Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadıköy'de gol sesi çıkmadı

Düzenleyen:
Kadıköy'de gol sesi çıkmadı

SPOR Haberleri

Dev maçta Kartal puan avantajını ve namağlup unvanını korudu. 5 maçlık galibiyet serisini bitiren Kanarya adına tek teselli Kadıköy’ün düşmemesiydi.

M. Emin ULUÇ

Mekan Kadıköy, ev sahibi Fenerbahçe, konuk Beşiktaş... Bu veriler son 12 yılın istatistiklerine iki sonuçla yansımış; ya Fenerbahçe kazanmış ya da kazanan olmamış! Çok değil iki hafta önce Galatasaray karşısında geleneği sürdüren Fenerbahçe, Beşiktaş’a da aynı tarifeyi uygulamak istiyordu ama iki hocanın da korkuları ağır basınca sahaya sürülen 11’ler ortaya tatsız tuzsuz bir bir tablo çıkardı. Lider Başakşehir’in puan kaybı bile iki takımı ateşlemeye yetmemişti. Advocaat hem Volkan hem Lens’i yedek soyundurmuş, Beşiktaş ise belli ki beraberliğe razı gelmiş. İlk yarı boyunca maçın tek etkilisi, aynı zamanda en yetkilisi olan Hüseyin Göçek oldu. Tecrübeli hakem, kendi kararları altında ezildi. Göçek’in verdiği saçma fauller, veremediği kartlarla, süzemediği pozisyonlar hem saha içini hem tribünleri gerdi.

Zirve yolunda sessizlik

İlk yarı Fenerbahçe’nin cılız ve nadir gol girişimleriyle sona ererken, Beşiktaşlı oyuncular Volkan Demirel’i ancak saha karıştığında orta sahaya geldiğinde görebildi. İkinci yarıya Aatıf-Volkan değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe vitesi bir nebze olsun yükseltti. Volkan, Kanarya’nın sol kanadına hareket getirdi ama sonunu getiremedi. Şenol Güneş’in Quaresma-Aboubakar değişikliği de beklentileri karşılayamadı. Sow-Lens hamlesi Kadıköy’de tribünleri hareketlendirdi ancak bu da sonuçta etkin olmadı. İki kurt hocanın satranç maçına çevirdiği futbol tam anlamıyla kilitlendi. Gol yeme korkusu, gol atma arzusunun önüne geçince “Bu da kaçar mı?” diyecebileğimiz bir tek pozisyon bile göremeden kapattık 2016’daki derbi sayfasını... Kulağımızda Gökhan Gönül’e edilen utanç verici küfürlerden utanarak ve maçın altında kalan Hüseyin Göçek’e söylenerek.

Sosyal medyada derbi

* dk. 86, ben hâlâ derbi havasına giremedim
* 36 yaşındayım. Kendimi bildim bileli maç izliyorum. Böyle sade, zevksiz derbi izlemedim...
* Bu nasıl derbi? Şut yok, pozisyon yok, heyecansız, tatsız tuzsuz...
* İnşallah hiçbir ülkede bu maç yayınlanmamıştır. Rezil olmayalım...
* Siz nasıl büyük takımsınız? Koca 90 dakikada şut atamıyorsunuz?..
* Hayatımda izlediğim en keyifsiz derbi. Hatta en keyifsiz maç bile olabilir...
* Dakikalar 86’yı gösteriyor ve ben hâlâ derbi havasına giremedim...
* Sokağa çıkıp tek başıma top sektirsem daha heyecanlı olurdu. Bu nasıl derbi?.. 

Kadıköy'de gol sesi çıkmadı

Sıfır numara derbi

Günlerdir konuşulan F.Bahçe-Beşiktaş derbisi ortaya çıkardığı istatistiklerle son yılların en kısır karşılaşması oldu. 5 maçtır ligde kazanan ve zirveye iyice yaklaşan sarı-lacivertli takım iki hafta önce evinde G.Saray’ı çok üstün bir oyundan sonra sahadan silmiş ve üç altın puanı kaparak bir de rakibini haftalar sonra puan sıralamasında ilk defa geçmişti. Dirk Advocaat’ın takımı için dünkü karşılaşma da bulunmaz bir fırsattı. Hollandalı çalıştırıcı galibiyet halinde Beşiktaş’la puan farkını 1’e indirecekti. Fakat Şenol Güneş’in maçı orta alanda kilitleyen kurnaz taktiği istediğini almasını sağladı. Derbiden çıkan tablo aslında tam da Güneş’in istediği gibiydi. 90 dakikada F.Bahçe rakip kaleye 7 şut atabilirken Beşiktaş sadece 1 kere kaleyi deneyebildi. Fakat her iki takım da derbi boyunca bir kere olsun kaleyi tutturamadı. Yani koca derbide tribünleri dolduran iki takım taraftarları 8 şut denemesi görebilirken, kaleyi bulan tek şut bile izleyemedi. Öte yandan 19 Kasım 2006’dan bu yana iki takım arasındaki bir derbi ilk defa golsüz sona erdi.

Van Persie etkisizdi

İki hafta önce Kadıköy’deki derbide G.Saray’ı attığı 2 golle yıkan Robin van Persie Beşiktaş karşısında vasatın altında kaldı. Dünkü derbiye kadar son 4 lig maçında 5 gol 1 asistlik performansla takımını sırtlayan Hollandalı futbolcu siyah-beyazlı defansın arasında adeta kayboldu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...