Gomez gitmeyi kafasından sildi

Düzenleyen:
Gomez gitmeyi kafasından sildi

SPOR Haberleri

Düne kadar takımdaki geleceğiyle ilgili olarak, "Sezon sonunda bakarız" diyen Alman panzeri, Arena'daki atmosferi gördükten sonra kesin kararını verdi

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena, taraftarları olduğu kadar oyuncuları da mest etti. Takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyan Mario Gomez de ayrılık fikrini kafasından tamamen attı. Beşiktaş'ta gösterdiği performansla 3 yıl aradan sonra yeniden milli takıma seçilen ve Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası için yerini garanti altına alan Mario Gomez, takımda kalmaya karar verdi. Düne kadar geleceğiyle ilgili olarak net ifadeler kullanmayan, Alman basınının bu konudaki sorularını da, "Sezon bittiğinde 3 taraf oturup konuşacağız" diyerek geçiştiren Gomez, Bursaspor maçı sonrası ayrılık fikrini tamamen aklında sildi. Bursaspor'a attığı golle yeni statta ilk gol atan oyuncu olarak Beşiktaş tarihine geçen Gomez, Başkan Fikret Orman'a "Fiorentina'dan bonservisimi hemen alın" dedi. 
Burada evimde gibiyim
Başkan Orman'a sezon sonunda şampiyonluk kupasını havaya kaldıracaklarına inandığını söyleyen Alman oyuncu, "Bu statta Şampiyonlar Ligi maçı oynamak istiyorum. Burada kendimi evimde hissediyorum. Taraftarlarla aramda müthiş bir bağ oluştu. Ailem de İstanbul'u çok seviyor. Yıllar sonra yeniden milli takıma alınmamda Beşiktaş'ın payı büyük. Burada kalıp büyük başarılar yaşamak istiyorum" dedi. Katıldığı bir televizyon programında "Biz Gomez'den memnunuz, o bizden. Gideceğini sanmıyorum. Ama giderse de ölecek değiliz. Demba Ba gitti, ondan daha iyi olan Gomez geldi. O da giderse daha iyisini buluruz" diyen Fikret Orman da Alman oyuncunun bu talebi karşısında çok sevindiğini söyledi. Gomez için harekete geçecek olan siyah-beyazlılar sezon bitmeden Fiorintina ile masaya oturacak. 

SÖZLEŞMEDEKİ ÖZEL MADDE

UEFA'nın mali denetiminde olan Beşiktaş, Gomez transferinde stratejik bir plan izledi. Fiorentina, 15.5 milyon avroya aldığı Gomez için 9 milyon avro bonservis bedeli talep etti. Siyah-beyazlılar hem bu bedeli, hem de UEFA'nın denetimini aşmak için öncelikle kiralama yoluna gitti. Gomez'le de 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Beşiktaş, Fiorentina'dan da opsiyon hakkı aldı. Sözleşmedeki özel maddede "Oyuncu 1 yıl sonunda isterse bedelsiz olarak Fiorentina'ya geri dönebilir" ibaresi yer aldı. Ancak başka kulüpler devreye girerse Beşiktaş yüzde 50 bonservis hakkını elinde bulunduruyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...