Galler 2-1 Slovakya

Düzenleyen:
Galler 2-1 Slovakya

SPOR Haberleri

EURO 2016 B Grubu açılış maçında Galler, Slovakya ile karşılaştı. Stade de Bordeaux'da oynanan maçı Norveçli hakem Svein Oddvar Moen yönetti...

EURO 2016 B Grubu ilk maçında Galler, Slovakya'yı 2-1 mağlup ederek ilk kez katıldığı turnuvaya 3 puanla başladı. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) B Grubu ilk maçında Galler, Slovakya ile karşılaştı. Mücadeleyi Galler 2-1 kazanarak ilk maçında 3 puanla tanıştı.

GOLLER

Galler'in gollerini 10. dakikada Gareth Bale ve 81. dakikada Hal Robson-Kanu kaydederken, Slovakya'nın tek golünü mücadelenin 61. dakikasında Ondrej Duda attı.

GALLER GRUP LİDERİ

Galler bu galibiyetle aldığı 3 puanla grup lideri olurken Slovakya puanla tanışamadı. Grubun diğer mücadelesinde İngiltere Milli Takımı, Rusya ile TSİ 22.00'da karşılaşacak.
İLK 11'LER:

Galler: Ward, Gunter, Chester, A Williams, Davies, Taylor; Edwards, Allen, Ramsey, J Williams, Bale
Slovakya: Kozacik, Pekarik, Skrtel, Durica, Svevnto, Kucka, Hrosovsky, Mak, Hamsik, Weiss, Duris

Galler 2-1 Slovakya / CANLI ANLATIM

90 Hakem Svein Oddvar Moen maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Galler 2-1'lik skorla kazanmayı başarıyor.
90 Orta sahadan atılan uzun pasa ceza sahası içerisinde hareketlenmek isteyen Adam Nemec ofsayta yakalanıyor.
90 Martin Skrtel, rakibi Neil Taylor ile girdiği sözlü dialoglar sonrasında hakem Svein Oddvar Moen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
90 Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.
90 Topla birlikte süratle ilerleyen Gareth Bale ceza sahasının biraz gerisinden sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Matus Kozacik üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
88 Galler üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Jazz Richards, Aaron Ramsey'in yerine oyuna dahil oluyor.
88 Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Aaron Ramsey geçiyor. Ramsey'in, ön direğe gönderdiği ortasını Marek Hamsik uzaklaştıran isim oluyor.
86 Slovakya beraberliğe çok yaklaşıyor ! Sağ kanatta ceza sahası çizgisi üzerinden Dusan Svento ortasını ön direğe doğru yapıyor. Bu noktada Adam Nemec kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan kale direğine çarpıp oyun alanına geri geliyor.
83  Slovakya Milli takımı oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Vladimir Weiss oyundan alınırken, Miroslav Stoch yerine oyuna dahil oluyor.
83  Juraj Kucka, rakibi Gareth Bale'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
81 GOOOLL!! Galler, oyuna sonradan giren Hal Robson-Kanu ile maçta 2-1'lik üstünlüğü yakalıyor. Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Aaron Ramsey pasını penaltı noktasının üzerindeki Hal Robson-Kanu'ya atıyor. Robson-Kanu topu önüne alır almaz yerden şutunu çekiyor ve kaleci Matus Kozacik'in solundan topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
81 Aaron Ramsey, golde asist yapan oyuncu oluyor.
80 Vladimir Weiss'ın, Aaron Ramsey'e yaptığı faul sonrasında hakem Svein Oddvar Moen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
80 Galler takımı Gareth Bale ile serbest vuruş kullanıyor. Bale'in, kaleye uzak mesafeden sol ayağıyla çektiği sert şut kaleci Matus Kozacik'de kalıyor.
78 Orta sahanın biraz ilerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Aaron Ramsey ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak kaleci Matus Kozacik yumruklarıyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.
78 Robert Mak, rakibi Joe Allen'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
74 Aaron Ramsey, sağ kanattan ortasını ceza sahası içerisine doğru gönderiyor ancak bu orta doğrudan kaleci Matus Kozacik'de kalıyor.
73 Sağ kanatta topla buluşan Hal Robson-Kanu sağ ayağıyla ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada savunmaya rağmen topa iyi yükselen Aaron Ramsey kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
71 Galler ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Hal Robson-Kanu, Jonathan Williams'ın yerine oyuna dahil oluyor.
69 Galler Milli takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. David Edwards oyundan alınırken, Joe Ledley yerine oyuna dahil oluyor.
68 Vladimir Weiss'ın pasıyla ceza yayının önünde topla buluşan Robert Mak sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.
65 Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Dusan Svento ortasını kale ağzına doğru gönderiyor ancak top kaleci Danny Ward'da kalıyor.
65 Kaleye uzak mesafeden Juraj Kucka çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Danny Ward zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.
63 Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına Vladimir Weiss geçiyor. Weiss'ın, sağ ayağıyla çektiği sert şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.
61 Robert Mak, golde asist yapan oyuncu oluyor.
61 GOOOLL!! Slovakya, Ondrej Duda ile maçta eşitliği yakalıyor. Sağ kanatta topla buluşan Robert Mak ceza sahasına girer girmez pasını hemen yanındaki Ondrej Duda'ya veriyor. Duda topu soluna çektikten sonra penaltı noktasının hemen gerisinden yerden düzgün bir vuruş yapıyor ve takımının beraberlik golünü atmayı başarıyor.
60 Slovakya Milli takımında iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Michal Duris ve Patrik Hrosovsky oyundan alınırken, Adam Nemec ile Ondrej Duda yerine oyuna dahil oluyor.
57 Sağ kanatta ceza sahası çizgisi üzerinden Joe Allen'ın ortasına altı pasın hemen önünden Gareth Bale, kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Matus Kozacik son anda topu çelmeyi başarıyor.
55 Vladimir Weiss'ın havadan pasıyla defansın arkasına iyi sarkan Robert Mak topun kontrolünü sağladıktan sonra ceza sahası içi sol çaprazından sert bir şut çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.
51 Aaron Ramsey, sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Ramsey'in, gönderdiği ortası oyun alanın dışından geldiği için hakem aut kararı veriyor.
49 Sağ kanattan atılan uzun pasa hareketlenmek isteyen Michal Duris ofsayta yakalanıyor.
46 Hakem Svein Oddvar Moen düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Galler başlıyor.
45 Hakem Svein Oddvar Moen ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galler'in, 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.
45 Ceza yayının hemen önünde Benjamin Davies pasını Gareth Bale'e atıyor. Bale, topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Matus Kozacik üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
45 İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
45 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Vladimir Weiss geçiyor. Weiss'ın, ön direğe gönderdiği ortasını Gareth Bale uzaklaştıran isim oluyor.
42 Vladimir Weiss'ın pasıyla ceza yayının sağ tarafında topla buluşan Marek Hamsik sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak Galler savunması bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.
39 Sağ kanatta Aaron Ramsey, ceza sahasına sert bir orta gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.
34 Sağ kanatta topla buluşan Chris Gunter ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Neil Taylor topu penaltı noktasına indiriyor ancak savunma zamanında araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.
34 Maçın bu dakikaları karşılıklı fauller ile geçiliyor.
31 Patrik Hrosovsky, rakibi Jonathan Williams'a kayarak yaptığı faul sonrasında hakem Svein Oddvar Moen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
28 Michal Duris, sol kanatta topu önüne almak isterken rakibi James Chester'a faul yapıyor.
24 Chris Gunter, sağ kanattan arka direğe doğru ortasını göndermek istiyor ancak bu orta doğrudan auta gidiyor.
23 Juraj Kucka ile Slovakya Milli takımı serbest vuruş kullanıyor. Kaleye uzak mesafeden topun başına geçen Juraj Kucka doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.
20 Kaleyi tam cepheden gören bir noktadan Vladimir Weiss sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
20 Joe Allen'ın pasıyla topla buluşan Aaron Ramsey kaleye uzak mesafeden şutunu çekiyor ancak top kaleci Matus Kozacik'de kalıyor.
17 Maçın bu dakikalarında Galler Milli takımı orta alanda kısa paslarla atak üretmeye çalışıyor.
14 Aaron Ramsey, sol kanattan ortasını gönderiyor ancak bu orta doğrudan kaleci Matus Kozacik'de kalıyor.
10 GOOOLL!! Galler, Gareth Bale'in golüyle maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Patrik Hrosovsky'nin, rakibi Jonathan Williams'a yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruş için topun başına Gareth Bale geçiyor. Yaklaşık 30 metre mesafeden hafif sağ çaprazdan Bale, sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.
8 Orta sahanın biraz ilerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Aaron Ramsey geçiyor. Ramsey'in, kale ağzına gönderdiği ortasını kaleci Matus Kozacik yumruklarıyla uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası sağ çaprazında Joe Allen'ın önünde kalıyor. Allen, topu düzelttikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şut kendi takım arkadaşına çarpıp auta çıkıyor.
4 Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Marek Hamsik kaleye şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.
4 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Robert Mak geçiyor. Robert Mak'ın, ön direğe gönderdiği ortasını Gareth Bale uzaklaştıran isim oluyor.
3 Slovakya gole çok yaklaşıyor ! Orta sahada Marek Hamsik rakibi Gareth Bale'den topu kaptıktan sonra süratle ceza sahası içerisine doğru ilerliyor. Rakiplerinden teker teker sıyrılan Marek Hamsik, kaleci Danny Ward'dan da sıyrıldıktan sonra altı pasın hemen önünden şutunu çekiyor ancak kale çizgisi üzerinde Benjamin Davies topu son anda kornere atmayı başarıyor.
1 Hakem Svein Oddvar Moen maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya Slovakya başlıyor.

MAÇ NOTLARI:

GALLER'İN EURO 2016 KADROSU
Galler Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada teknik direktör Chris Coleman'ın açıkladığı nihai kadroda Real Madrid'le UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Gareth Bale, Liverpool takımıyla UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan Joe Allen ve ve Arsenalli Aaron Ramsey'de yer aldı.

EURO 2016'da İngiltere, Rusya ve Slovakya'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek Galler'in kadrosu şöyle:

Kaleci: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Owain Williams (Inverness)

Defans: James Chester (West Bromwich Albion), James Collins (West Ham United), Ben Davies (Tottenham), Chris Gunter (Reading), Ashley Richards (Fulham), Neil Taylor, Ashley Williams ( Swansea)

Orta Saha: Gareth Bale (Real Madrid), Joe Allen (Liverpool), Aaron Ramsey (Arsenal), David Edwards (Wolverhampton Wanderers), Andy King (Leicester City), Joe Ledley, Jonathan Williams (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham Forest)

Forvet: George Williams (Fulham), Simon Church (Milton Keynes Dons), David Cotterill ( Birmingham City), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley)

SLOVAKYA'NIN EURO 2016 KADROSU
Avrupa Futbol Şampiyonası'na tarihinde ilk kez katılacak Slovakya Milli Takımı'nın teknik direktörü Jan Kozak, 23 kişilik kadroda, Fenerbahçeli Miroslav Stoch'a da yer verdi. Turnuvada İngiltere, Rusya ve Galler ile B grubunda mücadele edecek Slovakya'nın aday kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kaleci: Matus Kozacik (Viktoria Plzen), Jan Mucha (Slovan Bratislava), Jan Novota (Rapid Wien)

Defans: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Milan Skriniar (Sampdoria), Martin Skrtel (Liverpool), Norbert Gyomber (Roma), Jan Durica (Lokomotiv Moskova), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Tomas Hubocan (Dinamo Moskova), Dusan Svento (Köln)

Orta saha: Marek Hamsik (Napoli), Juraj Kucka (Milan), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (El-Gharafa), Robert Mak (PAOK), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Jan Gregus (Jablonec), Viktor Pecovsky (Zilina), Stanislav Sestak (Ferencvaros), Ondrej Duda (Legia Varşova)

Forvet: Michal Duris (Viktoria Plzen), Adam Nemec (Willem II)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...