Şampiyon Gonçalves

Düzenleyen:
Şampiyon Gonçalves

SPOR Haberleri

Portekizli bisikletçi Jose Gonçalves, Marmaris-Selçuk etabı ve klasman birincisi olarak 8 gün süren turu zirvede bitirdi

Cahit EROĞUL-SELÇUK

52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u dün koşulan 201.7 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabı ile sona erdi. Selçuk'a Southeast Venezuela takımından Jakup Mareczko, 5 saat 46 dakika 24 saniye ile birinci olarak girdi. 8 gün süren ve toplam uzunluğu 1300 kilometre olan bu yılki turda  Caja Rural Takımı'ndan Jose Gonçalves, Genel Ferdi Klasman birincisi ve Turkuaz Mayo sahibi olarak şampiyon oldu. 122 sporcu ile 24 Nisan'da İstanbul-İstanbul etabı ile start alan turun en uzun ve son etabına 93 sporcu imza atarak katıldı. 29 sporcu, gerek geçirdikleri kaza, gerekse rahatsızlanarak yarışı bırakmak zorunda kaldı. Selçuk etabı ise baştan sona sıcak ve güneşli bir havada geçti.

Gonçalves'i kolladılar
Turu şampiyon olarak bitirmeyi amaçladığını ve takım arkadaşlarının da desteği ile birinciliğini alacağını söyleyen Jose Gonçalves kendinden emin bir tempoda pedal çevirdi. Caja Rural'ın sporcuları, ilk kilometrelerden itibaren Gonçalves'i aralarına alarak tempo yapmayı sürdürdü. Gonçalves'in bir diğer avantajı da kendisini Genel Ferdi Klasmanda 18 saniye geriden takip eden takım arkadaşı David Arroyo Duran olmasıydı. Birinciliği kaçırsa bile takım arkadaşı tura imzasını atabilirdi ama bu olasılık gerçekleşmedi. 52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unu Gonçalves zirvede bitirdi. Turun takım birinciliği de Caja Rural Takımı'nın oldu.

TUR HARİKAYDI

Turu genel klasmanda lider tamamlayan Gonçalves: "Bu galibiyet benim için çok önemli. 'World Tour' takımına girmek istiyorum. Türkiye Turu harikaydı. Bütün şartlar, seyirciler ve yollar çok elverişliydi" dedi. Öte yandan  Turkcell, başlangıç etabında olduğu gibi final etabı olan Selçuk’ta da kurduğu 4.5G Teknoloji Çadırı ve 4.5G Tırı ile bisikletseverlerin yarış keyfine keyif kattı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...