HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray 0-1 Beşiktaş Maç Skoru, Kaç Kaç Bitti, özet (GS BJK golleri ve geniş özeti)

Düzenleyen: /
Galatasaray 0-1 Beşiktaş Maç Skoru, Kaç Kaç Bitti, özet (GS BJK golleri ve geniş özeti)
Galatasaray , Beşiktaş , Süperlig , Derbi, Gs Beşiktaş Kaç Kaç, Bjk Gs Canlı Skor, Gs Bjk Skor Kaç Kaç, Gs Bjk Golleri, Bjk Gs Özeti, Haber

SPOR Haberleri

Galatasaray, lider Beşiktaş’ı konuk etti. Beşiktaş, dev derbide Galatasaray'ı Anderson Talisca'nın 47. dakikadaki serbest vuruş golüyle 1-0 yendi, şampiyonluk için yoluna emin adım devam etti. Galatasaray Beşiktaş maçı özeti, golleri ve tüm detaylarını bu haberde bulabilirsiniz. İşte GS-BJK maçı özeti ve golleri...

Galatasaray Beşiktaşderbi maçı özeti ve golleri ile haberimizde. Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi, mutlu son için dev bir engeli hasarsız atlattı. Siyah Beyazlılar'a galibiyeti getiren gol Anderson Talisca'dan geldi.

Maça Galatasaray daha etkili başladı, sonuca giden kontrollü bir oyun tercih eden Beşiktaş oldu. Konuk ekip, 5. dakikada Babel'le gole yaklaştı. 13. dakikada Yasin ile Atınç'ın mücadelesinde ev sahibi ekip oyuncuları penaltı bekledi. Hakem Bülent Yıldırım devam dedi. İlk isabetli şutun 32. dakikada Podolski'nin şutuyla geldiği maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. 

47. dakikada Talisca'nın golü geldi. Hakan Balta'nın cezasahası sağ yan çizgisi yakınındaki müdahelesinde yerde kalan Talisca, serbest vuruşu kullandı. 2 kişilik barajdaki Bruma'ya çarpan top bu maçta 188. lig maçına çıkan ve Zron Simoviç'e ait olan Galatasaray'da ligde en fazla forma giyen yabancı oyuncu rekoruna ortak olan Muslera'yı yanıltıp ağlarla buluştu. Golden sonra Galatasaraylı oyuncular eşitlik için bastırmasına karşın bir türlü aradığını bulamadı ve maç Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 41 yaptı ve en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu. Siyah Beyazlılar, Galatasaray ile 10, Fenerbahçe ile de 12'ye çıkardı. 

TALİSCA DEDİĞİNİ YAPTI 

Siyah-beyazlı takımın yetenekli orta sahası Anderson Talisca, devre arası kampında bir gazeteye yaptığı açıklamada, Galatasaray ile ligin ilk yarısında oynadıkları maç hakkında, "Sadece 45 dakika oynadım, bu Muslera için büyük şanstı" diyerek, meydan okumuştu. Brezilyalı orta saha ligin 22. haftasında Galatasaray ile oynanan maçta 47. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta topu ağlara göndererek, Muslera'ya meydan okumasındaki sözlerini gerçekleştirdi. 

Toplam 116 dakika sahada kaldı 

Brezilyalı futbolcu ligin ilk yarısında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve 2-2 eşitlikle biten maçta 46. dakikada Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil olmuştu. Ligin 22. haftasında oynanan derbi maçında ise Beşiktaşlı futbolcu 70 dakika sahada kaldı ve maçın tek golünü kaydetti. 

TUDOR'DAN 4 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Hırvat teknik adam, Çaykur Rizespor maçının başlangıç kadrosunda görevlendirdiği Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Sabri Sarıoğlu'nu bu kez tercih etmezken, yerlerine Lionel Carole, Bruma, Sneijder ve Hakan Balta'ya görev verdi.

Sneijder, Hakan Balta ve Carole sakatlıklarının düzelmesinin ardından yeniden kadroya dönerken, disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma da tekrar şans buldu.

TUDOR ARENA'DA İLK KEZ
Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisiyle yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, seyircisi önüne ilk kez çıktı.

Tudor, Beşiktaş'a karşı 3 haftada ikinci kez görev yaptı. Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor'un başında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Tudor, ardından Galatasaray'la anlaşırken, 22. haftada bu kez sarı-kırmızılı ekiple Beşiktaş'ı ağırladı.

GÜNEŞ'TEN DEĞİŞİKLİK YOK
Son maçlarda cezalı ve sakat oyunculardan dolayı farklı isimleri oynatmak zorunda kalan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva ile oynanan rövanş maçında dinlendirdiği bazı oyuncuları derbi maçta görevlendirdi. Hapoel Beer-Sheva ile yapılan ikinci maçta forma giymeyen Atiba Hutchinson, diğer lig karşılaşmalarında olduğu gibi savunmanın önünde oynadı. İsrail temsilcisi karşısında yedek başlayıp sonradan oyuna dahil olan Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun da derbi maçta ilk 11'de yer aldı.

Atiba Hutchinson gibi Hapoel Beer-Sheva maçında oynamayan Gökhan Gönül de savunmanın sağındaki görevine döndü. 

Stat: TT Arena 
Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Ekrem Kan xx, Asım Yusuf Öz xx 
Galatasaray: Muslera xx, Semih xx, Chedjou xx, Hakan Balta xx, Carole xx, Nigel de Jong xx, Selçuk İnan x (Tolga dk. 59 x), Yasin x (Rodrigues dk. 76 x), Bruma xx, Sneijder x (Eren dk. 75 x), Podolski xx 
Yedekler: Cenk, Ahmet, Josue, Sabri 
Teknik Direktör: Igor Tudor 
Beşiktaş: Fabri xx, Gökhan Gönül xx (Beck dk. 67 x), Atınç xx, Marcelo xx, Adriano xx, Atiba xx, Oğuzhan xx (Gökhan İnler dk. 83), Quaresma xx, Babel xx, Talisca xx (Tolga dk. 71 x), Cenk xx 
Yedekler: Mitrovic, Tolgay, Aboubakar, Ömer 
Teknik Direktör: Şenol Güneş 
Gol: Talica (dk. 47) (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Selçuk İnan, Podolski (Galatasaray), Talisca (Beşiktaş) 

GALATASARAY 0-1 BEŞİKTAŞ (GENİŞ ÖZET)

M.S.Karşılaşmada son düdük çaldı. Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.
90'Gelişen Galatasaray atağında Semih'in sağ kanattan ortasında Podolski hava topuna çıkarken rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü.
90'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda ön alanda oynayarak kalan süreyi bitirmeye çalışıyor.
90'Beşiktaş'ta Quaresma kısa süreli bir sakatlık yaşadı ancak sağlık görevlilerine gerek duymadan ayağa kalktı.
90'Gelişen Galatasaray atağında Bruma'nın sol kanattan yaptığı ortada top doğrudan dışarıya gitti.
90'Beşiktaş'ta Tolgay ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kalecide kaldı.
90'Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma'nın sol kanattan ortasını savunma karşıladı.
90'Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.
90'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda Galatasaray'ın baskısını kırmak için kendi aralarında pas yapıyor.
89'Carole'nin sol kanattan ortasında savunmada Marcelo topu karşıladı.
88'Top bu dakikalarda Galatasaray'ın hakimiyetinde. Sarı - kırmızılılar beraberlik golü adına baskı kurmaya çalışıyor.
87'Tolga savunmanın arkasına koşu yapan Podolski'yi topla buluşturmak istedi ancak savunma zamanında araya girdi.
86'Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
85'Galatasaray tehlikeli geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Podolski plase bir vuruşla topu ağlara göndermek istedi. Onun vuruşu üstten dışarıya gitti.
84'Karşılaşmada son dakikalara girilirken Galatasaray beraberlik için baskı kurmaya çalışıyor.
83'Beşiktaş'ta Oğuzhan yerini Gökhan İnler'e bıraktı.
82'Galatasaray gole çok yaklaştı. Carole'nin sol kanattan ortasında savunmadan seken topu ceza sahasında önünde bulan Podolski'nin vuruşu üstten dışarıya gitti.
82'Gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.
81'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
80'Rodrigues'in sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı.
79'Podolski'nin sol kanattan ortasını Atınç karşıladı ve top dışarıya gitti. Ev sahibi takım korner kullanacak.
79'Galatasaray bu dakikalarda baskı kurmaya çalışıyor.
79'Gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Rodrigues ortasını yaptı ancak onun ortasını savunma karşıladı.
78'Quaresma'nın kaptırdığı top sonrası gelişen Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Bruma ortasını yaptı. Onun ortasını savunma karşıladı.
77'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
76'Galatasaray'da Eren ve Rodrigues oyuna girdi. Sneijder ve Yasin kenara geldi.
75'Bruma sol kanattan orta yapmak isterken Beck araya girdi ve top dışarıya gitti. Hakem topun son olarak Bruma'dan dışarıya gittiğini işaret etti.
75'Oğuzhan savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i topla buluşturmak istedi ancak savunma araya girdi.
74'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
73'Galatasaray'da Eren ve Rodrigues oyuna girmek için hazırlık yapmaya başladı.
72'Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Babel içeriye kat ettikten sonra vuruşunu yaptı. Onun şutu kalecide kaldı.
71'Beşiktaş'ta Talisca yerini Tolgay'a bıraktı.
71'Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Cenk'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
70'Quaresma sağ kanattan hareketlenmek isterken Aurelien Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş serbest vuruş kullanacak.
69'de Jong sol kanatta hareketlenen Carole'yi topla buluşturmak istedi ancak Beck zamanında araya girerek Carole'nin topu almasına engel oldu.
68'Galatasaray bu dakikalarda özellikle Bruma ile etkili olmaya çalışıyor.
67'Beşiktaş'ta Gökhan yerini Beck'e bıraktı.
66'Sneijder sol kanattan ceza sahasına girmek isterken Atınç'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaray tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.
65'Beşiktaş'ta Tolgay ve Beck oyuna girmek için hazırlık yapmaya başladı.
64'Sneijder savunmanın arkasındaki Tolga'tı topla buluşturmak istedi ancak Tolga kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda topu kontrol edemedi.
64'Bruma bir kez daha ceza sahasın dışından şansını denedi. Onun vuruşu savunmadan geri döndü. Sonrasında hızlı gelişen Beşiktaş atağında Babel pasını Cenk'e aktaramadı.
63'Bruma sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Onun vuruşu savunmadan geri döndü.
62'Gelişen Beşiktaş atağında Babel'in sol kanattan ortasında Carole topu karşıladı ancak daha sonra Quaresma araya girdi. Quaresma şut çekmek isterken Carole'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.
61'Galatasaray'da Bruma bir kez daha ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu yine Fabri'de kaldı.
60'Galatasaray'da Selçuk yerini Tolga'ya bıraktı.
59'Gelişen Galatasaray atağında Bruma ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kaleci Fabri'de kaldı.
58'Aurelien Chedjou sağ kanatta hareketlenen Yasin'i topla buluşturmak istedi ancak Adriano zamanında araya girerek topu aldı.
57'Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
56'Atınç'ın pasıyla topla buluşan Talisca, ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu üstten dışarıya gitti.
55'Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma'nın sağ kanattan ortasını savunma karşıladı. Sonrasında topu alan Babel ceza sahasındaki Cenk'i düşündü ancak pozisyon ofsayt.
54'Galatasaray'da Tolga oyuna girmek için hazırlık yapmaya başladı.
54'Oyun bu dakikalarda Beşiktaş'ın hakimiyetinde.
53'Talisca ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu savunmadan geri döndü.
53'Atınç savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i topla buluşturmak istedi ancak Cenk ofsayt pozisyonunda.
52'Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta top kaleci Muslera'da kaldı.
52'Pozisyonun ardından Talisca sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.
51'Talisca Selçuk'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Beşiktaş sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.
50'Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Babel Semih'ten sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı. Onun ortasını savunma karşıladı.
49'Hızlı gelişen Galatasaray atağında Bruma sol kanatta hareketlenen Carole'yi topla buluşturmak istedi ancak Gökhan zamanında araya girerek topun Carole'ye gelmesine engel oldu.
47'GOL!

46'Gelişen Beşiktaş atağında Talisca sağ kanattan ceza sahasına girmek isterken yerde kaldı. Beşiktaş tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.
46'Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

D.A. İlk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona eriyor.

45'Quaresma top kaybı yaptıktan sonra gelişen Galatasaray atağında Yasin sağ kanattan ortasını yaptı ancak onun orta yaptığı bölgede takım arkadaşı yok.
45'İlk yarının son dakikalarında top Beşiktaş'ın hakimiyetinde. Siyah - beyazlı oyuncular kendi aralarında pas yapıyor.
44'Beşiktaş'ta bu kez Quaresma ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu yandan dışarıya gitti.
43'Talisca ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.
43'Topla oynama oranları: Galatasaray %48 Beşiktaş %52
42'Podolski sol kanatta hareketlenen Bruma'yı düşündü ancak Gökhan zamanında araya girdi.
​41'Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Selçuk ön direkte topu karşıladı.
40'Atiba'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan'ın ortası Carole çarparak dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.
39'Yasin'in pasıyla rakip ceza sahası önünde topla buluşan Podolski ceza sahasına girmek istedi ancak Atınç zamanında müdahale ederek Podolski'nin ceza sahasına girmesine engel oldu.
38'Atiba sol kanatta hareketlenen Quaresma'yı topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.
37'Atiba serbest vuruş paslaşarak kullandıktan sonra Beşiktaşlı oyuncular kendi aralarında pas yapıyor.
37'Hava topu mücadelesinde Cenk'e faul yapan Selçuk sarı kart gördü. Beşiktaş orta sahadan serbest vuruş kullanacak.
35'Hızlı gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Bruma ceza sahasına hareketlenen Yasin'i düşündü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.
34'Quaresma sol kanattan topla birlikte ilerlemek isterken Yasin araya girdi ve ona orta yapma şansı vermedi.
33'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
32'Podolski ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda top kaleci Fabri'de kaldı.
31'Galatasaray yine etkili oldu. Sol kanatta topla buluşan Selçuk ortasını yaptı. Onun ortasında Yasin arka direkte topa dokunamadı.
31'Galatasaray tehlikeli geldi. Podolski'nin pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Carole kalesini terk eden Fabri'ye rağmen ortasını yaptı ancak onun orta yaptığı bölgede takım arkadaşı yok.
30'Sneijder'in sol kanattan kullandığı kornerde Fabri kalesini terk ederek topu aldı.
29'Carole'nin sol kanattan ortasında Marcelo topu karşıladı ve top dışarıya gitti. Ev sahibi takım korner kullanacak.
28'Atiba savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i topla buluşturmak istedi ancak Aurelien Chedjou zamanında araya girdi.
27'Talisca'nın kaptırdığı top sonrası gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Yasin ortasını yaptı. Onun ortasında Marcelo topu karşıladı.
26'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.
25'Galatasaraylı futbolcular kendi aralarında pas yaparken araya giren Atiba savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i düşündü ancak savunma araya girdi.
24'Semih serbest vuruşta topu ileriye doğru gönderdi. Onun gönderdiği topta Yasin hareketlendi ancak top dışarıya gitti.
24'Selçuk'un sakatlığı sonrası Galatasaray'da Tolga ısınmaya başladı.
23'Pozisyonun ardından Selçuk sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.
22'Selçuk Talisca'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaray orta sahadan serbest vuruş kullanacak. Müdahalenin ardından Talisca sarı kart gördü.
21'Semih topu kazandıktan sonra bu kez Galatasaraylı futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.
20'Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma sol kanattan bindirme yapan Adriano'yu düşündü ancak Semih araya girerek topu takımına kazandırdı.
19'Bu dakikalarda topun hakimiyeti Beşiktaş'ta. Siyah - beyazlı oyuncular kendi aralarında pas yapıyor.
18'Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta top doğrudan dışarıya gitti.
17'Oğuzhan Sneijder'in müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.
16'Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda ön alanda pres yaparak Beşiktaş'ın top yapmasına engel olmaya çalışıyor.
15'Adriano bu kez ceza sahasına hareketlenen Talisca'yı topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamayınca top dışarıya gitti.
14'Babel ceza sahasına hareketlenen Cenk'i düşündü ancak Muslera kalesini zamanında terk ederek topu kontrol etti.
13'Hakemin kararını anlamayan Galatasaraylı futbolcular önce penaltı diye sevindi ancak daha sonra Bülent Yıldırım autu işaret ettiğini gösterdi.
12'Quaresma'nın kullandığı kornerden sonra hızlı gelişen Galatasaray atağında ceza sahasında topla buluşan Yasin yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.
12'Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde ceza sahasında kimse topa vuramadı.
11'Gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan savunmanın arkasına koşu yapan Quaresma'yı düşündü ancak savunma araya girdi ve top dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.
10'Gelişen Galatasaray atağında Selçuk ceza sahasındaki Podolski'yi topla buluşturmak istedi ancak Fabri zamanında kalesini terk ederek topu aldı.
10'Galatasaray'da maç başlamadan önce Semih sağ bekte oynayacaktı ancak şu an Aurelien Chedjou sağ bekte mücadele ediyor.
9'Gelişen Galatasaray atağında Sneijder savunmanın arkasına koşu yapan Bruma'yı topla buluşturmak istedi ancak Marcelo zamanında araya girdi.
8'Carole'nin kaptırdığı top sonrası gelişen Beşiktaş atağında Adriano savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i düşündü ancak Semih zamanında araya girerek Cenk'in topu almasına engel oldu.
7'Bu kez Galatasaraylı futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.
6'Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan geldi.
5'Beşiktaş tehlikeli geldi. Quaresma'nın sol kanattan ortasında Babel'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
4'Pozisyon sırasında Atınç'ın müdahalesiyle yerde kalan Yasin kısa süreli bir sakatlık yaşadı.
4'Selçuk sağ kanatta hareketlenen Yasin'i topla buluşturmak istedi ancak Atınç zamanında araya girerek topun Yasin'e gelmesine engel oldu.
3'Sneijder'in kullandığı kornerde Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.
3'Sol kanatta topla buluşan Bruma ortasını yaptı. Onun ortasında top Marcelo'ya çarptı ve dışarıya gitti. Galatasaray korner kullanacak.
2'Ev sahibi olmanın da etkisiyle Galatasaray maça baskılı başladı.
2'Quaresma'nın kaptırdığı top sonrası topu alan Hakan sol kanatta hareketlenen Bruma'yı düşündü ancak savunma araya girdi.
1'Beşiktaşlı futbolcular ilk dakikada kendi aralarında pas yapıyor.
1'Dev derbide ilk düdük çaldı. İki takıma da başarılar.

* 15 Temmuz Demokrasi şehitlerinin çocukları, Galatasaray-Beşiktaş maçında futbolcularla birlikte sahaya çıkıyor.
* Takımlar seremoni için sahaya çıkıyor.
* Bu sezon deplasman yasağının sona ermesiyle Beşiktaş taraftarları da Türk Telekom Arena'da kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.
* Türk Telekom Arena'da toplam 42 bin Galatasaray taraftarı takımlarına destek olacak.

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda değişiklikler dikkati çekti. Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Hırvat teknik adam, Çaykur Rizespor maçının başlangıç kadrosunda görevlendirdiği Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Sabri Sarıoğlu'nu bu kez tercih etmezken, yerlerine Lionel Carole, Bruma, Sneijder ve Hakan Balta'ya görev verdi.

Sneijder, Hakan Balta ve Carole sakatlıklarının düzelmesinin ardından yeniden kadroya dönerken, disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma da tekrar şans buldu.

Rodrigues, Sabri ve Josue yedek soyunurken, Linnes ise maç kadrosuna alınmadı.

- Tudor, ilk kez taraftar önünde

Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisiyle yaptı.

Tudor, Beşiktaş'a karşı 3 haftada ikinci kez görev yaptı. Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor'un başında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Tudor, ardından Galatasaray'la anlaşırken, 22. haftada bu kez sarı-kırmızılı ekiple Beşiktaş'ı ağırladı.

- Muslera, Simovic'in rekorunu egale etti

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde görev alarak bir rekora da ortak oldu. Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruyarak, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıktı ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçı oynayan yabancı oyuncu." rekorunu egale etti.

Derbi karşılaşmasını Türk Telekom Arena'da izleyen Simovic, rekoruna ortak olan Muslera'ya müsabaka öncesi bir plaket takdim etti. Kulüp ikinci başkanı Cengiz Özyalçın ise hizmetlerinden dolayı Simovic'e plaket verdi.

Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş önünde kariyerinin 350. lig maçında sahada yer aldı.

- Tribünler büyük ölçüde doldu

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş derbisine tribünleri büyük oranda doldurdu. Sarı-kırmızılı futbolseverler, karşılaşmayı izlemek için tribünlerdeki yerini alırken, statta yaklaşık 40 bin izleyicinin olduğu görüldü.

- Basının ilgisi yüksek

Galatasaray-Beşiktaş derbisine medya mensupları büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı takip etmek üzere toplam 270 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı açıklandı. Maçı, Hollanda'da 1 ve Hırvatistan'dan 2 olmak üzere 3 yabancı basın mensubu da takip etti.

- 21 Yaş Altı Ligi'nde Galatasaray kazandı

Derbi müsabakası öncesi her iki takımın 21 Yaş Altı Ligi'ndeki karşılaşmasında gülen taraf Galatasaray oldu. Florya Metin Oktay Tesisleri'de gerçekleştirilen maçı Galatasaray, 16. dakikada penaltıdan Berk İsmail Ünsal ve 77. dakikada Ali Ülgen'in golleriyle 2-0 kazandı.

Beşiktaş ise Şiyar Kepir ve Muhammed Enes Durmuş'un kırmızı kart görmeleri nedeniyle müsabakayı 9 kişi tamamladı.

- Galatasaray'ı taraftarlar uğurladı

Müsabaka öncesi Galatasaray takımını taraftarlar, tezahüratlarla stada uğurladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nden Türk Telekom Arena'ya hareket eden sarı-kırmızılı kafileyi bekleyen taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlar yaparak moral vermeye çalıştı.

- Metro seferlerinde aksama

Müsabaka öncesi taraftarların meşale yakması nedeniyle metro seferlerinde aksama yaşandı. Stada gitmek üzere toplu halde Mecidiyeköy'de toplanan taraftarların metroya girişte meşale yakmaları soruna neden oldu. Yoğun duman nedeniyle Mecidiyeköy durağında yolcu girişi bir süre durdurulmak zorunda kalındı.

- 15 Temmuz şehitlerinin çocukları seremonide

Derbi karşılaşmasına Galatasaray ve Beşiktaş oyuncuları, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların çocuklarıyla birlikte çıktı. Seremoniye şehit çocuklarıyla birlikte çıkan futbolcular, üzerinde, "15 Temmuz'u unutmayacağız" yazılı pankart taşıdılar. 15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi bir kez daha hatırlatıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...