Kartal’ın yolu açık

Düzenleyen:
Kartal’ın yolu açık

SPOR Haberleri

Kuraya 4. torbadan katılan siyah- beyazlılar devlerin yer aldığı diğer gruplara nazaran dişine göre rakiplerin olduğu B Grubu’na düştü

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Monaco’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirilen kura çekiminde siyah-beyazlılar, Portekiz’den Benfica, İtalya’dan Napoli ve Ukrayna’dan Dinamo Kiev ile birlikte B Grubu’nda yer aldı. Kuraya 4. torbadan katılan Beşiktaş, Avrupa’nın dev ekiplerinin yer aldığı gruplara nazaran dişine göre rakiplerin olduğu gruba düştü. Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları 13 Eylül’de başlayıp, 7 Aralık’ta sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Üçüncü bitirecek ekip ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. 6 yıl aradan sonra bu arenada boy gösterecek Beşiktaş, Türkiye’yi gruplarda temsil edecek tek takım olacak. 

Kartal’ın yolu açık

BENFİCA İki yıldızını sattı!

Portekiz Ligi’nde son üç yılın şampiyonu olan Benfica, teknik direktörü Jorge Jesus ile maddi şartlar sebebiyle yollarını ayırsa da, geçtiğimiz sezonu eski teknik direktörünün çalıştırdığı Sporting Lizbon’un iki puan önünde şampiyon olarak tamamlamayı başardı. Geçen sezon Galatasaray’ın da olduğu  2016-2017 sezonu öncesinde C Grubu’ndan çıkmayı başaran ve çeyrek finalde Bayern Münih’e elenen Benfica, yeni sezon öncesinde Nico Gaitan ve Renato Sanchez gibi iki önemli oyuncusunu satarak önemli bir güç kaybı yaşadı. Portekiz Ligi’nde 35 şampiyonluğu bulunan Benfica’yı sırtlayan isimler ise son iki yılda 67 gol atan Jonas ve geçen sezonu 24 golle tamamlayan Mitroglou. Benfica ikinci haftası geride kalan Portekiz Ligi’nde 4 puanla 4. sırada yer alıyor.

Gizli favori Napoli 

Milan ve Inter gibi devlerin eski günlerini arattığı Serie A’da geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan Napoli, 35 maçta 36 gol atan golcüsü Gonzalo Higuain’i de şampiyonluk gibi Juventus’a kaptırdı. Taraftarların hain olarak nitelendirdiği Arjantinli yıldızın vedasının ardından Ajax’ın Polonyalı golcüsü Arkadiusz Milik’i transfer eden Maurizio Sarri’nin takımı, Serie A’nın ilk haftasında Pescara ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Kadrosunda Marek Hamsik, Lorenzo Insigne, Jose Callejon, Manolo Gabbiadini ve Chelsea’nin 40 milyon avro teklif ettiği Kalidou Koulibaly gibi birbirinden değerli futbolcuları barındıran Napoli gruba her ne kadar ikinci torbadan dahil olmuş olsa da Portekiz ekibi Benfica’nın önünde gizli favori konumunda.

Duvar örüyorlar!

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Sergei Rebrov’un çalıştırdığı Dinamo Kiev, geride bıraktığımız iki yılda Ukrayna’daki Shakhtar Donetsk ve Mircea Lucescu hegemonyasını kırmayı başardı. Ligde geçen sezon 11, önceki sezon ise sadece 12 gol yiyen Dinamo Kiev, oldukça güçlü takım savunmasıyla dikkat çekiyor. Geçen sezon mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında oynadığı dört maçta kalesinde gol görmeyen ve adını ikinci tura yazdıran Rebrov’un öğrencileri, ikinci turda Manchester City’ye elenerek Avrupa’ya veda etmişti. Ukrayna Ligi’nin temmuz ayında başlaması sebebiyle grubun en formda takımı olarak görünen Dinamo Kiev’in en önemli futbolcusu ise 26 yaşındaki Yarmolenko. D.Kiev, Ukrayna Ligi’nde beşte beşle başlayarak yine şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu ispatladı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...