Teoride iyi pratikte

Düzenleyen:
Teoride iyi pratikte

SPOR Haberleri

Galatasaray, 2-0’ı yakalamış Kartal ikinci yarı “saldırı üstüne saldırı” yapıyor, Hollandalı teknik adam taraftar gibi maçı izliyor. Oyunu okumada ve hamlelerde sınıfta kalıyor

BURHAN CAN TERZİ

Müthiş derbi geride kaldı, taraflar eteğindeki taşları ve puanları döktü! Ki Galatasaray’da takım değil ama teknik direktör Jan Olde Riekerink, “taşlamalardan” nasibini aldı… Öncelikle şunu belirtelim; Sarı-kırmızılı takıma derbi öncesi “bir puan iyidir” deseler, Vodafone Arena faktörü ve rakibin önemli takviyeler yapan Beşiktaş olduğu da düşünülerek büyük çoğunluk “evet” derdi. Ki yönetim de bu minvalde açıklamalar yaptı. Evet o bir puan alındı ama camia mutlu değil. Sebebi; 2-0 öne geçildiği, rakibin gardının düştüğü ve hakimiyetin ele alındığı bir dönemde 2 puan nasıl bırakılır!
Chedjou üstlendi ama…
Skorun 2-0’dan 2-2 olmasının ardından Chedjou yenilen gollerde kendisinin hatasının olduğunu belirterek camiadan özür dilemişti. Ancak fatura ona kesilmedi. Faturanın kesildiği isim “iyi güzel hoş teknik adam” denilen ve camiada sevilen Hollandalı çalıştırıcıydı. Faturada şunlar yazıyordu; Derbi özelinde takım 2-0 öne geçmiş ve galibiyet şarkılarının söylendiği ortamda Beşiktaş değişiklikler yapıp oyuna ağırlığını koyarken o kenardan izledi. Hamle yapmakta çok gecikti ki kornerde bile koordinasyonsuzluk vardı ardından Beşiktaş’ın golü geldi. İyi niyetli ancak bu yeterli olmuyor. Büyük takımın büyük teknik adamı olduğunu göstermeli, gidişata göre de planlar geliştirmeli, gerekiyorsa şablonu değiştirmeli. 

RİEKERİNK’İN ŞİKAYET VE ÖVGÜ KUTUSU:
∂ Maç öncesi takımı çok iyi hazırlıyor. İyi idman yaptırıyor.
∂ Oyuncularla birebir ilişkisi güzel. Herkesi kazanmaya çalışıyor.
∂ Takımda birlik ve beraberliği sağlamak için uğraşıyor. Başarılı.
∂ A planı var ancak o gerçekleşmediğinde B diye bir harf yok.
∂ İstisnai durumlar için anında müdahalede gecikiyor.
∂ G.Saray’ı altyapı değil A Takım düzeyinde düşünmeli.
∂ Sorumluluk almalı. Kaybedeceği değil ama kazanacağı çok şey var.

İyi de sen Galatasaray’sın

Cimbom’da camia ilerisi adına umutlu ama vizyonel anlamda Jan Olde Riekerink’in bakış açısının da farkı farketmesi gerektiği görüşü hakim. Keza bazı yorumcular da bu düşüncede. Beşiktaş derbisi sonrası, Hollandalı teknik adamın geçen sezon 28 puan fark yenilen ve 2 maçta da mağlup olunan Beşiktaş’tan 1 puan almayı başarı olarak görmesi eleştirileri de beraberinde getirdi. Riekerink’in Galatasaray’ın büyüklüğünü iyi kavraması gerektiği dile getirildi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...