Caner Erkin kadro dışı bırakıldı

Düzenleyen:
Caner Erkin kadro dışı bırakıldı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Caner Erkin, Galatasaray maçı kadrosuna alınmadı.

Galatasaray derbisi öncesinde Fenerbahçe’de şok bir kadro dışı kararı alındı. Sarı-lacivertli ekipte Caner Erkin maç kadrosuna alınmadı. Başarılı sol bekin yerine Uygar Mert Zeybek maç kafilesine dahil edildi. Derbide Caner Erkin'in kadronun dışında kalması Fenerbahçe camiasında şok etkisi yaşattı... Tecrübeli futbolcunun kadro dışı kalma sebebi kulübün resmi sitesinde "Spor ahlakına aykırı davranış" olarak açıklandı.

PEREİRA İLE CANER ARASINDA NELER YAŞANDI

Olay, takımın kamp yaptığı Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaşandı. Maç yemeğinin hemen ardından, ilk 11'in de açıklanacağı maç toplantısı için futbolcular ve teknik ekip toplantı odasına geçti. Bu toplantıdan sonra takım hep birlikte otobüse geçecek ve stada yolculuk başlayacaktı. Teknik direktör Vitor Pereira kaleden başlayarak kadroyu yazdığı sırada sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ın oynadığını gören Caner sinirlenerek devam eden toplantıyı terketti.

Esas kriz bu noktada başladı. Caner Erkin, koridorda kadro seçimi hakkında Pereira'nın net olarak duyacağı şekilde sert sözler kullandı. Pereira'nın tercümanına da "Söyle ona ben oynamıyorum" diyerek hocasına mesaj yolladı.

Bunun üzerine tesislerde bulunan asbaşkan Ali Yıldırım, oyuncuyu sakinleştirmek istedi. Yıldırım'ın çabaları da Caner'i sakinleştirmeye yetmedi.

Türk Telekom Arena'ya gitmeyi reddeden Caner böylece galatasaray maçı kadrosunun dışında kalmış oldu.

Pereira: "Bana değil takıma saygısızlık yaptı"

Fenerbahçe'de, Galatasaray maçı öncesi Caner Erkin sürpriz bir şekilde kadro dışı kalırken, Sarı-Lacivertli ekibin teknik patronu Vitor Pereira kararın neden aldığını açıkladı.

Caner Erkin kadro dışı bırakıldı

Maç öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Portekizli, "Aslında oyuncumuz yaptığı hareketle sadece bana değil takıma saygısızlık yaptı. Vermiş olduğumuz kararlara saygısızlık yaptı. İlk 11'de olmadığını öğrendiğinde takımın yanında olmama kararı verdi. Kulübü savunmama oluştu kafasında. Sadece kendini düşündüğünü gördük. Toplantıda bana bir şey yapmadı ama toplantıdan sonra böyle bir olay gerçekleşti. Böyle yaparak, hem hocasına hem onun yerine oynayan hem de kulübüne sagısızlık yapıyor. Bu bana göre sadece hocasına yapılmış bir saygısızlık değil" diye konuştu.

Şu anda kulübü, taraftarları ve şampiyonluğu düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan Portekizli teknik adam, "Şu anda kendimizi düşünecek durumumuz yok. Biz sadece hedeflere odaklanmalıyız. Böyle ggoist davranışlarla sadece kendimizi düşüneceğimiz bir dönemde değiliz. Ben buraya birlik olmuş bir takım getirdim" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Fenerbahçe resmi internet sitesinden konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;


"Bugün oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe karşılaşması öncesi Can Bartu Tesisleri’nde Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’nın futbolcularımızla yaptığı maç toplantısında 18 kişilik kadroda yer alan Caner Erkin, toplantı sonrası Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’ya karşı spor ahlakına aykırı ve seviyesizce bir davranış içinde bulunmuştur.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira tarafından Caner Erkin maçın 18 kişilik kadrosundan çıkartılmıştır.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira tarafından kadro dışı bırakılan Caner Erkin ile ilgili kararı, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu verecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...