Fiks menü

Düzenleyen:
Fiks menü

SPOR Haberleri

Kayseri’yi ligin ilk yarısında Robin van Persie’nin golüyle geçen sarı-lacivertliler, benzer tarifeyi Kadıköy’de de uyguladı

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın Braga deplasmanı öncesi kadroda rotasyona gittiği maçta Kayserispor'u 1-0 mağlup etti ve zirveyi geri aldı. Maça etkili başlayan sarı-lacivertli takım ilk şutunu 4. dakikada Kadlec ile çekti. Çek futbolcu ceza sahası dışından vurdu ama bu şut kaleyi bulmadı. 8. dakikada Diego'nun savunmanın arkasına attığı uzun topa iyi hareketlenen Volkan Şen, kariyerinde ilk defa üç hafta üst üste gol sevinci yaşamaya yaklaşsa da günün başarılı ismi Ahamada gole izin vermedi. İlk çeyrek saatlik bölümün ardından hızı kesilen Fenerbahçe, Diego'nun orta sahada ezdiği toplar ve basit pas hataları sebebiyle rakip kalede pozisyon bulmakta zorlansa da Mabiala'nın ilk yarının son dakikalarında Fernandao'yu düşürerek ikinci sarıdan atılması ibrenin Pereira'nın takımına dönmesini sağladı.  
Üçlü defansa döndü
10 kişi kalan rakibi karşısında ikinci yarıya Van Persie-Şener değişikliğinin yanı sıra Hasan Ali'yi öne, Kadlec'i ise Alves ve Kjaer'in yanına çekerek 3-5-2 ile başlayan Fenerbahçe'nin bu hamlesi etkisini hemen gösterdi. 53'te ilk yarının vasat ismi Diego'nun pas alternatiflerinin artmasıyla attığı derinlemesine topa iyi hareketlenen Hasan Ali soldan ortaladı, Van Persie klas bir dokunuşla takımını öne geçirdi: 1-0. 
Penaltı kaçtı
Golün ardından daha akıcı bir futbol oynayan sarı-lacivertli takım 58. dakikada bir de penaltı kazandı ancak Fernandao, Mijailovic'in ceza sahası içerisinde elle oynaması sonucu kazanılan penaltıyı kaleci Ahamada'ya nişanladı. 79'da Sinan Fenerbahçe savunmasının arkasına iyi sarksa da son 5 maçta da kalesinde gol görmeyen Volkan tehlikeyi uzaklaştırdı. 90 dakika Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona ererken, eve dönüş yolunda maça dair akılda kalan tek şey tribünlerin "Kalbimiz kapkara seninleyiz Ankara" sözleri oldu. 
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...