Karavanacı Fenerbahçe: 48 şutta 1 gol

Düzenleyen:
Karavanacı Fenerbahçe: 48 şutta 1 gol

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, derbide şutlarda 17-3, ceza alanında topla buluşmada 22-6, ceza alanından şutlarda 12-1 üstündü ama golsüz beraberliğe razı oldu. Sarı-lacivertliler son 3 maçta 48 şutta 10 kez çerçeveyi buldu fakat 1 gol atabildi.

Galatasaray’da, kaleci Fernando Muslera derbide topla en çok buluşan (65) oyuncuydu. Muslera ilk 17 dakikada 17 kez topla buluşurken, Volkan Demirel 4’te kaldı.

Fenerbahçe hücum istatistiklerinde Galatasaray’a fark atsa da bir puanla yetindi. Ceza alanında topla buluşmada 22-6, Ceza alanı içinden şutta 12-1, toplam şutta 17-3, isabetli şutta 4-1 Fenerbahçe üstündü. Fenerbahçe, en son 1998-99 sezonunda lig maçlarında Galatasaray’a karşı galibiyet alamamıştı. 1985-86 sezonundan beri ilk kez ligdeki iki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi de berabere sona erdi. Fenerbahçe’nin son üç maçında 10’u isabetli, 48 şutu vardı ama bunlardan sadece biri gol oldu.

Fenerbahçe’nin santrforlarından Robin van Persie üç, Fernandao da iki şutta çerçeveyi bulamadı. Teknik direktör Pereira’nın 71’de oyundan aldığı Volkan Şen, ceza alanında topla oynamada 8 ile takımının lideriydi. Bu alanda ikinci sırada 3 topla buluşmayla Nani vardı. İki uygun fırsatı değerlendiremeyen Volkan, Fenerbahçe’nin en çok şut (4) çeken ve çerçeveyi en çok tutturan (2) ismiydi.

Fenerbahçe, son 4 resmi maçında sadece iki gol attı ve hiç kazanamadı: Braga 1-4, Osmanlıspor 0-0, Torku Konyaspor 1-2 ve Galatasaray 0-0... 

Galatasaray, son 26 resmi maçında sadece iki takımdan gol yemedi. Sarı-kırmızılılar lig üçüncüsü Konya ve lig ikincisi Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, bu sezon en az şut çektiği maçı oynadı (3 şut, 1 isabet).

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...