Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli çocuklar basketbolla tanıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Suriyeli çocuklar basketbolla tanıştı

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriyeli çocukların sosyal hayata kazandırılması için düzenlenen Dostluk ve Barış Turnuvası'na Bosna Hersekli ünlü kadın basketbolcu Indira Kaljo da katıldı.

Masum Eli Derneği ve Kaljo'nun kurucusu olduğu Global Aktivne'nin ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesinde yaklaşık 50 Suriyeli çocuk Çekmeköy Spor Kompleksi'nde basketbol oynadı.

Bu etkinlik için Türkiye'ye gelen Kaljo da bir araya geldiği Suriyeli çocuklara basketbol eğitimi verdi.

Yaklaşık 2 yıl önce topladığı imzalarla başörtülü kadınların basketbol oynaması yönünde FIBA'dan karar çıkartan Bosna Hersekli sporcu, "Yaptığımız organizasyonun amacı Suriyeli çocuklarını yüzüne ufak da olsa bir gülümseme getirmek. Suriyeli çocuklar mutlu olsun, mültecilerin hayatı biraz daha normal hale gelsin diye düşündük" dedi.

Masum Eli Derneği kurucusu Esra Arman da yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların bu tip eğlenceli aktivitelere ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kaljo'nun teklifi üzerine böyle bir organizasyon düzenledik. İlk önce Suriyeli çocukların eğitim gördüğü iki sınıfta bunu başlattık. Bunu daha büyüterek iki okul arasında yaptık. İleride profesyonel bir şekilde takım da kurarak projemizi devam ettirmek istiyoruz. Çocukların hiç eğlence aktiviteleri yoktu. Çocukların ruh halleri değişsin, sosyal hayata katılsınlar diye bu tip organizasyonları çoğaltacağız."

Proje kapsamında dün de futbol oynayan çocuklar, aileleriyle geldikleri organizasyonda Kaljo'dan basketbol eğitimi aldı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...