3.Yanal dönemi

Düzenleyen:
3.Yanal dönemi

SPOR Haberleri

Başkan Muharrem Usta daha önce takımı iki kere çalıştıran eski hocayla her konuda anlaştı. KAP'a yapılan duyuruyla anlaşma resmileşti

Kâbustan farksız bir sezon geçiren Trabzonspor'da taraftarların dileği gerçekleşti ve Ersun Yanal 3. defa takımın başına geçti. Müjdeyi önce kulüp genel sekreteri Gençağa Meriç verdi ve dün öğle saatlerinde, "Ersun Hoca'yla şartlarda mutabıkız, iş imzaya kaldı" açıklaması yaptı. Taraftar heyecanlandı. Akşam saatlerinde ise bordo-mavili kulüpten KAP'a yapılan duyuruyla yeni hoca resmileşti. Bordo-mavili taraftarların düzenlenen anketlerde takımın başında en çok görmek istediği isim olan Ersun Yanal, 2007-09 arasında ve 2014-15 sezonlarında Trabzonspor'u çalıştırmıştı. Son olarak bordo-mavili takımda görev yapan Yanal, Trabzonspor ile çıktığı 98 karşılaşmada 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 30 mağlubiyet yaşamıştı. Süper Lig'de 1 defa şampiyonluk kupasını kaldıran tecrübeli teknik adam, bu başarıya 2013-14 sezonunda Fenerbahçe ile ulaşmıştı. 
Daha düşük kazanacak 
Yanal'ın bir önceki sözleşmesine göre görüşmelerde konuşulan ücretin çok daha düşük olduğunu söyleyen Meriç, "Bu anlamda bir indirim söz konusu oldu. Herhangi bir kriz yok. Yanal'a 2-3 defa alacaklarının ödenmesi için tarih verilmişti ama gerçekleşmemişti. Biz bunu taksitlendireceğiz" dedi. Ersun Yanal 2014-15 sezonunda yıllık 3 milyon 270 bin avroya imza atmıştı. Teknik direktör arayışları konusunda yapılan yorumlara da değinen Meriç, "Trabzonspor'un yeniden ayağa kalkması lazım. Bizim için önemli olan gelecek hocanın Trabzonspor'a vereceği faydadır. En büyük iş yönetim kuruluna, başkana düşüyor. Önce sürdürülebilir bir ekonomik yapıya bu kulübü oturtmamız lazım" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...