Kanarya zirvede kalmak istiyor

Düzenleyen:
Kanarya zirvede kalmak istiyor

SPOR Haberleri

Maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u yenip, zirvedeki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

Lider Fenerbahçe, Manisa'da Akhisar Belediyespor'a konuk oluyor. Ligde geçen hafta Beşiktaş'ı yenip maç fazlasıyla da olysa liderliğe yükselen sarı lacivertlilerde hedef, Manisa 19 Mayıs Stadı'ndan 3 puanla ayrılmak. Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma, saat 19.00'da Hüseyin Göçek'in düdüğü ile başlayacak. İki takım ligin ilk yarısında Kadıköy'de 2-2 berabere kalmıştı. Sarı lacivertlilerin bu sezon sahasında puan kaptırdığı ilk takım Akhisar Belediyespor’du. Rrdından Galatasaray ile de yenişemeyen Fenerbahçe sonraki 7 maçı kazandı. Akhisar ise bu sezon büyüklere karşı aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Cihat Aslan'ın talebeleri, Kadıköy'deki Fenerbahçe beraberliğinin yanı sıra Beşiktaş'ı da İstanbul'da 2-0 yendi, Trabzonspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalıp, bordo mavilileri sahasında 2-1 mağlup etti. Manisa ekibi, Galatasaray'a ise 3-2 yenildi.

MAÇ ÖNCESİ TAKIMLARIN DURUMU
Kritik maç öncesi Fenerbahçe'de 4 önemli eksik var; cezalı Bruno Alves ve Caner Erkin'in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Lazar Markovic ve Nani kadroya alınmadı. Teknik Direktör Vitor Pereira savunmada Alves'in yerine Michal Kadlec ile Abdoulaye Ba arasında seçim yapacak. Caner'in yokluğunda sol bekte Hasan Ali Kaldırım görev yapacak. Kanatlarda ise Beşiktaş derbisinde olduğu gibi yine Volkan Şen ve Alper Potuk forma giyecek. Pereira ileri uçta ise yine van Persie'yi tercih edecek. Akhisar Belediyespor'da ise Teknik Direktör Cihat Arslan son antrenmanda özellikle kaleci konusunda kararsız kaldı. Lukac ile Fatih'i ilk 11'de deneyen deneyimli çalıştırıcı orta alanda Custodio ile Aykut arasında denemeler yaptı. Ege temsilcisinde sakatlığı bulunan Douglao, Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER
AKHİSAR:
Lukac (Fatih) - Tolga Ünlü, Caner, İsmail, Alper Uludağ - Custodio, Merter - Müğdat, Nguemo, Vaz Te – Rodellega
FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan, Kjaer, Ba (Kadlec), Hasan Ali - Topal, Josef, Diego - Alper, van Perise, Volkan Şen
 
FENERBAHÇE'DE 3 OYUNCU SINIRDA
Akhisar Belediyespor karşılaşması öncesi Fenerbahçe'de 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Ligde daha önce yedişer kez sarı kart gören Volkan Demirel, Alper Potuk ve Diego, yarınki maçta da aynı durumla karşılaştıkları takdirde Kayserispor maçında cezalı duruma düşecekler.

SAVUNMA TOPARLADI
Sarı-lacivertli takımın savunması son haftalarda başarılı performans ortaya koydu. Ligin ikinci yarısının ilk 4 haftasında 6 gol yiyen Fenerbahçe, son iki haftada kalesini gole kapadı. Bursaspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında rakiplerine gol izni vermeyen sarı-lacivertli takım, 19 golle Süper Lig'in en iyi savunma yapan ekibi durumunda bulunuyor.

PEREIRA TAKIMI DİNLENDİRDİ 
Spor Toto Süper Lig'in yanı sıra UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, yoğun tempo sırasında hafta içinde Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan kupa maçında oyuncularını dinlendirme fırsatı buldu.
Portekizli çalıştırıcı, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında cezası nedeniyle Akhisar Belediyespor karşılaşmasında forma giymeyecek Alves dışındaki as oyuncularına görev vermedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...