Nole rekora gidiyor

Düzenleyen:
Nole rekora gidiyor

SPOR Haberleri

Fransa'da mutlu sona ulaşan Djokovic, kalan 2 grand slami kazanıp; Rio'da altın madalya alırsa, tenis tarihinin 'altın slam' yapan ilk erkek raketi olacak

Novak Djokovic efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üst üste 4 majör şampiyonayı kazanarak kariyer Grand Slam'i yapan Novak Djokovic, daha önce Roger Federer ve Rafael Nadal'ın başaramadığını yaparak; 1969'dan bu yana 4 grand slam'in de son şampiyonu olan ilk tenisçi unvanını aldı. Bunu son olarak efsane raket Rod Laver başarabilmişti. Kariyerindeki tek eksİk olan Fransa Açık'ta da kupayı kaldıran Nole, şimdi de kimsenin başaramadığını yapmak istiyor. Tenis tarihinin kariyer grand slam’i yapan 8. ismi Djokovic, şimdi de sezonun kalan 2 grand slam turnuvasını kazanıp; Rio Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alırsa, tenis tarihinin 'altın slam' yapan ilk erkek raketi olacak. Bunun için sezonun son 2 grand slam turnuvasını kazanması ve Rio Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alması gerekiyor. Tenis tarihinde altın slam yapan tek isim, 1988'de 4 grand slam şampiyonluğunun yanına, Seul Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya ekleyen kadın tenisçi Steffi Graf olmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...