Fenerbahçe Grundig Avrupa üçüncüsü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fenerbahçe Grundig Avrupa üçüncüsü

SPOR Haberleri  / AA

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Rusya temsilcisi Dinamo Kazan'ı 3-1 yenen Fenerbahçe Grundig, üçüncü oldu.

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ndeki ikinci maçında Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini 3-1 yenen Fenerbahçe Grundig, organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.
İtalya'nın Montichiari kentinde gerçekleştirilen Dörtlü Final'deki ilk maçında diğer Türk ekibi VakıfBank'a 3-0 yenilerek final oynama şansını kaçıran sarı-lacivertli ekip, üçüncülük maçında Dinamo Kazan ile karşılaştı.
Karşılaşmada ilk seti kaybeden Fenerbahçe Grundig, daha sonra ortaya koyduğu etkili performansla müsabakayı 3-1 kazanarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

- Bir şampiyonluğu bulunuyor

Üç yıl aradan sonra Dörtlü Final organizasyonunda yer alan Fenerbahçe'nin CEV Şampiyonlar Ligi'nde bir şampiyonluğu bulunuyor.
Sarı-lacivertli takım, Fransa'da 2012 yılında düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı kazanmıştı.
Dördüncü kez Dörtlü Final'de mücadele eden Fenerbahçe, bu ligde 2010 yılında ikinci, 2011 yılında ise üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı.
CEV Kupası'nda da 2014 yılında mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Grundig, bu organizasyonda 2013 yılında ikinci, 2009 yılında ise üçüncü sırada yer almıştı.
Sarı-lacivertli takım, ayrıca 2010 yılında FIVB Dünya Kulüpler şampiyonluğuna ulaşma başarısı göstermişti.

- Tek yenilgisi VakıfBank'a karşı

Fenerbahçe Grundig, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezonu tek yenilgiyle kapattı.
Grup aşamasında Almanya'dan Dresdner, Polonya'dan Impel ve Azerbaycan'dan Telekom Bakü'nün yer aldığı E Grubu'nda oynadığı 6 maçı da kazanan sarı-lacivertli ekip, 12'li play-off etabında ise Polonya'nın Chemik ekibini iki maçta da 3-0 mağlup ederek 6'lı play-off turuna yükseldi.
Fenerbahçe Grundig, bu turda ise Rusya'nın Dinamo Moskova ekibini 3-1 ve 3-2 yenerek adını son 4 takım arasına yazdırdı.
Dörtlü Final'deki ilk maçında VakıfBank'a 3-0 yenilerek bu sezon ilk ve tek mağlubiyetini yaşayan sarı-lacivertli takım, organizasyondaki üçüncülük maçında ise Dinamo Kazan'ı 3-1'lik skorla geçti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...