Aziz Yıldırım'dan net açıklama

Düzenleyen:
Aziz Yıldırım'dan net açıklama

SPOR Haberleri

Her iki oyuncunun da belirledikleri ücretin üzerinde talepte bulunduklarını söyleyen Yıldırım, "Teklifimizi kabul etmezlerse, teşekkür eder, yolları ayırırız" dedi

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan mali kongrede transferden seçime, hakemlerden UEFA kriterlerine varıncaya kadar çarpıcı açıklamalar yaptı. Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yola devam edeceklerini söyleyen Yıldırım, "Kendisiyle oturup iki defa konuştuk. Zaten 2 yıl daha sözleşmesi var, devam edeceğiz. Oyuncu transferi için bize liste verdi. Şu an elimizde 10 milyon avro harcama kaynağımız var. Buna göre davranacağız. Ben kendimden sonra gelene borçlu kulüp bırakmayacağım. Fenerbahçe'nin 3 sene sonra borcu olmayacak, bunun çalışmalarını yapacağız" dedi. 
Beşiktaş ağladı da ağladı!
UEFA ile yaptıkları anlaşmanın detaylarını anlatan Yıldırım, "2015-2016 sezonu için en fazla eksimiz 30 milyon avro olur diye anlaşma yaptık. Gelecek sezon 20, sonrasında 10, sonrasında ise sıfır olacaktır. Bu tutarı geçerse, ceza ödeyeceğiz. Sonrasında ise Avrupa kupalarından men kararı alınmaktadır. Biz 85 milyon avro içerisinde kalmak koşuluyla her şeyi yapabiliriz" dedi. Şampiyonluğu kaptırdıkları Beşiktaş'a göndermede bulunan Yıldırım, "Bu sene stat yapıyorum diye ağladılar da ağladılar. G.Saray stadını devlete yaptırdı, biz kendimiz yaptık" diye konuştu. 
Gönül'le arada uçurum var
Gökhan Gönül ve Mehmet Topal ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıklayan Yıldırım, "Gökhan 2.75 milyon avro, menajerine 500 bin avro para istiyor. Bizim önerimiz 2.25 milyon avro. Bir de 4 yıllık sözleşme yapalım diyor. 35 yaşına kadar bu paraları alacak. Ben orta ölçekte bir iş adamıyım yılda bu kadar para kazanmıyorum. Gökhan'la anlaşma sağlayamadık. Bu şartları kabul etmezse kendisine 8 yıllık hizmeti için teşekkür eder, yolları ayırırım. Topal da 2.6 milyon avro alıyordu. 2.75 istiyor, maç başı ücretine yüzde yüz zam diyor. Gönül için söylediklerim onun için de geçerli" dedi. 
Basket takımı aynen devam
Basketbol takımının geçen sene şampiyonluğu, bu sene de Avrupa kupasını kaçırdığını hatırlatan Başkan Yıldırım, "Obradovic başarılı mı, başarısız mı? O zaman şampiyon mu olacağız, yoksa bu yolları her sene böyle yürüyecek miyiz? CSKA'ya kaybettik, Obradovic olmasa 'Başkan istifa' diye bağırırlardı. Benden bilet istiyorlar, vermeyeceğim. 18 yaşında, ben başkan olduğumda bebek olan çocuklar istifa diye bağırıyor. İstedikleri kadar bağırsınlar. Erkek basketbol takımını tutacağız. Bir tek Udoh NBA'i bekliyor. Gaziantep'teki saldırıda korkmuş. Yüzde 51 kalacak" dedi. 

Muhalefeti göreceksiniz!

Mali kongrede muhalefete sert çıkan Aziz Yıldırım, "Herkes bilsin ki ben bu koltuğa yapışmadım, yapışmayacağım. Muhalefet nasıl yapılır göstereceğim. Fenerbahçe için her sabah Taner Bey'e soruyorum 'Borç geldi, oyuncuların ödemeleri var, şu geldi, polis geldi, sizi çağırıyorlar' falan. Her gün böyle oluyor. Öbürü de oturuyor, bize sallıyor. O işler o kadar kolay değil" dedi. "Antalya'da boş kaleye gol atamıyorlar ama futbolcuların hiç suçu yok öyle mi" çıkışında bulunan Başkan, "Ayıp denen bir şey var. Biz 18 sene hayatımızın bir kısmını burada çürüttük. Biz susuyoruz ama o da bir yere kadar" dedi. 
Hepsini ihraç edeceğim!
Kadın basketbolunda eski Fenerbahçe yöneticilerinin kurduğu BGD ile yaşadıkları problemleri de anlatan Yıldırım, "Fenerbahçe'ye karşı Fenerbahçeli olduklarını söyleyenler kulüp kuruyor. Hepsini ihraç edeceğim. Biz alt yapıdan yetişen Olcay Çakır'a 300 bin lira veriyoruz, BGD diye bir takım kurmuşlar; 600 bin lira teklif ediyorlar. Türk yaptığımız kıza (Quanitra Hollingsvorth) 300 bin dolar veriyoruz, 500 bin dolar veriyorlar. Ya Fenerbahçelilik bu mu? Yemin billah ediyorlar bizim haberimiz yok diye. Fenerbahçe'nin karşısında kulüp kuran bu kişileri ihraç edeceğiz kardeşim" diye konuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...