’e daha yakın oluyor! Ancak bu durum Avrupa medyasını bile rahatsız etmiş durumda. UEFA Avrupa Ligi’nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımlarda Fernandao’ya övgüler yağdırılırken, “Bu sezon yedekten gelerek Avrupa Ligi’nde 5 maçta 4 gol attı Artık ilk 11’de başlamamalı mı?” ifadesi kullanıldı. İngiliz basını, Fernandao’nun RvP’yi gölgede bıraktığını yazarken, Hollanda basını da sambacının Trabzon maçında RvP’nin yerine girip golünü atmasını ön plana çıkardı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...