Karadeniz derbisinde Çaykur Rize, Trabzon'u bozguna uğrattı!

Düzenleyen:
Karadeniz derbisinde Çaykur Rize, Trabzon'u bozguna uğrattı!

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer, 15. haftada 7. mağlubiyetini aldı. Cardozo’nun penaltı kaçırması sonrası ev sahibi Rizespor, Kweuke, Murat Duruer ve Deniz Kadah’ın golleriyle farka gitti

Uğur AKTAN-Rizespor'un Trabzonspor'u misafir ettiği Karadeniz derbisinde gülen 3-0'lık skorla ev sahibi takım oldu. Dengede geçen oyunda ilk kıvılcım 24. dakikada Trabzonspor'un Yusuf'un düşürülmesiyle kazandığı penaltı ile çaktı. Cardozo'nun şutunda kaleci Itandje gole izin vermedi. Maçın 30-35. dakikaları uzun süre tartışılacak penaltı pozisyonlarına sahne oldu. Rizesporlu savunma oyuncularının elle müdahale ettiği üç pozisyonda bordo-mavililer penaltı beklerken, maçın hakemi Ali Palabıyık oralı olmadı. Çok sayıda pozisyonun olduğu maçta gol perdesi 41. dakikada açıldı. Eski Trabzonsporlu Sercan Kaya'nın pasında Kweuke topu sürdü, Douglas ile Onur'u birbirine düşürüp vurdu: 1-0. İlk yarının uzatma dakikalarında yine Sercan Kaya ile gelişen Rizespor atağında arka direkte topla buluşan Murat Duruer gelişine abandı, Onur'u geçen top ağlarla buluştu: 2-0. 

Itandje yıldızlaştı
İkinci yarıda riskleri alıp rakip kaleye yüklenen bordo-mavili takım Rizespor'un Kamerunlu kalecisi Itandje'ı geçmeyi bir türlü başaramadı. Stoper Douglas'ı çıkartıp Marko Marin'i oyuna alan Sadi Tekelioğlu'nun bu hamlesi Trabzonspor'un savunmada rakibine boş alanlar vermesine neden olurken, 71. dakikada Murat Duruer'in pasıyla buluşan Deniz Kadah düzgün bir vuruşla maçın skorunu ilan etti: 3-0. 

Ç.Rizespor'un başarılı forveti Leonard Kweuke bu sezon Süper Lig'de 9. golünü Trabzonspor'a attı. Kamerunlu oyuncunun bir de asisti bulunuyor.

SADİ TEKELİOĞLU, "ACI BİR MAĞLUBİYET ALDIK" DEDİ
Bu bir travma

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, "Belki de en iyi oynadığımız maçta yenildik. Trabzonspor için acı bir mağlubiyet. Bu bir travmadır. Penaltının kaçması ve verilmeyen penaltılar olması hiçbir şeyi hafifletmez. Ama bugün sahadaki hakeme baktığımızda bizim ve rakibimiz Çaykur Rizespor'un penaltılarını çalmadı. Bizim en 3 penaltımızı çalmadı" açıklaması yaptı. Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, "Cardozo'nun kaçırdığı penaltı, oyunun kırılma anıydı. Kaleci Itandje'a ayrı parantez açmalıyız. Penaltıyı kurtardı ve sonrasında çok net pozisyonlar çıkardı. Güzel bir galibiyet oldu" sözlerini kullandı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...