Şampiyon Hatay

Düzenleyen:
Şampiyon Hatay

SPOR Haberleri

Lacivert-beyazlılar son lig ve kupa şampiyonunu nefes kesen mücadelenin ardından yenerek tarihi bir başarıya imza attı

Basketbolda, 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe’yi 60-55 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor şampiyon oldu. Lacivert-beyazlılar böylelikle tarihinde ilk defa büyük bir kupayı müzesine götürerek büyük bir zafer kazandı. Her iki takımın da skor üretmekte zorlanarak başladığı karşılaşmada Hatay temsilcisi ilk çeyreği 10-8 üstün bitirdi. Karşılıklı basketlerle girilen ikinci periyotta Fenerbahçe, Stricklen ve Verameyenka ile rakip savunmayı aşarken, Hatay ekibi rakibine Bahar-Hurst ikilisiyle karşılık vererek 15. dakikaya 17-12 önde girdi. Snytsina ile yüksek şut yüzdesi yakalayan lacivert-beyazlılar soyunma odasına da 24-23 üstün gitti.

Snytsina maçı kopardı

Fenerbahçe üçüncü periyoda daha etkili giren taraf oldu. Birsel ve Tuğçe’nin basketleriyle kontrolü eline alan sarı-lacivertliler 24. dakikada skora denge getirdi: 27-27.  Hatay ekibi 12-0’la cevap vererek  farkı çift hanelere taşıdı (39-27) ve final bölümüne de 42-34 önde başladı. Son çeyreğe Fenerbahçe tam saha baskı yaparak başladı. Sert savunmasıyla rakibini son saniye atışlarına zorlayan sarı-lacivertliler13-5’lik seriyle 38. dakikada skora denge getirdi: 52-52. Hatay Büyükşehir Belediyespor, Snytsina’nın üst üste sayılarıyla rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 60-55 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...