Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'de hedef Türk basketbol tarihine geçmek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fenerbahçe'de hedef Türk basketbol tarihine geçmek

SPOR Haberleri  / AA

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de mücadele edecek Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, kupayı kazanarak Türk basketbol tarihinin kulüpler bazında en büyük başarısını elde etmek istiyor.

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de mücadele edecek Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, kupayı kazanarak Türk basketbol tarihinin kulüpler bazında en büyük başarısını elde etmek istiyor.Geçen sene tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e yükselerek Türk basketbolunun 14 yıllık hasretini dindiren sarı-lacivertliler, bu sezon da aynı başarıyı tekrarladı.

Madrid'de düzenlenen Dörtlü Final sonucunda organizasyonu 4. sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, Almanya'nın başkenti Berlin'de ise ilk maçta İspanyol rakibi Laboral Kutxa ile finale çıkma mücadelesi verecek.

Üst üste 2. kez Dörtlü Final
Fenerbahçe, üst üste 2. kez Dörtlü Final'de yer alacak. Geçen sezon Madrid'de ilk kez bu heyecanı yaşayan sarı-lacivertliler, ilk maçta Real Madrid'e 96-87 yenilerek final şansını kaybetti.

CSKA Moskova'yla üçüncülük maçı oynayan Fenerbahçe, sahadan 86-80 yenik ayrıldı ve ilk tecrübesinde organizasyonu 4. sırada bitirdi.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde bu sezon ilk tur ve Top 16 gruplarını lider tamamladı.

Son şampiyonu eledi
Fenerbahçe, Dörtlü Final'e son şampiyon Real Madrid'i eleyerek geldi.

İlk tur ve Top 16 gruplarını rahat bir şekilde lider tamamlayan Fenerbahçe, play-off çeyrek final serisinde son şampiyon İspanyol ekibi Real Madrid'le eşleşti.

Sarı-lacivertliler, geçen yıl Dörtlü Final'de kaybettiği rakibine karşı çeyrek final serisinde galibiyet şansı tanımadı. Özellikle yaptığı savunmayla dikkati çeken Fenerbahçe, son şampiyonu 3-0'la geçip adını Dörtlü Final'e yazdırdı.

Ülker Sports Arena'da bileği bükülmeyen Fenerbahçe, bu salonda yaptığı 14 maçı da kazandı.

En büyük problem sakatlıklar oldu
Fenerbahçe, bu yıl en büyük problemi sakatlıklardan dolayı yaşadı.

Başantrenör Zeljko Obradovic, sezon içinde uzun süreli sakatlıklar yaşayan Jan Vesely, Ricky Hickman, Pero Antic, Barış Hersek ve Kostas Sloukas'tan önemli maçlarda yararlanamadı.

Özellikle Vesely'nin yokluğunda uzun rotasyonunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, buna rağmen üstün bir performansla Dörtlü Final'e yükseldi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...