Avrupa’dan men edilmesi gündemde olan G.Saray’da gözler futbolcularda

Düzenleyen:
Avrupa’dan men edilmesi gündemde olan G.Saray’da gözler futbolcularda

SPOR Haberleri

Başkan Dursun Özbek, net olarak dile getirmese de sezon sonunda yönetimin bazı futbolculardan yıllık ücretlerinde indirim istemesi bekleniyor

UEFA'nın mali kriterlerine uymadığı gerekçesiyle Avrupa'dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya gelen Galatasaray'da gözler futbolcularla yapılan sözleşmelere çevrildi. Başkan Dursun Özbek'in "Feda demeyeceğiz" açıklamasına rağmen Galatasaray'ın yüksek maliyetli oyuncularından indirim talep etmesi bekleniyor. Cimbom’da Muslera 3.5 milyon avro, Sneijder 3.3 milyon avro ve Podolski ise 3 milyon avro ile en çok kazanan oyuncular arasında yer alıyor. Bu isimleri Selçuk İnan ve Burak Yılmaz 2.85 milyon avro olarak takip ediyor. Galatasaray'da senelik 2 milyon avro kazanan Selçuk İnan'ın sözleşmesinin bitimine 2 yıl olmasına rağmen kontratının uzatılması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Kaptanın sözleşmesini 3 yıl daha yenileyen sarı-kırmızılılar, Selçuk'un maaşını 850.00 avro artırdı. Bu da Galatasaray'ın hanesine 4.2 milyon avroluk bir eksi olarak yansıdı. Aynı şekilde Burak'ın sözleşmesi de 2 yıl kala uzatıldı. Golcü oyuncu maaşına aldığı zamla son iki sezonda, ilk sözleşmesinde belirlenen ücretten 950.000 avro fazla kazandı. Cimbom, Burak hamlesi ile 2.8 milyon avro eksi yazdı.
Geçmişte örnekleri var
Galatasaray, Hamit Altıntop’un sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olmasıyla 2 milyon 750 bin avro ödemekten de kurtulmuş olacak. Türk futbolunda sıklıkla yaşanan indirim talebi son yıllarda Beşiktaş ve Trabzonspor ile kendini gösterdi. Beşiktaş’ta Fikret Orman’ın başkan seçilmesinin ardından oyuncuların önüne yeni sözleşmeler getirilmiş ve Holosko, Ersan Adem Gülüm, Necip Uysal “Feda” diyerek indirime gitmişti. Trabzonspor’da ise geçtiğimiz günlerde Başkan Muharrem Usta’nın girişimleri sonucunda Onur, Özer ve İshak aldıkları ücretlerin azaltılmasını kabul etmişti.    Uğur AKTAN 

SELÇUK’TAN ZARAR  4.2 MİLYON €

 Galatasaray’da Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’ın yıllık ücretleri 2.85 milyon avro. Sarı-kırmızılı kulüp, yıllık 2 milyon avrodan imza atan Selçuk’un, sözleşmesinin bitimine 2 yıl daha olmasına rağmen 3 yıl uzatmış ve 850.00 avro artırmıştı. Bu da Galatasaray'ın hanesine 4.2 milyon avroluk bir eksi olarak yansıdı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...