HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Âlemin Kralı Beşiktaş

Düzenleyen:
Âlemin Kralı Beşiktaş
Avrupa Ligi’, Haber

SPOR Haberleri

Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan siyah-beyazlılar ligde de tarihi rakipleri G.Saray’a 10, Fenerbahçe’ye 12 puanlık fark yaptı; şampiyonluk yolunda dev bir adım attı

BURHAN CAN TERZİ

Daha bahar bile gelmemişti memlekete ama Galatasaray için adeta “Ligde var olma” maçıydı. Sahadan mağlup ayrılırsa neredeyse havlu atacaktı sarı-kırmızılılar... Avrupa’da dolu dizgin yoluna devam eden lider Beşiktaş ise kazandığı takdirde şampiyonluk yolundaki en büyük virajlarından birini aşacaktı... İşte TT Arena böyle bir derbiye sahne oldu dün gece... Mücadelenin stresi günler öncesinde başlamıştı aslında... Teknik adamlar sahaya en doğru kadro ve formasyonla çıkmak için gecesini gündüzüne katmıştı. Kurt hoca Şenol Güneş pek şaşırtmadı, G.Saray’ın çiçeği burnunda çalıştırıcısı Tudor ise 3’lü savunmayla çıkarak sürprize imza attı. 
Kanatlar çalıştı
G.Saray, taraftarının da desteğiyle daha etkili başladı mücadeleye. 12’de Yasin’in ceza sahasında düşürülmesi ve hakem Bülent Yıldırım’ın penaltıya doğru gitmesi tüm Arena’yı ayağa kaldırdı ama sonrasında Yıldırım “aut gösterdim” dedi. İki ekip de merkezden birbirini çözemeyince oyun kanatlara kaydı. 30’da Podolski soldan kaçan Carole’ü gördü. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Carole vuruşunu yaptı ama top kaleye paralel gitti. Bir dakika sonra Yasin kale önünde düzgün vuramadı, 32’de ise Podolski’nin uzaklardan şutu Fabri’de kaldı. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı.
Talisca sahnede
İkinci yarı ise golle başladı. Sağ çaprazdan serbest vuruş kazanan Beşiktaş’ta topun başına geçen Talisca direkt kaleyi düşündü. Bruma’ya çarpan top Muslera’yı yanıltınca ağlara kucaklaştı: 0-1. Her geçen dakika Beşiktaş’ın lehine, G.Saray’ın aleyhine işliyordu. Gol bulmak zorunda olan G.Saray’da herkes Bruma’nın ayağına bakmaya başldı. 58’de soldan kıvrılan Portekizli uzaklardan şansını denedi ama olmadı. 64’te Sneijder, Tolga’ya ‘al da at’ dedi o topu ezmeyi seçti. 82’de Carole’ün ortasında bomboş kalan Podolski sadece topu değil sezonu da auta attı! Beşiktaş ise sezonun şu ana kadarki en kritik galibiyetini alarak Arena’dan mutlu ayrıldı.
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...