Emre Mor Dortmun'da

Düzenleyen:
Emre Mor Dortmun'da

SPOR Haberleri

B. Dortmund, 16 milyon avro karşılığında milli yıldız Emre’yi 5 yıllığına transfer etti

Milli Takım'ın Karadağ ile oynadığı hazırlık maçında 45 dakikalık resitaliyle herkesi büyüleyen ve kendini EURO 2016 kadrosunda bulan Emre Mor, büyük bir işe daha imza attı. Danimarka'nın Nordsjaelland takımında forma giyen 18'lik yıldız, Alman devi Borussia Dortmund'a 16 milyon avroluk bonservis bedeliyle geçti. Genç yıldızla uzun süredir ilgilenen Dortmundlu yöneticiler, turnuva sonrasını bile beklemeden 5 yıllık sözleşme imzaladı. Teknik Direktör Fatih Terim'den izin alan genç oyuncu, sabah erken saatlerde kamptan ayrılarak menajeri Muzzi Özcan ile birlikte Almanya'ya gitti ve resmi sözleşmeyi imzaladı. Dortmund'un Emre harekâtını Alman basını saniye saniye takip etti. Transfer haberi Avrupa basınında "flaş" olarak duyuruldu. Böylece Emre şimdiden EURO 2016'nın en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Emre Mor'un bu baş döndüren çıkışı herkesi şaşırttı.
8 milyonluk kulüpten çıktı
Genç yıldız geçtiğimiz sezondan itibaren 'gelecek vadeden' isim olarak Türkiye'nin gündemine girdi.  Nordsjaelland gibi Avrupa'nın futbol gündeminden uzak bir takımda top koşturuyordu. Ancak yetenekleriyle adından söz ettirmeyi kısa sürede başardı. Danimarka yerine Türkiye'yi tercih etmesinden sonra Fatih Terim, genişletilmiş EURO 2016 kadrosuna onu da davet etti. Karadağ maçından sonra da her şey çok hızlı gelişti. Hızı ve çalımlarıyla büyüleyen Emre önce Fransa kadrosuna girdi, sonra da bir süredir onunla ilgilenen Borussia Dortmund 16 milyon avro gibi müthiş bir rakamla Danimarka ekibini imzaya ikna etti. Toplam bütçesi 8 milyon avro olan Nordsjaelland, iki takım kuracak parayı genç Türk'ün sayesinde kazanmış oldu. Emre bir süre önce Alman basınında çıkan Dortmund'un kendisini 1 milyon avroya transfer edeceği haberiyle "Ha ha ha 1 milyon mu?" diyerek dalga geçmişti. 

BİR BAKIŞTA EMRE MOR

∂    24 Temmuz 1997 Danimarka Bronshoj doğumlu.
∂    Futbolla sokak futboluyla tanıştı. 
∂    Bronshoj Boldklub tarafından fark edildi, altyapısında oynadı.
∂    Futbola olan sevdası nedeniyle okul hayatına son verdi.
∂    2013’te St.Etienne tarafından denendi ve beğenilmedi.
∂    2013’te antrenmanda ayağı kırıldı. Ayaklarına 2.5 kiloluk demirler bağlayarak yürümeye başladı.
∂    2015’te Danimarka’nın ünlü kulüplerinden Nordsjaelland’a transfer oldu.
∂ Messi hayranı ve sürekli onun videolarını izliyor...
∂ Kopenhag’da fakir bir mahallede ailesiyle yaşıyor. 
∂ Antrenmanlara belediye otobüsüyle gidip geliyor.
∂ En büyük hobisi Facebook ve Instagram.
∂ Et ve makarna hayranı.
∂  Babası trafik kazası sonrası yaralanmaya sebebiyet vermekten ve sigortasız araç kullanmaktan dolayı 4 ay hapis cezası aldı.
∂ En büyük hayali R.Madrid’de oynamak.
∂ İçinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olan muskayı her maç öncesi ve sonrası üç kez öperek alnına koyuyor.
∂ Türkçe’yi anlıyor, ancak kendini ifade edemiyor.
∂ Annesinin açıklamasına göre Galatasaray taraftarı.

Emre'ye alkış yağmuru

A Milli Takım Hırvatistan hazırlıklarını sürdürüyor. Marsilya'daki Stade Saulnier'de yapılan antrenman öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim futbolcularıyla saha ortasında kısa bir toplantı yaptı. Çalışmaya, Borussia Dortmund'la sözleşme imzalamak için izin alarak kamptan ayrılan Emre Mor da gecikmeli olarak katıldı. Takım arkadaşları, Emre Mor'u alkışlayarak karşıladı ve tek tek tebrik etti. Bu arada A Milli Futbol Takımı, antrenman sahasına geniş güvenlik önlemi altında geldi. 10 araçlık bir korumayla antrenman sahasına gelen millileri, bir grup taraftar da tezahüratlarla karşıladı. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...