Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kartal, Kartal'a karşı

Düzenleyen:
Kartal, Kartal'a karşı

SPOR Haberleri

Son olarak Caner, Atınç ve Gökhan İnler’i alan siyah-beyazlılarda teknik patron Şenol Güneş, A Takım ayarında iki farklı 11 yapabilecek duruma geldi

Soru cevaplı Beşiktaş transfer süreci yapalım ve sonrasına bakalım! İlk olarak Beşiktaş yeni sezonda kaç kulvarda mücadele edecek? 3 kulvarda… Şampiyonlar Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası… Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’ta kimler gitti? A Takım ayarında 4 önemli isim (Mario Gomez, Jose Sosa, Gökhan Töre ve İsmail Köybaşı)… Peki siyah-beyazlılar gidenlere karşılık kimleri aldı ve kaç takviye yaptı? Gidenlerin yeri Aboubakar, Talisca, Aras, Caner Erkin ve Adriano ile dolduruldu… Kadroya katılan isim sayısı ise  tam 11’di… Kadro derinliği nasıl? Çok geniş… İşte bizim de üzerinde durmak istediğimiz ve detaylarına ineceğimiz soru da bu… 
Herkesin alternatifi var
Beşiktaş öyle bir kadro yapılanmasına gitti ki, daha düne kadar bazı bölgelerde 1 tane yedek zor çıkarken şimdi aynı bölge için 3 oyuncu zenginliği sağlandı… Şampiyonlar Ligi konusunda yönetime ve camiaya önemli mesajlar veren Şenol Güneş’in dertli olduğu nokta; kadronun yetersiz ve alternatifsiz olmasıydı. Son yapılan takviyelerle Güneş’in derdine derman olundu… Performansa dayalı değil ama kağıt üzerindeki isimlere bakıldığında, başarılı teknik adam A Takım ayarında çok rahat 2 takım çıkarabiliyor. Ve iki ayrı kadroda sırıtan, kalite olarak zayıf görünen kimse yok. Çünkü ikinci takımdaki bir ismi birinci takıma aldığınızda değişen pek fazla bir şey olmuyor.
Forma Kartal’ın ağzında
Son yapılan takviyeler siyah-beyazlılarda bir gerçeği gözler önüne seriyor: Kimsenin yeri garanti değil. Bu söyleme bağlı olarak forma Kartal’ın ağzında… Çalışan formayı alacak ve sürekli arkasından kendini zorlayan bir başka oyuncu görecek. Tabii ki burada Şenol Güneş’in de forma dağıtımındaki adalet anlayışı oyuncuların en büyük argümanı ve güvencesi olacak. Geçtiğimiz sezon belli bir iskelet yapı ortaya çıkarıp ona mecburi kalmadıkça dokunmayan başarılı teknik adamın yeni sezonda maçın kulvarına göre çok rotasyonlu tercihlerde bulunması söz konusu. Çünkü Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi nedeniyle hafta arası da mesaide olacak, yorgun düşecek.
En güçlü bölgeleri
Kadro yapılanmasının dipnotlarında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise bazı mevkilerdeki aşırı yoğunluk… Sol bekte 3 isim var… Adriano, Caner Erkin ve Dusko Tosic… Ön liberoda Atiba, Necip Uysal ve Gökhan İnler… Orta alanda Talisca, Oğuzhan, Tolgay, Oğuzhan, gerekirse Kerim, Aras, Quaresma… Ki Kartal Yuvası’nda Necip, Quaresma, Tosic, Oğuzhan, Tolgay, Aras ve Kerim’in joker özelliğinde sadece bir bölge ile sınırlı oyuncular olmadığını belirtelim. Forvetteki durum ise biraz performansa dayalı olacak gibi… Şenol Güneş’in Cenk Tosun’a olan inancı ve güveni biliniyor. Şimdi bir de Aboubakar takviyesi geldi. Kim iyiyse o görev yapacak.
KARTAL YUVASI’NA GELENLER FUTBOLCU    MALİYETİ    KULÜBÜ
Marcelo Guedes    2 milyon avro    Hannover
Anderson Talisca    2 milyon avro-Kiralık    Benfica
Gökhan İnler    Bonservissiz    Leicester City
Caner Erkin    Kiralık    Inter
Atınç Nukan    Kiralık    Leipzig
Aboubakar    2.5 milyon avro-Kiralık    Porto
Adriano Correia    600 bin avro    Barcelona
Oğuzhan Aydoğan    200 bin avro    B.Dortmund
Gökhan Gönül    Bonservissiz    Fenerbahçe
Fabricio    Bonservissiz    Deportivo
Utku Yuvakuran    Kiralık    Beylerbeyi

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...