Futbola kar tatili

Düzenleyen:
Futbola kar tatili

SPOR Haberleri

Karşılaşma Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak ileri bir tarihte oynanacak ve 6. dakikadan itibaren başlayacak

HÜSEYİN EROĞUL

Süper Lig'de dün Başakşehir Stadı'nda oynanması gereken Beşiktaş- Mersin İdman Yurdu maçı yoğun kar yağışı sebebiyle tatil edildi. Karşılaşmadan bir saat önce başlayan kar yağışı gittikçe şiddetlendi. Aralıksız yağan kardan çimler görünmez olurken sahanın çizgileri kayboldu. Görevliler zemini temizlese de devam eden yağış saha şartlarını gittikçe ağırlaştırdı. Buna rağmen zemini kontrol eden hakem Mete Kalkavan maçı oynatmaya karar verdi. Başlayan mücadelede futbolcuların top kontrolünde büyük zorluklar yaşadığı görüldü. Karşılaşma 6. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından durduruldu ve her iki takım oyuncuları soyunma odasına gönderildi. 
Çizgileri göremiyoruz 
Verilen arada Kalkavan'ın "Çizgileri göremiyoruz, çizgiler belli edildikten sonra tekrar şansımızı deneyip oynatmaya çalışacağız" dediği öğrenildi. 7 dakika kadar saha temizleme çalışmaları devam ederken, daha sonra Kalkavan kaptanları yanına çağırdı ve maçın tatil edildiğini tebliğ etti. Normal şartlarda mücadelenin 24 saat sonra oynanması gerekiyordu. Ancak TFF Temsilcisi Adnan Sevim İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı ve hafta içinde de kupa maçları olması sebebiyle karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. İlerleyen saatlerde TFF de resmi sitesinden bir açıklama yaparak benzer ifadeler kullandı. 
Taraftar tepki gösterdi
Karşılaşma için tribüne gelen 3 bin civarındaki Beşiktaşlı taraftar, tatil kararı sebebiyle maçın hakemi Mete Kalkavan'ı ıslıkladı. Büyük zorluklara maça geldiklerini söyleyen siyah-beyazlı taraftarlar ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine de tezahüratlarda bulundu.

AKILLARA KASTAMONU-K.PAŞA MAÇI GELDİ

2 Aralık'ta Kastamonu'nun sahasında Kasımpaşaspor'la oynadığı kupa maçında da yoğun kar yağışı vardı. Saha zemini tamamen karla kaplanmış, ışıklandırma yetersizdi. Zaman zaman saha temizliği için ara verilen o karşılaşma tamamlanmıştı. Dün Başakşehir'in zemini çok daha iyi durumdayken Beşiktaş-Mersin İdman Yurdu maçı tatil edildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...