Kim takar cezayı

Düzenleyen:
Kim takar cezayı

SPOR Haberleri

Üst üste alınan cezalara rağmen yöneticilerin umursamazlığı, TFF’nin caydırıcılığının sorgulanmasına sebep oldu

PFDK’nın Adanaspor maçının ardından hakemleri hedef alan açıklamaları sebebiyle 6 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın son 10 yıldaki ceza süresi bin günü geçti. Sarı-lacivertli takımın 100. yılında şampiyonluğa ulaştığı 2006-2007 sezonundan bu yana TFF’den tam 1077 gün hak mahrumiyeti cezası olan Yıldırım, bu cezalara hiçbir zaman aldırış etmedi. “Bu ülkede Cumhurbaşkanı bile eleştiriliyor ama hakemler eleştirilemiyor” sözleriyle, hakemleri ceza almayı göze alarak eleştiren Yıldırım’ın bu tavrı futbol kamuoyunda da tartışmaları beraberinde getirdi. 
Demirören’e 150 gün
1077 günlük cezanın yanı sıra 515 bin liralık para cezası alan Yıldırım’ın bu cezaları umursamaması cezaların caydırıcılığının da sorgulanmasına neden oldu. Yıldırım, TFF tarafından en fazla hak mahrumiyeti cezası alan başkan olurken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Beşiktaş başkanlığı döneminde 150 gün ceza almıştı. 8 yıl başkanlık yapan Demirören’e, başkanlığının son 5 yılında 3 defa “sportmenliğe aykırı davranışlar” nedeniyle ceza verildi. Bir seferde en çok cezayı 90 günle alan Demirören, toplamda 40 bin lira da para cezasına çarptırılmıştı. Beşiktaş’ın şu anki başkanı Fikret Orman ise 4 yıllık döneminde hiç hak mahrumiyeti cezasıyla karşılaşmadı.     > Uğur Aktan

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...