Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Spor dünyasını şaşırtan takım

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Spor dünyasını şaşırtan takım

SPOR Haberleri  / Sabah

Avrupa'nın en zengin ve dünyanın en çok izlenen ligi olan Premier Lig'de, Leicester City'nin düşük bütçeli zaferi spor dünyasını şaşkına çevirdi

4 milyar euro ile Avrupa'nın en değerli ligi olan İngiltere Premier Ligi'nde sürpriz bir takım otoriteleri şaşkına çevirdi. Tüm dünyanın özellikle de Uzakdoğu ülkelerinin naklen yayın için milyarlar akıttığı Premier Lig'i takip edenler düşük bütçeli büyük zafere şahitlik ediyor. Liderlik koltuğuna oturan Leicester City futbolda sadece parayla başarı elde edilemeyeceğinin de en son ispatı oldu. 

EKONOMİK DEĞERİYLE 16'NCI 
17. hafta sonunda Leicester City 38 puanla liderliği göğüslerken, 36 puanlı Arsenal ikinci, 32 puanlı Manchester City ise üçüncü sırada yer alıyor. Leicester City, 20 takımın boy gösterdiği Premier Lig'de ekonomik büyüklük olarak 100 milyon euro ile 16'ncı sırada bulunuyor. Bu rakam, arkasında bıraktığı takımların piyasa değerleriyle kıyaslandığında daha da anlamlı oluyor. Geçen yılın şampiyonu Chelsea'nin piyasa değeri 542 milyon euro ile Leicester City'nin yaklaşık 5.5 katı büyüklüğünde. Manchester City'nin piyasa değeri 516 milyon, Arsenal'in ise 402 milyon euro civarında. İngiltere Premier Ligi dünya futbolunda hali hazırdaki en yüksek TV yayın hakkı gelirine sahip lig. İngilizler 2016-2019 sezonlarını kapsayan TV yayın haklarını 5 milyar 136 milyon pound yani 7 milyar 900 milyon dolara rekor fiyata sattı. Deniz aşırı ülkelerde yayın yapacak kanallarla yapılacak anlaşmalarla gelir daha da artacak. 

TEKNİK PATRONLAR DEĞİŞİYOR 
Leicester City'nin bu başarısı dünyaca ünlü teknik direktörleri de yerinden etti. Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Manchester City ise sezon sonu Bayern Münih'ten ayrılacağı açıklanan Pep Guardiola'ya ile anlaştı. Yıllık 25 milyon euro alacağı söylenen teknik adam böylece dünyanın en çok kazanan teknik direktörü olacak. 

1 MİLYONLUK GOL KRALI
Leicester City, 37 golle Premier Lig'in en çok gol atan takımı. Ligin gol kralı da yine lider takımdan 15 golle Jamie Richard Vardy. Piyasa değeri 6 milyon euro olan 28 yaşındaki Vardy, 4 yıl önce profesyonel oldu. Leicester'a 1 milyon euro gibi bir ücretle transfer olan santırfor, bu yıl ilk defa milli takıma çağrıldı. Vardy'nin şu sıralar transfer piyasasında değeri 15 milyon euro. Premier Lig'in en değerli oyuncusu Chelsea'den Eden Hazard'ın değeri 70 milyon euro iken lider Leicester City'nin en değerli oyuncusu Riyad Mahrez'in değeri ise 11 milyon euro.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...