Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'da 70 Milyon TL sıkıntısı

Düzenleyen:
Trabzonspor'da 70 Milyon TL sıkıntısı

SPOR Haberleri

UEFA ile yaptığı mali anlaşmalara göre kadrosunu şekillendirecek olan Trabzonspor, yıllık ücretler ve maaşları 70 milyon TL'ye varan oyunculardan kurtulmak istiyor.

UEFA’nın verdiği talimatlara göre bir kadro kuracak olan Trabzonspor, bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan aldıkları yıllık ücret ve maaşları 70 milyon TL’ye varan oyuncu grubundan kurtulmaya çalışan bordo-mavililer diğer taraftan kadroda tutacağı ve transfer edeceği oyuncuların maliyetini ise 60 milyon TL’yi aşmayacak şekilde titizlikle sürdürüyor. UEFA tarafından sıkı bir denetlemeyle karşı karşıya kalan Karadeniz ekibi, taahhütlerini yerine getirmemesi halinde ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

TRANSFERDE MALİ TABLO BELİRLENDİ

Göreve geldiği günden beri mali yönden dip yapmış bir kulüp devralan Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, geçmiş dönemde transferde yaşanan hataların tekrar yaşanmaması adına mali bütçe disiplininden taviz vermeden Teknik Direktör Ersun Yanal ile birlikte sıkı bir transfer dönemi geçiriyor. Önümüzdeki yılın kadrosunu oluştururken bütçe disiplinine büyük bir önem veren bordo-mavililer, ilk olarak elinde bulunan ve aldıkları yıllık ücret ve maaşı 70 milyon TL’ye varan oyunculardan kurtulmaya çalışıyor. Mevcut kadroda bulunan oyunculara yıllık 103 milyon TL’lik bir ödeme yapan Trabzonspor, maliyeti 33 milyon TL’ye varan oyuncu kadrosunu elinde tutarak üzerine 30 milyon TL’lik transfer yapıp UEFA ile yapılan anlaşma gereği 60 milyon TL’lik oyuncu bütçesiyle yeni sezona girmeyi planlıyor.

MALİ TABLO İÇİN HER OYUNCU SATILABİLİR

Bonservisi olmayan ve düşük maliyetli oyuncular üzerinde yoğunlaşan Karadeniz ekibinde Teknik Direktör Ersun Yanal’ın raporu doğrultusunda hareket eden Trabzonspor yönetimi yabancı oyuncuların satışı için bazı menajerlere yetki verdi. Yeni bir kadronun temellerini atan ve iyi bir kadro mühendisliği ortaya çıkarmaya çalışan Teknik Direktör Ersun Yanal’ın raporu doğrultusunda bordo-mavililer, kulübe maliyeti yüksek olan ve arzulanan performansı ortaya koyamayan Oscar Cardozo, Douglas, Bosingwa ve Cavanda’yı kiralık olarak forma giyen N’Doye ve Yatabara gibi isimleri en iyi fiyatlara göndermek için sıkı bir pazar çalışması yapıyor. Bordo-mavililerde, Teknik Direktör Ersun Yanal, Onur, Mehmet Ekici, Güray, Muhammet Demir, Okay, Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara ve Erkan Zengin gibi isimlerin takımda kalmasından yana tavır koysa da söz konusu oyunculara gelebilecek iyi bir teklif karşısında da yönetim açık bir kapı bırakmış durumda. Mali bütçeye büyük bir önem veren Karadeniz ekibi, diğer yerli oyuncularla ilgili olarak da gelecek teklifleri bekliyor.

FUTBOLCU MAAŞLARI VE ALACAKLARI ÜCRETLER ZAMANINDA ÖDENECEK

Trabzonspor Yönetiminin gelecek sezonki en büyük hedefi ise futbolcuların alacağı yıllık ücretleri ve maaşları zamanında hesaplara yatırmak. Geçtiğimiz sezon birçok oyuncu transfer etmesine rağmen Karadeniz ekibi, zamanında taahhütlerini yerine getirmediği için bazı oyuncuların serbest kalmasıyla karşı karşıya kalmıştı. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, oyuncuların motivasyonunun bozulmaması ve sadece maçlara odaklanması için alacakları noktasında mali bir çizelge ile sezona girmeyi hedefliyor.

TRABZONSPOR’DA İLK KAMP SLOVAKYA’DA

Trabzonspor, Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde yurt dışında yapacağı kampın ilk etabı 4-17 Temmuz tarihleri arasında Slovakya’da gerçekleştirecek. Trabzonspor, sezonun ikinci kampını ise Avusturya veya Macaristan’da yapacak. Yurt dışı kampın tarihi ve hangi ülkede yapılacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...