Bedensel engelli Zübeyde Süpürgeci ablasının yolunda

Düzenleyen:
Bedensel engelli Zübeyde Süpürgeci ablasının yolunda

SPOR Haberleri

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi atletizmde temsil edecek olan bedensel engelli sporcu Zübeyde Süpürgeci, kendisi gibi bedensel engelli kardeşi Muhammet ve ablası gibi başarılı bir sporcu olmak için çalışıyor

Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Takımı'nda spor yapan ve milli takım forması giyen Zübeyde Süpürgeci gibi doğuştan engelli olan ve tekerlekli sandalyesiyle atletizm yarışlarına katılan 12 yaşındaki kardeşi Muhammet Süpürgeci, ablası gibi başarılı bir sporcu olmayı hedefliyor. Sporla tanıştıktan sonra hayatları değişen ve engellerini bir kenara bırakarak yaşama sevincine kavuşan abla ve kardeş, diğer engellilere de örnek oluyor.
Zübeyde Süpürgeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağcılar Belediyesi sayesinde spora başladığını ve çok çalışarak kısa sürede önemli bir ilerleme sağladığını söyledi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edeceğine işaret eden Süpürgeci, Avrupa ve dünya şampiyonlarında dereceleri olduğunu kaydetti.
Kendisi gibi bedensel engelli olan kardeşi Muhammet Süpürgeci'nin de atletizm sporuyla ilgilendiğini anlatan Zübeyde, "Atletizme önce ben başladım daha sonra kardeşimin de istekli olduğunu görünce onu da başlattım. Bu sporda benimle birlikte ilerlesin ve bol bol madalyalar kazansın istedim." dedi.
Kardeşinin başarılı bir atletizmci olacağına inandığını dile getiren Zübeyde Süpürgeci, engellilere spor yapmaları önerisinde bulunarak, şöyle konuştu:
"Benim spora başlamam antrenörüm Ömer Cantay sayesinde oldu. Spora başlamadan önce sürekli evdeydim ve hiç dışarı çıkmazdım. Ancak spor sayesinde yurt içinde ve yurt dışında birçok yeri görme ve gezme fırsatı elde ettim. Spor sayesinde kendimi aştım, hayatım değişti. Spor bir insanın hayatındaki en büyük gelişme. İnsanın öz güvenini artırıyor."

"Ablam gibi başarılı bir sporcu olmak istiyorum"

Muhammet Süpürgeci de spora başlamasındaki en önemli faktörün ablası olduğunu ifade etti. Spor yapan ablasına özendiğini belirten Muhammet, "Ablam beni de yanında götürdü. Böylece atletizm sporuyla tanışmış oldum. Spora başladıktan sonra hayatım değişti ve eğlenmeye başladım. Yaptığım spor sayesinde gezip, yeni yerler görebiliyorum. Bu benim için çok güzel. Ablam gibi başarılı bir sporcu olarak şampiyonluklar kazanıp, madalyalar takmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Muhammet, ablasının 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...