Türkiye Kupası'nda 11 yıl aradan sonra Fenerbahçe-Galatasaray finali oynanacak

Düzenleyen:
Türkiye Kupası'nda 11 yıl aradan sonra Fenerbahçe-Galatasaray finali oynanacak

SPOR Haberleri

Fener yarı final rövanşında Torku Konya'yı yine yendi... Goller Fernandao'dan geldi... Kupa finali 26 Mayıs'ta Antalya Stadı'nda oynanacak

MURAD TAMER

F.Bahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselerek G.Saray'ın rakibi oldu. Torku Konya'yı yarı finalin ilk maçında deplasmanda 3-0'la deviren sarı-lacivertliler, Kadıköy'de de 2-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Vitor Pereira son haftaların yıldızları Nani ile Van Persie'yi bu maçta kadroya almadı. Kadlec, Ba, Fabiano, Şener, Diego ve Fernandao gibi son haftalarda 11'de tercih edilmeyen isimler sahadaydı. Aykut Kocaman da Rangelov, Ali Turan, Vukovic ve Ömer Ali'ye ilk 11'de yer vermeden başladı maça. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarı tat vermedi ve soyunma odasına golsüz eşitliklikle girildi: 0-0.
Fernandao'dan duble
İkinci yarının başlamasıyla F.Bahçe'nin golü geldi. Diego'nun pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Volkan Şen, rakibi Douglas'tan sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı, Fernandao kafayla fileleri havalandırdı. Selim Ay'ın 72 dakikada ayağından sekerek eline çarpan top F.Bahçe'ye penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Fernandao farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Ömer Ali Şahiner'in sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Bajic'in çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönünce Torku Konyaspor teselli sayısını da bulamadı ve F.Bahçe güle oynaya finale yükseldi: 2-0.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...