'Mayıs'ta resmimi asarlar'

Düzenleyen:
'Mayıs'ta resmimi asarlar'

SPOR Haberleri

“Derbideki değişiklikleri şimdi olsa yine yapardım, çünkü kafamda senaryolar vardı” diyen Riekerink, “Sezon bitiminde Florya’daki duvara belki resmimi koyarlar” dedi

Burhan Can TERZİ

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Antalya maçın öncesi basın toplantısı düzenledi. 2-2 biten Beşiktaş derbisiyle ilgili soruları cevaplayan Riekerink, “Vodafane Arena’ya galip gelmek için gittik hatta maça da bu şekilde başladık. 2-0 öne geçen bir Galatasaray vardı. Ama maç berabere bitti. Derbi sonrası hem bende hem takımımda moral bozukluğu vardı. Büyük takımsınız ve bununla baş etmeniz gerekiyor. Şu anda psikolojik anlamda bir sıkıntımız yok. 9 maçtır kaybetmemek olumlu olarak Antalya maçına yansıyacaktır” diye konuştu. 

Topun arkasında iyi durduk

Hollandalı teknik adama derbide yaptığı hamleler sebebiyle eleştirildiği hatırlatılırken, Riekerink şu karşılığı verdi: “Şimdi olsa yine ayrı hamleleri yapardım. Maçı iyi şekilde analiz etmeniz gerekir. Talisca’nın girişi sonrası Cenk’in de içeri gelmesiyle 4 hücumcuyla oynadılar. Kafamda senaryolar vardı. Diğer taraftan takımın da düzenini bozmamak gerekiyordu. Farklı sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Topun arkasında iyi duran ve iyi işler yapan bir Galatasaray vardı. Baktığınızda golleri de duran toplardan yedik tabii bu bir bahane değil.”

Advocaat’a mesaj attım

Fenerbahçe’nin başında olan vatandaşı Dirk Advocaat’la görüşüp görüşmediği yönündeki soruya Riekerink; “Advocaat buraya gelince mesaj attım, o da cevap verdi. Ondan sonra bağlantıya geçmedik. Avrupa Ligi’nde Feyenoord önünde galibiyet aldılar. Genel olarak spora bakış açım; bütün rakiplere saygı duymanız gerekiyor. Bu Fenerbahçe de olabilir, Antalyaspor da olabilir, Beşiktaş da olabilir. Ben hiçbir zaman hiçbir rakip hakkında kötü konuşmayacağım” ifadelerini kullandı. Galatasaray’ın 9 maçtır kaybetmediğini hatırlatan Riekerink, “Florya’ya mayısta belki benim de fotoğrafım asılır” diyerek şampiyonluk mesajı verdi. 

Yardımcı değil dost

Hafta içinde G.Saray’ın futboldan sorumlu yönetici Levent Nazifoğlu, “Riekerink’in yardımcılarıyla iletişim problem olduğunun farkındayız” açıklamasında bulunmuştu. Ancak Hollandalı hoca, hem iddiaları hem de Levent Nazifoğlu’nu yalanladı. Riekerink,”Hem Orhan Hoca hem de Ayhan Hoca sadece yardımcılarım değil benim dostum. Hiçbir problemimiz yok. Her zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz. Antrenmanda katkıları inanılmaz fazla” diye konuştu. 

"İspanya beni değiştirdi"

G.Saray genç yıldızı Bruma, Antalya karşılaşması öncesi basının karşına çıktı. Portekizli futbolcu, “Sezon başında gelen teklifler vardı. Ama Galatasaray’da kalmayı tercih ettim. Ve bu kararımdan hiçbir pişmanlık duymuyorum” dedi.  Beşiktaş’a attığı muhteşem golü anlatan Bruma, “Topla buluştum ve ortadaki boşluğu fark ettim. Kendime güvendim, aksiyon denedim. Beşiktaş’a karşı böyle güzel bir an denk geldi ve güzel bir gol oldu” ifadelerini kullandı.

"Şimdi daha güçlüyüm"

Fiziksel olarak kendini iyi hissettiğini belirten genç futbolcu, “İlk geldiğim zamanlarda daha zayıftım ve beslenmeme dikkat etmiyordum. Şimdi kendimi daha fit ve daha güçlü hissediyorum. Çalışmalarıma, beslenmeme çok önem veriyorum. Dürüst olmam gerekirse Galatasaray’daki ilk 2 senemde çok özgüvenli değildim. Kiralık gidip gelmek bana bu anlamda yaradı. La Liga’da oynamak bana çok artılar kattı” şeklinde konuştu.

Hamit süre istiyor

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, bu hafta çalışmalardaki hırsıyla dikkat çekti. Ç.Rize maçında oyuna giremediği için sinirden su şişelerini tekmeleyen Hamit, artık süre alma vaktinin geldiğini inancında. Riekerink’in 34 yaşındaki oyuncuya Antalya maçında sonradan oyuna dahil etmesi bekleniyor. 

Eren seri peşinde

Eren Derdiyok, bu haftayı da boş geçmek istemiyor. G.Saray formasıyla 4 haftada 4 gole ulaşan başarılı futbolcu, Beşiktaş maçında da fileleri havalandırarak 5. haftayı 5 golle kapatmıştı. Eren’in şimdiki arzusu ise 6 haftada en az 6 gole çıkmak. Gol krallığında zirveye oynayan tecrübeli isim pazar günü de G.Saray’ın en büyük gol umudu olacak.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...