Vodafone Arena törenle açıldı

Düzenleyen:
Vodafone Arena törenle açıldı

SPOR Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen açılışta ortak bir temenni dillendirildi: Başın öne eğilmesin Beşiktaş...

Ve, Beşiktaş'ın 100 yıllık hayali gerçek oldu. İnşaatı tamamlanan Vodafone Arena'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Muhteşem törende çok sıkıntılar çektiklerini söyleyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle ülkemize güzel bir eser kazandırdık. Bu stadın gizli kahramanı Cumhurbaşkanımızdır. Artık evimizdeyiz. Sadece bir stat değil, saray yaptık. Sıkıntılı günler geride kalıyor. Şimdi yükseliş dönemindeyiz. Beşiktaş'ı idari, ekonomik, sportif olarak Avrupa'nın en büyükleri arasına taşımaya kararlıyız. Bu hedefi kesinlikle yakalayacağız" dedi.
Bol gollü galibiyetler
Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza, yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum" derken, "Türkiye'nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş; aslında böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Beşiktaş için artık yeni bir dönem başlıyor. Beşiktaş taraftarı, inşallah centilmenliği ile de akıllarda yer edinmeye devam edecektir. Devletimiz, bu stadın yapımı için 50 trilyon katkıda bulunmuştur. Sadece maçtan maça değil burası halkımıza da hizmet verecek. Bu anlamda burası farklı bir yer olacak" sözlerini kullandı.
En nezih stat olsun
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında, "Biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü Kartal olarak Selçuklu amblemine sahiptir. Beşiktaş camiası her zaman devleti ve milletinin yanında oldu ve beraber yürüdü. Beşiktaş camiası ve taraftarı, aidiyet bağları olan taraftarların başında geliyor. Beşiktaş burada her maçta başarılı olsun ama bayrağımızı temsil ettiği maçlardan başı öne eğik çıkmasın inşallah. Bu stadyum inşallah hiçbir hakaretin de yansımadığı bir stadyum olsun. Bu stat değil Türkiye'nin, dünyanın en nazik, en nezih, centilmenlik dışı hareketlerin hiç görülmediği stadı olsun" ifadelerini kullandı.

Vodafone Arena törenle açıldı

İlk santr Recep Tayyip Erdoğan'dan

Vodafone Arena’nın ilk santrasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Konuşmaların ardından Vodafone Arena çimlerine inen Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim santrada futbol oynadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle futbola olan yakın ilgisi sebebiyle top kontrolü ve paslarıyla dikkat çekerken, Fatih Terim de hareketleriyle göz doldurdu. 

Seyirci kapasitesi:    41 bin 903 
Loca:    147
Loca kapasitesi:    1.847
VIP:    2.150
Kale arkası tribün mesafesi:    7.95 m
Taç çizgisi tribün mesafesi:    6.15 m
1. kat tribün eğimi:    % 26
2. kat tribün eğimi:    % 38
Zemin:    Hibrit çim ve sıcak soğuk ısıtmalı
Kamera:    784

Vodafone Arena törenle açıldı

Ne dediler?
Yıldırım Demirören 
(TFF Başkanı)

"Sayın Cumhurbaşkanım burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu işe nasıl izin verdiğinizi nasıl mücadele ettiğinizi biliyorum. Tekrar teşekkür ediyorum. Özellikle Fikret Orman'ı ve yönetim kurulunu kutluyorum. Beşiktaşımıza ve Türk futboluna bu güzel stadı kazandırdılar." 
Şenol Güneş 
(Teknik Direktör)

"Tek kelime ile muhteşem... Konum olarak çok güzel bir nokta. Seyir zevki yüksek ve ulaşımı kolay bir stat. Taraftarın ruhunun sahaya yansıyacağı muazzam bir mekan. Beşiktaş'ın nereden nereye geldiğini ve geleceğe doğru adım atışını görmek ayrı bir mutluluk kaynağı, hayırlı olsun!"  
FATİH TERİM
(Türkiye Futbol Direktörü)

“Burası sadece benim değil Türkiye’de futbol oynayan herkesin hatırası olan çok önemli bir stat. Bu stadın Beşiktaş’ın olması hoş durdu, anlamlı oldu. Umarım Beşiktaş burada çok mutlu olur. Seyircisiyle, yöneticisiyle oyuncularıyla. İnşallah burada çok güzel günler geçirir” 
Rahmi M.Koç 
(İş adamı)

"Tarihi, turistik çok özel bir mekan... Son derece modern olmuş. Avrupa'nın en iyisi stadı diyebiliriz. Süratli bir şekilde ve iyi bir fiyata yapılmış olması da ayrı bir güzellik. Bundan sonrası örnek bir işletmeye kalıyor. Hayırlı uğurlu olsun."
Gökhan Öğüt 
(Vadofone Türkiye CEO'su)

"Stat muhteşem bir konumda ve eşsiz bir mimariye sahip. Son derece estetik, çevreci ve akıllı bir stat. Yılın her günü futbolun yanı sıra balo ve moda merkezi olarak da kullanılabilecek İstanbul'a ve Türk sporuna hediye bir anıt. Böyle bir eserin parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Beşiktaş ile sadece iş ortaklığı değil gönül birliği yaptık. Hayallerimizi gerçekleştirdik" 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...