Beşiktaş'ın rahat edebilmesi için gol değil goller gerek

Düzenleyen:
Beşiktaş'ın rahat edebilmesi için gol değil goller gerek

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar geride kalan 8 resmi maçta dengeyi kuramadı... Geriye düştüğünde reaksiyon verip beraberliği sağladı tek farklı öne geçtiğinde ise skoru tutamadı

Kara Kartal’a farkı açmadan rahat yok. Bunu biz söylemiyoruz geride kalan 8 resmi maçtaki sonuçlar söylüyor. Beşiktaş’ın şu ana kadar 3 galibiyeti ve 5 de beraberliği var… Bizim üzerinde duracağımız beraberlikler. Çünkü o maçlar çok şey ifade ediyor, siyah-beyazlıların dengesizliğini anlatıyor… Sezona Süper Kupa maçı ile başlayan son şampiyon penaltılarla Galatasaray’ın kazandığı mücadelenin uzatmalarında geriye düşmüş ve 7 dakika sonra eşitliği sağlamıştı… Ardından oynanan 7 resmi maçta Beşiktaş’ın bu sezon yaşadığı problemin ortak özelliği ortaya çıktı. 

Sadece ligde kazandı

Siyah-beyazlılar Süper Lig’de geride kalan 5 maçta 3 galibiyet aldı, 2 kez berabere kaldı. Ve Şampiyonlar Ligi’nde 2 maç oynadı, ikisi de berabere… Beraberlikleri puan kaybı mı puan kazancı mı o hikayesine göre değişiyor. Mesela 5 beraberliğin 3’ünde geriden gelip skoru dengeleme var. 2’sinde ise öne geçip skoru koruyamama… Şu bir gerçek ki siyah-beyazlılar galip geldikleri üç maçta farkı açtıkları için sonuca gidebilmiş. Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Kara Kartal, eğer bir maçta iki farka ulaşamadıysa puan kaybediyor. 

Çözüm çok çalışmak

İşin ilginç tarafı geride düştüğü mücadelelerde de “pes etmeden” uzatmada da olsa beraberliği sağlıyor. Ligdeki Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Benfica maçları buna en güzel örnek. Birinde 2-0 geriden gelen bir Beşiktaş, diğerinde ise uzatmada skoru eşitleyen bir Kara Kartal. Siyah-beyazlılar, iyi başladığı ve golü erken bulduğu mücadelelerde maçı koparırsa rahat ediyor aksi takdirde puan yitiriyor. Son canlı örnek 2’yi atamadığı ve 2 puan kaybettiği Dinamo Kiev mücadelesi. Güneş bu konuya da çözümü çalışarak bulacaklarını söylüyor.

Beşiktaş'ın rahat edebilmesi için gol değil goller gerek

UEFA'nın Quaresmatik seçimi

Bu gurur Ricardo Quaresma’nın bu onur Beşiktaş’ın… Siyah-beyazlıların Dinamo Kiev ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi mücadelesinde harika bir gole imzasını atan Q7, UEFA tarafından “HAFTANIN OYUNCUSU” seçildi… Tecrübeli futbolcu oyların yüzde 41’ini alırken Real Madrid’de oynayan vatandaşı Cristiano Ronaldo ise yüzde 31’de kaldı. Quaresma golüyle Avrupa Kupaları’nda Vodafone Arena’da gol atan ilk oyuncu olurken kulüp tarihinde de Avrupa Kupaları’nda 9 gollü Pancu’yu yakalamıştı.

Kartal'da fabrika ayarları bozuldu

Kadro zenginliği ve bazı futbolcuların inişli-çıkışlı bir performans sergilemesi teknik direktör Şenol. Güneş’i değişime zorluyordu... Ancak bu akşam Çaykur Rize deplasmanındaki değişimin sebebi sakatlıklar olacak... Çünkü önemli isimler Rize’ye götürülmedi... Kimler mi bunlar? Gökhan Gönül, Gökhan İnler, Anderson Talisca ve Oğuzhan Özyakup... Şenol Güneş, orta alandaki bu eksiklikler sebebiyle taşları yerinden oynatacak... 10 numara bölgesinde Olcay Şahan’ın oynaması beklenirken ön libero bölgesinde ise Tolgay ile birlikte Atiba’nın görev yapması yüksek ihtimal. Sol  kanada ise Olcay’ın yerine Caner Erkin düşünülüyor. Adriano ise sol bekte.

Stoperde Marcelo Guedes ve Dusko Tosic ikilisi yerini koruyacak. Sağ bekte Gökhan Gönül’ün sakatlığı sebebiyle Andreas Beck forma giyecek. Kalede de performansa dayalı bir değişim söz konusu. Şampiyonlar Ligi’ndeki Dinamo Kiev maçında hatalı gol yiyen Fabricio’nun dinlendirilmesi ve kaptan Tolga Zengin’in 3 maç aradan sonra 11’e dönmesi bekleniyor.

"Cezasını çekmeli"

Beşiktaş yönetiminde önce istifa eden ardından geri dönen Erdal Torunoğulları, Avcılar Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği’nin düzenlediği panele katıldı. “Transfer sihirbazı” yakıştırmasına “Ben sihirbaz değilim. Transfer edeceğimiz oyuncuları araştırır sonra masaya oturur görüşürüz. Mesela Atiba Hollanda’da 400 bin avro alıyordu. Biz 1 milyon avro önerdik. Menajeri ve kendisi kalktı gitti ama bir hafta sonra kendileri geldi kabul etti” dedi. Torunoğulları, Mario Gomez için de “Gomez, ahlaklı ve iyi bir profesyonel. Ancak Gomez birileri tarafından yönlendirildi. Burada kalması gerekiyordu ama ayrılma kararı aldı. Gomez gitmekle bir hata yaptı, hatasının cezasını çekmeli” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...