Aslan kral Ordu 'ya karşı

Aslan kral Ordu 'ya karşı

SPOR Haberleri

İtalyan ordusu mensupları tarafından kurulan mavi-beyazlı ekip, Avrupa Ligi G Grubu'nu namağlup tamamlamasına karşın Serie A'da tersi bir grafik çiziyor. İyi bir kura çeken Cimbom ilk maçını 18 Şubat'ta TT Arena'da oynayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekilirken Galatasaray, dev rakiplerin arasından 'dişine göre' diyebileceğimiz bir takımla, İtalyan temsilcisi Lazio ile eşleşti. Sarı kırmızılı ekip, seri başı olamadığı için Lazio ile ilk maçını evinde 18 Şubat Perşembe günü, rövanş maçını ise 25 Şubat Perşembe günü deplasmanda oynanacak. İtalyan ordusu mensupları tarafından 1900 yılında kurulan, köklü bir geçmişe sahip olan Lazio, bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olduğu kadar kendi liginde de kötü bir performans sergiliyor. Şampi yonl ar Ligi'ne play off turundan katılan Lazio, Alman ekibi Bayer Leverkusen'e elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye başladı. Bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alan İtalyan ekibi bu maçlarda 13 gol atıp 6 gol yedi. Avrup a Ligi'nde grubunu 14 puanla lider olarak tamamlayan Lazio, İtalya Serie A'da 19 puanla 12. sırada. Serie A'da zor günler yaşayan Lazio son 6 maçında 5 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Maçlarını Roma Olimpiyat Stadı'nda oynayan İtalyan takımının başında Stefano Pioli yer alırken kadrosundaki en önemli isimler ise Candreva, Felipe Anderson ve 37 yaşındaki Miroslav Klose...

İki lig şampiyonluğu var 
UEFA Avrupa Ligi'nde 15. kez mücadele eden İtalyan temsilcisi, 1973-1974 ve 1999-2000 sezonlarında Serie A şampiyonluğu yaşadı, 6 kez de İtalya Kupası'nı müzesine götürdü.

Avrupa'da 2 kupa kaldırdı 
Lazio, UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda 1998-1999 sezonunda finalde İspanyol rakibi Mallorca'yı 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı. Aynı sezon Manchester United'ı 1-0 mağlup eden başkent ekibi, UEFA Süper Kupası'nı da kazandı.

Finalde İnter'e kaybetti 
Bir önceki yıl 1997-1998 sezonunda ise UEFA Kupası'nda final oynayan Lazio, Paris'te Inter'e 3-0 kaybetti. 2002-2003 sezonunda da UEFA Kupası'nda yarı final oynama başarısı elde etti. UEFA Avrupa Ligi'nde 106 maça çıkan Lazio, 54 galibiyet, 26 beraberlik ve 26 mağlubiyet aldı.

Lazio hakkında bilmeniz gerekenler
Avrupa Ligi finaline, 18 Mayıs 2016'da İsviçre'nin Basel kentindeki St. Jakob Park Stadı ev sahipliği yapacak. 
Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera ise 2007 ile 2011 yılları arasında İtalyan ekibi Lazio'da forma giymişti. 
Galatasaray, 2001-2002 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Lazio ile karşılaşmış, Ali Sami Yen Stadı'nda Ümit Karan'ın bulduğu golle maçı 1-0 kazanmıştı. Roma'daki mücadeleyi ise Dejan Stankovic'in kaydettiği golle kazanan taraf Lazio olmuştu.
İtalyan ekibi daha önce Türk takımları ile 12 kez karşılaştı. Oynanan 12 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
İtalyanlar'ın bu yıl ligde ve Avrupa'da en golcü isimleri beşer golle Brezilyalı Felipe Anderson ve Sırp forvet Filip Djorjevic oldu. Avrupa Ligi'nde Djordjevic 3, Candreva ve Matri ikişer, Biglia, Milinkovic-Savic, Hoedt, Onazi, Parolo, Anderson birer gol kaydetti. 
Yaş ortalaması 26.3 olan Lazio'nun transfermarkt'ta 184.6 milyon euro değeri bulunuyor. En pahalı oyuncuları 27 milyon euro ile Candreva

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...