Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UEFA'ya baskın!

Düzenleyen:
UEFA'ya baskın!

SPOR Haberleri

İsviçre polisi, Panama belgeleri arasında yer alan bir Şampiyonlar Ligi yayın hakları anlaşmasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle UEFA'nın genel merkezine baskın düzenledi.

İsviçre medyasında yer alan haberlere göre İsviçre polisi, Panama belgeleri kapsamında açtığı soruşturma sonrasında Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde arama yaptı.

UEFA'nın "Cross Trading" adlı off-shore şirketiyle 2006 yılında yaptığı yayın hakları anlaşmasında, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da imzasının bulunduğu öne sürülmüştü. UEFA, söz konusu yayın hakları anlaşmasında usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddetmişti.

Belgelerde, geçmişte yolsuzluk yapmakla suçlanan şirket sahipleri Hugo ve Mariano Jinkis'in, 111 bin dolara aldıkları UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Ekvador'daki yayın haklarını 3 katı fiyatına (311 bin 170 dolar), 28 bin dolara elde ettikleri UEFA Süper Kupa yayın haklarını da 126 bin 200 dolara Teleamazonas kanalına sattığı ileri sürülüyor.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'nın 40 yılı aşkın süredir tuttuğu 11,5 milyon belgeye ulaşmış ve 80 farklı ülkedeki basın kuruluşlarıyla paylaşmıştı.

Alman Süddeutsche Zeitung ve The Guardian gazeteleri gibi basın kuruluşları tarafından yayımlanan belgelerde, aralarında 12 devlet başkanı ve 143 politikacının da bulunduğu çok sayıda kişinin, off-shore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...