Necip Uysal milli takımını değiştirdi

Düzenleyen:
Necip Uysal milli takımını değiştirdi

SPOR Haberleri

FIFA'nın almış olduğu kararla bir kereye mahsus olmak üzere, başka milli takımların formalarını giymiş olsalar da Kosova milli takımı'nda forma giymek isteyen Kosova asıllı futbolculara şans tanınmasına karar verildi. Beşiktaş'ın ikinci kaptanı Kosova asıllı Necip Uysal, prosedürlerin tamamlanması halinde Kosova Milli Takımı'nın formasını giyecek.

Salı günü UEFA tarafından kabul edilen ve UEFA'nın 55. üyesi olan Kosova'ya FIFA tarafından büyük bir fırsat tanındı. FIFA'nın almış olduğu kararla bir kereye mahsus olmak üzere başka Milli takımların formalarını giymiş olsalar da Kosova Milli Takımı'nda forma giymek isteyen Kosova asıllı futbolculara şans tanınmasına karar verildi.

NECİP KABUL ETTİ
Bunun üzerine harekete geçen Kosovalı yetkililerin teklif yaptığı isimlerden birisi de Beşiktaş'ın ikinci kaptanı Kosova asıllı Necip Uysal oldu. Daha önce A Milli Takım'da 1 kez oynama fırsatı yakalayan Necip Uysal'ın Kosova'dan gelen Milli Takım teklifini kabul etmeyi düşündüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kosova Milli Takım Teknik Direktörü Albert Bunjaku, "UEFA üyeliğimiz onaylandıktan hemen sonra Necip Uysal ve menajeriyle temasa geçtik. Necip bizlere, atalarının Kosova'da yaşadığını ve bundan dolayı Kosova Milli Takımı forması giymek istediğini söyledi. TFF'yle yaptığımız ön görüşme çok olum geçti. İlerleyen günlerde İstanbul'a giderek bu işi resmiyete dökeceğiz." dedi.

KOSOVA'YI SEÇMESİ BEKLENEN YILDIZLAR
Kosova Milli Takımı'nı seçmesi beklenen yıldızlar arasında Granit Xhaka, Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Adnan Januzaj gibi isimler de bulunuyor.

 

Kaynak: Ensonhaber

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...