Zengin kalkışı

Düzenleyen:
Zengin kalkışı

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar Sporting karşısında Gomez’le öne geçti. Tam “Tur geldi” derken, 10 dakika içinde ilk 2’si hatalı 3 gol yiyen kaleci Tolga Zengin, Kartal’ın Avrupa'ya vedasında başrol oynadı

HÜSEYİN EROĞUL

Beşiktaş, lider ve namağlup gittiği Lizbon’dan büyük bir hüzünle döndü. Lizbon'daki mücadeleye ev sahibi ekip baskılı başladı. 2. dakikada Mario'nun şutuyla ilk denemesini yapan Sporting Lizbon, Beşiktaş'ı kendi yarı sahasına hapsetmeye çalıştı. Tüm hatlarıyla maçın başından itibaren yüklenen rakibi karşısında ileride top tutarak rahatlamaya çalışan temsilcimiz ise Quaresma-Mario Gomez ikilisiyle tehlikeli olmaya çalıştı. Siyah-beyazlıların oyun kurmasına izin vermeyen ve hızlı paslarla sahanın tümüne yayılmaya gayret eden Sporting Lizbon ise Beşiktaş'ın ön taraftaki ani baskıları karşısında zor durumlar yaşadı. Sağ kanattan birçok fırsat yakalamasına rağmen Olcay'ın yanlış pas tercihleriyle bu durumu lehine çeviremeyen Beşiktaş ilk yarım saatin sonlarına doğru oyuna ortak oldu. 31'de Olcay'ın şutuyla gole yaklaşan siyah-beyazlılar, 40'ta yine Olcay'la tehlikeli oldu ancak kaleciyi aşamadı.
5 dakikada çöktük
İkinci yarıya iyi başladı Beşiktaş. 58'de Sporting savunmadan çıkmaya çalışırken İsmail kaptığı topu Quaresma'yla buluşturdu, Portekizli oyuncunun muhteşem trivela pasında Mario Gomez ağları gördü: 1-0. Avrupa'da yoluna devam etmek için bütün riskleri alan Portekizliler, 67'de beraberliği buldu. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Slimani, Tolga'nın kararsızlığından da faydalanınca skoru eşitledi: 1-1. Sporting Lizbon 5 dakika sonra skoru 2-1'e taşıdı. Sağ çaprazdan topla buluşan Ruiz sert bir şutla Tolga'yı kapattığı köşeden avladı ve Beşiktaş'ın umutlarını söndürürken, 77'de Teofilo ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla skoru belirledi: 3-1 yaptı. Gruptan lider çıkmayı uman Beşiktaş, böylece Avrupa defterini erkenden kapatmış oldu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...