Derbider olduk

Düzenleyen:
Derbider olduk

SPOR Haberleri

İstanbul Emniyeti’ne yapılan bomba ihbarı sebebiyle önce maçın seyircisiz oynatılması düşünüldü, yapılan görüşmeler sonrasında maçın ertelendiği duyuruldu

Ülkemizi bir kanser gibi saran terör tehdidi, yaktığı canların ardından bu defa sporu da vurdu. Ankara’da peş peşe patlayan bombaların ardından önceki gün Beyoğlu’nda gerçekleştirilen saldırı sonrası Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında dün akşam Türk Telekom Arena’da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, başlamasına saatler kala güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. İstanbul Emniyeti’ne gelen bomba ihbarı sonrasında ilk olarak maçın seyircisiz olarak oynanması kararı alındı. İl Spor Güvenlik Kurulu’nun bu kararı sonrası statta anons yapılarak seyircilerin dışarı çıkarılacağı belirtildi. Stat boşaltılmaya başlanmışken, maç için gelenler stada sokulmadı. Karşılaşmayı izlemek üzere giden basın mensupları da bomba ihbarı sebebiyle stada alınmadı. 
Stat didik didik edildi
Bu sırada statta yapılacak aramaların ardından güvenliğin yeterli bulunması halinde maçın seyircili olarak da oynatılabileceği belirtildi. Saatler öncesinde başlayan sıkı güvenlik önlemleri sonrası bütün tribünler ve stat çevresi polis köpeklerinin de yardımıyla didik didik arandı. Seyircisiz oynama kararının üzerinden çok geçmeden İçişleri Bakanlığı ve Valilik, TFF’ye maçın güvenlik sebebiyle oynatılamayacağını bildirdi. TFF de buna bağlı olarak karşılaşmanın başlamasına saatler kala, “İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek maç ileri bir tarihe ertelenmiştir” açıklamasını yaptı. Derbinin oynanacağı tarihin ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.    > Burhan Can TERZİ

Bombalı araç alarmı

İstanbul Valiliği’nin derbinin ertelenmesine sebep olarak gösterdiği “ciddi istihbaratın” “bombalı araç” ihbarı olduğu ortaya çıktı. İstanbul Terör Polisi, TT Arena çevresinde alarma geçip şüpheli araç araştırmaya başladı. Maça erken gelen taraftarlar detaylı aramalardan sonra güvenlik koridorunu geçebilirken, gelen bombalı araç istihbaratının ardından stada seyirci gelişleri durduruldu ve çevrede şüpheli her durum değerlendirmeye alındı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...