Turla gel Fener

Düzenleyen:
Turla gel Fener

SPOR Haberleri

Braga karşısında Kadıköy'deki ilk maçı 1-0 kazanan sarı-lacivertliler, avantajı değerlendirip çeyrek finale kalmak istiyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında bu akşam Portekiz'in Braga takımına misafir olacak Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyarak çeyrek final vizesi almak istiyor. İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı-lacivertliler, avantajlı geldiği Portekiz'de çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek. Municipal Stadı'nda 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Hırvat hakem Ivan Bebek yönetecek. Braga’nın resmi maçlardaki 15 maçlık yenilmezlik serisine Fenerbahçe son vermişti. Fenerbahçe'ye tur için her türlü beraberlik ile gol attığı tek farklı yenilgiler yetecek. Braga'nın tur atlaması için 2 farklı galibiyetler gerekiyor. Fenerbahçe'de 3 maçlık cezası sona eren Diego forma giyebilecek, buna karşılık Braga'da sarı kart cezalısı Moreira oynayamayacak. 

Turla gel Fener

Bileği bükülmüyor

Avrupa'da 8 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, son yenilgisini 6 ay önce yaşadı. 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler, en son A Grubu'nun ilk karşılaşmasında 17 Eylül 2015'te Molde'ye kaybetmişti. Fenerbahçe'nin, Avrupa'da deplasmanda da 5 maçtır bileği bükülmüyor. Sarı-lacivertliler son mağlubiyetini Ukrayna'da Shakhtar'dan 3-0'lık skorla almıştı. 

Avrupa'da 204. sınav
Fenerbahçe, Avrupa'da 204. maçında Braga karşısında çeyrek final mücadelesi verecek. Sarı-lacivertliler, bugüne kadar çıktığı 203 maçın 73'ünü kazanırken, 42 defa rakipleriyle berabere kalıp, 88 defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe bu maçlarda 252 gol atıp, 304 gol yedi. 

 

3 futbolcu sınırda
Fenerbahçe'de 3 oyuncu, Avrupa'da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon gruplardan itibaren Avrupa'da ikişer sarı kartı bulunan Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Bruno Alves, Braga'yla oynanacak rövanşta sarı kart görmeleri durumunda çeyrek finale çıkılması halinde ilk karşılaşmada oynayamayacak.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...