Timsah Arena'da şov başlıyor

Düzenleyen:
Timsah Arena'da şov başlıyor

SPOR Haberleri

Bursaspor’un maçlarını oynayacağı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stadın açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer alacak

Bursa nefesini tuttu… Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena, kapılarını 21 Aralık’ta görkemli bir törenle açacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışın saat 15.00’te başlayacağını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla stadyumun açılışını gerçekleştireceğiz. Burası zaten Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı dönemindeki projesiydi. Türkiye’nin bir dünya ülkesi olması, kentlerimizin de dünya kenti olması için 20’nin üzerinde stadyumun Türkiye’ye kazandırılması hedefi vardı. Bu kapsamda da bizim Büyükşehir Başkanlığı adaylığımızda da Bursa’ya yeni bir stat kazandırma sözümüzü tutuyoruz. Bu stadın ayrı yere yapılması, mevcut stadın yerini, kentte meydan olarak değerlendirilmesi de Cumhurbaşkanımızın fikriydi. 50 milyon TL’lik devlet desteğiyle bu stadın yapımına başladık. Stadyum, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış oldu” dedi.
4 yılda tamamlandı
Altepe, “Hazırlıkların, tahliye işlemlerinin bitirilmesinin ardından 2011 yılında stadın inşaatına başlanabildi. 2015 yılında açılışını gerçekleştiriyoruz. Stadyum inşaatları, dünya gündeminde olan en önemli ve herkesin büyük ilgisini çeken inşaatlar. Bursa’nın yeni stadı, şimdiki adıyla Bursa Büyükşehir ile gündeme geldik. Şu an dünya standartlarında en üst seviyede. Burası da Türkiye’nin en önemli stadı oldu. Her şeyi özenerek yaptık. Yani tüm sistem, tribünlerin bütünlüğünden, çatı sisteminden, aydınlatmasından, saha zeminine giriş çıkışlarından tüm organizasyona kadar. Çatının estetiği, dünyanın en son üretilen malzemeleri ve sistemiyle yapıldı. Statta her yerden maçı istediğiniz kaliteden izleyebiliyorsunuz. Hiçbir yerde görüş kaybı yok, kör nokta yok. Bu esere layık bir şekilde güzel bir açılış yapacağız. Burası 180 bin metrekaresiyle Bursa’nın en büyük eseri oldu. Burada tam bir görsel şölen olacak” açıklamalarında bulundu. 

CUMHURBAŞKANI YENİDEN sahaya İNİYOR
Erdoğan santrada

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena’nın açılışının unutulmaz olacağını da söyledi. Altepe, “Açılış töreni, olimpiyatlara benzer şekilde olacak. Gösterilerin yanı sıra sanatçılarımızın performansları olacak. Ses ve ışık gösterileri gerçekleştirilecek. Açılış töreninden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da forma giyeceği güzel bir gösteri karşılaşması da olacak. Bu maçta Türkiye’nin tanınmış futbolcuları olacak. Bursaspor’da oynayan eski futbolcularla birlikte maç yapacaklar” şeklinde konuştu.

Rakamlarla Timsah Arena
400 bin m2
(Proje alanı)
43 bin 563 
(Kapasite)
72 (Loca)
84 (Tribün kapısı)
1812 (Otopark yeri)
6064 (VIP koltuğu)
256 (Protokol koltuğu)
1603 (Loca koltuğu)
207 (Engelli pozisyonu)
101 (Turnike)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...