Galatasaray, Liverpool'un tecrübeli ismini ikna etmeyi başardı

Düzenleyen:
Galatasaray, Liverpool'un tecrübeli ismini ikna etmeyi başardı

SPOR Haberleri

Cimbom, uzun süredir aradığı ön liberoyu Ada’da buldu. 3 yıl boyunca sarı-kırmızılı formayı giyecek 29 yaşındaki Brezilyalı hafta içinde imzaya geliyor.

Galatasaray Felipe Melo sonrası yaşadığı orta saha sıkıntısını sonunda aştı. Liverpool’un 4.5 milyon avro değer biçtiği Lucas Leiva için İngiliz temsilcisiyle pazarlıklar neticesinde 2.5 milyon  el sıkışan sarı-kırmızılılar, Brezilyalı futbolcuyu da ikna etmeyi başardı. Türkiye’ye gelme konusunda endişeleri olan 29 yaşındaki isim uzun süren görüşmelerin ardından, vatandaşı Taffarel’in de devreye girmesiyle sarı-kırmızılı takıma gelmeyi kabul etti. Galatasaray’ın eski antrenörünün, “Çekineceğin hiçbir şey yok. İstanbul muhteşem bir şehir. Orada seni öyle bir karşılayacaklar ki zaten doğru bir karar verdiğini o an anlayacaksın. Asla pişman olmayacaksın” sözleriyle Leiva’nın kararında büyük rol oynadığı öğrenildi. 

3 yıllık sözleşme

Sarı-kırmızılı takım, Brezilyalı orta saha ile 3 yıllık sözleşme yaptı. Takımdaki dengeleri sarsmamak adına Leiva’ya senelik 2 milyon avro ancak her sezon için de 1 milyon avro imza parası verileceği ifade edildi. 2007-2008 sezonundan bu yana İngiliz Liverpool Kulübü’nün formasını giyen tecrübeli futbolcu hafta içinde İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeye imza atacak. Galatasaray, Felipe Melo’nun geçen sezon başında takımdan ayrılmasıyla ön libero bölgesinde büyük sıkıntı yaşamıştı. Daha sonra bu bölgeyi Ryan Donk ile doldurma çabaları da sonuç vermemişti. Lucas Leiva gibi kariyerli bir futbolcunun transferi, taraftarı da çok sevindirdi.     > Burhan Can TERZİ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...