Final kesin kupa gelsin

Düzenleyen:
Final kesin kupa gelsin

SPOR Haberleri

Son yıllarda Türk takımlarının damgasını vurduğu Devler Ligi'nde VakıfBank ile F.Bahçe Grundig Avrupa'nın bir numaralı kupasını ülkemize getirmek için mücadele edecek

Cahit Eroğul

Geri sayım sona erdi. CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final mücadeleleri bugün İtalya'nın Montichiari şehrinde başlıyor. Kupaya yakın olan ülke Türkiye... VakıfBank ile F.Bahçe Grundig'in kapışması sonucunda bir Türk takımı finale kalacak. Heyecan kasırgasındaki ilk maçta temsilcilerimiz saat 16.30'da kozlarını paylaşacak. Dörtlü finalde ikinci maç ev sahibi Pomi Casalmaggiore ile Rus ekibi Dinamo Kazan arasında 19.30'da oynanacak. Tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak mücadelelerde ilk gün rakibini mağlup eden takımlar yarın final mücadelesi verecek, diğer iki takım ise 3'üncülük maçına çıkacak. Her iki karşılaşma da Smart Spor'dan canlı olarak ekranlara getirilecek. 
Son 8 sezona damga vurduk
Türk takımları, Avrupa voleybolunun en üst kulüp organizasyonu olan Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin Dörtlü Final'inde 8 sezondur aralıksız olarak yer alıyor. Türkiye, 8 sezonun 5'inde 2 takımla Dörtlü Final'e kalırken, 3 defa 1 takımla temsil edildi. Bu sezon VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig'in yer aldığı organizasyonda, 2015 ile 2014 yıllarında VakıfBank ve Eczacıbaşı Vitra, 2013 yılında VakıfBank ve Galatasaray Daikin, 2012 yılında Fenerbahçe, 2011 yılında Fenerbahçe ve VakıfBank, 2010 yılında Fenerbahçe, 2009 yılında ise Eczacıbaşı Vitra Türkiye'yi temsil etti. 
Bu kupayı seviyoruz
Organizasyondaki son 5 sezonun 4'ünde ise şampiyonluk kupası Türkiye'ye geldi. İstanbul'da 2011'de düzenlenen Dörtlü Final'i VakıfBank kazanırken, 2012'de F.Bahçe Bakü'de kupayı kaldırdı. Ardından 2013 yılında tekrar İstanbul'da yapılan Dörtlü Final'de ise VakıfBank şampiyonluğu yine kazanarak kupayı Türkiye'de bıraktı. 2014'te VakıfBank finalde Dinamo Kazan'a kaybetti ve Türk ekiplerinin 3 sezonluk serisi de sona erdi. Geçen sezon ise Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenen Dörtlü Final'de şampiyonluk kupasını Eczacıbaşı VitrA kaldırarak, Türk ekiplerinin tamamı son 5 sezon içinde olmak üzere, toplamda 4. defa bu başarıyı elde etmesini sağladı. 

Son şampiyon Eczacıbaşı

Voleybolda Avrupa'nın 1 numaralı kupasını son olarak temsilcimiz Eczacıbaşı VitrA müzesine götürmüştü. Polonya'nın Szczecin kentinde yapılan Dörtlü Final'in ilk maçında VakıfBank ile karşılaşan turuncu-beyazlılar, Türk derbisini 3-1 kazanarak adını finale yazdırmıştı. Giovanni Caprara yönetimindeki Eczacıbaşı VitrA finalde İtalya'nın güçlü ekibi Unendo Yamamay ile eşleşti. Zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada temsilcimiz fırtına gibi esmiş ve 87 dakika süren finalde rakibini  25-22, 25-20 ve 25-21'lik set skorlarıyla 3-0 mağlup ederek Avrupa'nın 2014-15 sezonundaki en büyüğü olmuştu.

haydi 10'uncu OLSUN!

Bayan voleyboluna son dönemde Avrupa kupalarında damgasını vuran Türk takımları son 5 sezonda toplam 6 Avrupa kupası kaldırmayı başardı. VakıfBank, 2011 ve 2013 yıllarında Şampiyonlar Ligi, Fenerbahçe ise 2012 yılında Şampiyonlar ve 2014 yılında CEV Kupası, Eczacıbaşı Vitra da 2015 yılında Şeampiyonlar Ligi,  Bursa Büyükşehir Belediyespor ise 2015 yılında Challenge Kupası şampiyonluklarına imza attı. Toplamda Türk kadın voleybol takımları Avrupa'da 9 kupa kaldırırken, 4 defa şampiyonluk yaşayan VakıfBank'ı ikişer şampiyonlukla Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Vitra, 1 şampiyonlukla da Bursa Büyükşehir Belediyespor izledi. Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da temsilcilerimiz ülkemize 3 defa büyük sevinci yaşatma başarısını gösterdi. 2010'da F.Bahçe, 2013'te VakıfBank ve 2015'te Eczacıbaşı VitrA dünyanın en büyüğü olmayı başardılar. 

TEMSİLCİLERİMİZİN AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARI
Eczacıbaşı    Kupa Galipleri Kupası (1999)
VakıfBank    Top Teams Kupası (2004)
VakıfBank    Challenge Kupası (2008)
VakıfBank    Şampiyonlar Ligi (2011)
Fenerbahçe    Şampiyonlar Ligi (2012)
VakıfBank    Şampiyonlar Ligi (2013)
Fenerbahçe    CEV Kupası (2014)
Eczacıbaşı    Şampiyonlar Ligi (2015)
Bursa BŞB     Challenge Kupası (2015)

VAKIFBANK

 

VakıfBank bugüne kadar kazandığı zaferlerle Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor. Şampiyonlar Ligi kupasını iki defa müzesine götüren sarı-siyahlılar 2013'te FIVB Dünya Kulüpler şampiyonu da olarak dünyanın zirvesine çıktı. Sarı-siyahlılar ayrıca Top Teams ve Challenge Kupası şampiyonluklarını kazanma başarısını gösterdi. 

BAŞANTRENÖR: Giovanni Guidetti 
KADRO
Gözde Kırdar, Gizem Örge, Robin de Kruijf, Kübra Akman, Çağla Akın, Melis Gürkaynak, Seda Aslanyürek, Lonneke Sloetjes, Naz Aydemir Akyol, Anne Buijs, Sheilla Castro de Paula Blassioli, Kimberly Hill, Milena Rasic, Cansu Çetin, Ayça Aykaç.

 

 

FENERBAHÇE GRUNDİG 

Dörtlü Finali'nin ilk maçında VakıfBank ile karşılaşacak Fenerbahçe Grundig, Avrupa'nın bir numaralı kupasını ikinci defa kazanmayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi'nde ilk şampiyonluğunu 2012 yılında elde etti. 2010 yılında FIVB Dünya Kulüpler şampiyonluğunu, 2014 yılında da CEV Kupası'nı kazanan F.Bahçe, bu sezon Dörtlü Final'e  yenilgisiz yükseldi.

 

BAŞANTRENÖR: M. Abbondanza
KADRO
Merve Dalbeler, Gizem Karadayı, Ergül Avcı, Polen Uslupehlivan, Dicle Nur Babat, Meliha İsmailoğlu, Yeon Koung Kim, Ezgi Dilik, Brankica Mihajlovic, Christa Harmotto Dietzen, Eda Erdem Dündar, Şeyma Ercan, Lucia Bosetti, Katarzyna Skorupa.

 

DİNAMO KAZAN

DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Rus ekibi Dinamo Kazan, şampiyonluk kupasını ikinci defa müzesine götürmeye çalışacak. Dörtlü Final'de üçüncü defa mücadele edecek Dinamo Kazan, 2014'te finalde VakıfBank'ı yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Rus temsilcisi, 2012 yılında ise F.Bahçe şampiyon olurken üçüncülükte kalmıştı.

 

 

BAŞANTRENÖR: Rishat Gilyazutdinov
KADRO
M.Borodakova, E.Ezhova, I.Malkova, A.Podoshvina, A.Kotikova, A.Matienko, V.Kuzyakina, E.Yureva, E.Gamova, Anna Kotikova, E.Startseva, E.Ulanova, A.Del Core, Anna Melnikova, O.Nikolaeva, Elitsa Vasileva, Daria Isaeva, Sabina Gilfanova.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...