Beşiktaş, Kiev'deki skandal için harekete geçti

Düzenleyen:
Beşiktaş, Kiev'deki skandal için harekete geçti

SPOR Haberleri

“Organize işler” endişesi duyan siyah-beyazlı yönetim, İskoç CraIg Thomson’ın peşini bırakmayacak. Şike yazarının iddiasının ardından hakemin (!) yönetimi araştırılacak

Şike ve uluslararası spor yolsuzluklarının uzmanı olan “Şike: Organize Suçlar ve Futbol” kitabının pazarı Declan Hill’in maç günü Dinamo Kiev-Beşiktaş maçını ‘riskli’ maçlar arasında görüp şike imasında bulunmasının ardından yaşananlar şüpheleri tavan yaptırdı. Teknik Direktör Şenol Güneş de maç sonunda “Bu maçın saha dışının da irdelenmesi lazım” dedi. Siyah-beyazlı yönetim de bu konunun detaylı şekilde araştırılması ve hakem (!) üzerindeki sislerin de kaldırılması adına çalışma başlattı. Ki bu olayın aydınlatılması konusunda yeni UEFA Başkanı olan Aleksander Ceferin’e seçimde destek veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’den de destek istendi.

Acabalar çok fazla
Hakem (!) Ivan Bebek’in ardından hakem (!) Craig Thomson’ın yönetimi akıllara türlü türlü soruları ve olayları getirdi. Zaten Beşiktaşlı yöneticiler de bazı soru işaretlerine parmak bastı… İşte kafa kurcalayan ve cevap aranan o konular…
- Beşiktaş gruptan çıksaydı Türkiye, UEFA ülke katsayıları listesinde Belçika’yı geçerek 9. sıraya yükselecekti. Ki bu da 2018-21 yılları arasındaki yeni puanlama öncesi Türkiye’nin  Şampiyonlar Ligi’ne toplam iki takımla katılma hakkını koruması demekti. Bu birileri tarafından istenmedi mi?
- Statta çıkarılan olaylar bilinçli miydi! Sayısız ses bombası atılması defalarca anons yapılması, meşaleler yakılması ve maçın çığırından çıkarılması. Beşiktaşlı taraftarların devre arasında Ukraynalı gazetecilerin olduğu bölümü tahrip etmesi. Yönetimin korkusu saha kapatmaya kadar gidebilecek ceza endişesi.
- Bir de olayın siyasi boyutu olabilir mi? Avrupa Birliği’nin bize kapıları kapattığı bir anda böyle bir maçın yaşanması, hakem olayı ve emek hırsızlığı!

Ceza korkusu susturdu
Hakeme hiç laf yok!

İskoç hakem (!)  Craig Thomson temsilcimiz siyah-beyazlıların canını yaktı ve bir anlamda turu belirledi. Maç sonunda Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Olcay Şahan ve Oğuzhan Özyakup, Andreas Beck hakemle ilgili sert yorum ve ifadelerden kaçındı. Sebebi ise bu konuda UEFA’nın ciddi yaptırımlarının olması ve ağır cezalarının bulunmasıydı.
Beşiktaş, Kiev'deki skandal için harekete geçti
YARMOLENKO’YA GÖRE:
Hakemin kararıymış

Dinamo Kievli Andriy Yarmolenko, Beşiktaş maçı sonrası “Beşiktaş’ı ve Türk taraftarları cezalandırdık” derken Beck’in gördüğü kırmızı kart ve penaltı pozisyonu için kaçak dövüştü. Yarmolenko “Bu konuda yorum yapamam tekrarını izlemedim. Sonuçta hakemin kararı” ifadesini kullandı.


NAPOLİ’NİN YILDIZI MERTENS
Skora inanamadı

Napoli, Benfica deplasmanında kazanıp gruptan lider olarak çıkarken Belçikalı yıldızı Dries Mertens mutluluğunu dile getirdi. Mertens, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçıyla ilgili “Kiev şu an çok soğuk ve Beşiktaş’ın zorlanacağını biliyordum. Ancak Kiev’deki skoru görünce inanamadım” dedi.
Beşiktaş, Kiev'deki skandal için harekete geçti
Senin gözyaşına kurban!
Beşiktaş kafilesi Ukrayna’dan yıkık ve üzgün bir şekilde dönerken havaalanında sürpriz bir destekle karşılandı. Bir grup taraftar takımı “Başın öne eğilmesin aldırma Kartal aldırma…” tezahüratıyla karşıladı ve en büyük destek maç sırasında gözyaşlarını tutamayan Fabri’ye gösterildi.

BEŞİKTAŞ’IN D.KİEV MAÇINDAKİ KAYBI PUANLAR DEĞİL...
1 sezonluk emek - En az 10 milyon avro - Takımın öz güveni

Beşiktaş’ın namağlup unvanı Kiev deplasmanında son bulurken kayıp sadece 1 maç değildi aslında. Şenol Güneş’in deyimi ile 1 sezonluk emekler gitti. Nasıl gitmesin ki! Şampiyonlar Ligi’nde direkt mücadele etmek için liginizde koca bir sezon çalışıyorsunuz çabalıyorsunuz, ardından gruplara kalıyorsunuz ve her şey elinizdeyken bir anda uçup gidiyor. İşin psikolojik tarafında öz güven kaybı söz konusu ama diğer taraftan maddi anlamda da götürüsü büyük. Eğer Beşiktaş gruptan çıkmış olsa 10 milyon avroya yakın bir ekstra gelire daha sahip olacaktı ki bu da devre arası transferlerinin maliyeti anlamına geliyordu. Oyuncular üzerindeki yıkım da söz konusu olacak ama bunu zaman gösterecek.

DONMUŞ BİR KARTAL…
Gel de bu takımı toparla!

Hayat devam ediyor cumartesi ligde çok önemli bir maç var. Rakip de Bursaspor. Son 2 maçında berabere kalan siyah-beyazlıların zirve yarışından kopmaması ve bir yara da orada almaması adına önemli bir karşılaşma. -12 derecelerden dün sabah dönen, psikolojik olarak çökük durumda bulunan takımı toparlamak Şenol Güneş’e düşüyor. Tecrübeli teknik adamın Kiev maçında 11 oynayan isimlerde en az 3-4 değişime gitmesi bekleniyor. Ki bu karşılaşmada Quaresma’nın da cezalı olduğunu hatırlatalım.

İSKOÇ BASINI NE YAZDI?
Halk düşmanı! 

The Scotsman: “Craig Thomson tuhaf bir penaltı kararıyla ilk 30 dakikada Beşiktaş’ın umutlarını bitirdi. Pozisyonda, Dinamo Kiev oyuncusu Gonzalez müdahalede bulundu Beck dengesini kaybetti ve düştü. Gonzalez de Beck’in düşmesiyle kendini yerde buldu ve hakem Beşiktaşlı oyuncuya kırmızı kart gösterip, penaltı kararı verdi. Craig Thomson’ın bu kararı, tüm izleyenleri şaşırttı. Thomson, verdiği garip kararlarla Türkiye’de de bir numaralı halk düşmanı oldu.” Daily Record: “Craig Thomson, Beşiktaş taraftarının öfkesinin merkezi oldu. Thomson, verdiği kararlarla futbolcuların büyük tepkisini alırken, Türk taraftarlar da sosyal medyada küfürlü ve öfke dolu mesajlar attı” 

YORUMCULAR NE DEDİ?
Felaket bir hakem

Steven Gerrard (Efsane futbolcu): Hakemin penaltı kararı adil değildi. 1-0 gerideyken böyle bir karar maçı Beşiktaş için tamamen değiştirdi. Beck’in pozisyonunda faul kararı Beşiktaş lehine olmalıydı. Doğru karar verilse maç farklı olabilirdi. Thomson çok kötü bir maç yönetti.” Graziano Cesari (Eski İtalyan hakem): “Craig Thomson her zaman felaket bir hakemdir.” 

AVRUPA NASIL GÖRDÜ?
Beşiktaş Kiev’de çöktü

Uefa.com:  “9 kişi kalan Beşiktaş Kiev’de çöktü. Tarihi bir başarının kıyısından dönen Beşiktaş, Kiev’de harap oldu.” Marca (İspanya): “Beşiktaş’ın umutları Kiev’de son buldu.” Daily Mail (İngiltere): “Beşiktaş Kiev’de şansını kaybetti.” Abola (Portekiz): “Quaresmalı Beşiktaş, Kiev’de yıkıldı.” Record (Portekiz): “Fabri herşeyi ilk yarı hissetmişti.”

UKRAYNA’DA NELER YAZILDI?
Türkler cezayı hak etmedi

Segodnya: “Kartal’a eziyet ettik. Dinamo, rekor zaferle kapıyı vurup gitti. Penaltı kararı, sadece Türklerde kuşku uyandırmadı.” Football Sport: “Şampiyonlar Ligi’nin son maçında Rebrov’un öğrencileri Türk takımı ile alay etti. Penaltı pozisyonunda Beck, Gonzalez’i omzuyla itti. Açıkçası Türkler, penaltı ve kırmızı kartla iki kere cezalandırılmayı hak etmedi.” Miroslav Stupar (Eski hakem): “Hakem bu mücadeleye izin vermeliydi”

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...