HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başakşehir 2-2 Fenerbahçe Kupa Maçı Skoru, Kaç Kaç - Özeti İZLE

Düzenleyen: /
Başakşehir 2-2 Fenerbahçe Kupa Maçı Skoru, Kaç Kaç - Özeti İZLE
Atv İzle, Atv Canlı İzle, Fener Başakşehir İzle, Kupa Maçı Şifresiz İzle, Başakşehir Fenerbahçe Maçı İzle, , Haber

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Başakşehir maç özeti golleri ve tüm detayları haberimizde. Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşılaştı. Başakşehir Fenerbahçe maç skoru kaç kaç, maç özeti ve golleri ile tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte Başakşehir-FB maçı geniş özeti...

Başakşehir Fenerbahçe maç özeti golleri izle linki haberimizde. Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medipol Başakşehir sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı.  Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçı 2-2 bitti. Ev sahibi ekip, Cengiz Ünder'in 7 ve 11'deki goleriyle öne geçti. 12'de Ozan Tufan ile cevap veren Fenerbahçe'de Robin van Persie'nin 61'deki golü sonucu ilan etti. Sarı-lacivertli ekip, 17 Mayıs'ta Kadıköy'de oynanacak olan rövanş öncesinde final için avantajı cebine koydu.

BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ İZLE (BAŞAKŞEHİR- FB ÖZETİ GOLLERİ İZLE)

BAŞAKŞEHİR'DE 3 EKSİK
Medipol Başakşehir'de, Süper Lig'deki Çaykur Rizespor karşılaşmasından sonra çıkan olaylar sebebiyle 5'er maç ceza alan Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan ile 1 maç ceza verilen Volkan Babacan, Fenerbahçe'ye karşı takımlarını yalnız bıraktı. Kaleciler Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan'ın yokluğunda Medipol Başakşehir kalesini 3. kalecisi Faruk Çakır korudu.

Fenerbahçe'de ise deplasmanda 1-0 kazandıkları Galatasaray derbisinin ilk 11'indeki Alper Potuk ile Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Ozan Tufan ve İsmail Köybaşı forma giydi. 

BAŞAKŞEHİR'DE ERKEN GOL! 
Karşılaşmanın 8. dakikasında Cengiz Ünder muhteşem bir golle Başakşehir'i Fenerbahçe karşısında öne geçirdi. Adebayor'un şutunda kaleci Volkan Demirel başarılı bir kurtarış yaptı. Seken topu Şener Özbayraklı uzaklaştıramayınca topu önünde bulan Cengiz, kals bir plase vuruşla topu Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeye bıraktı.

CENGİZ BİR KEZ DAHA SAHNEDE 
Maça fırtına gibi başlayan Medipol Başakşehir, bu golden 3 dakika sonra yine Cengiz Ünder'in ayağından bulduğu golle farkı 2'ye çıkarttı. Edin Visca sağ kanatta İsmail'den kurtardığı topta yerden ortasını yaptı. Şener'in yatarak müdahalesine rağmen araya giren Cengiz Ünder skoru 2-0'a getiren golü attı.

OZAN TUFAN CEVAP VERDİ
Zorlu maçta Başakşehir'in art arda golleriyle demoralize olan Fenerbahçe, 13. dakikada Ozan Tufan'ın golüyle farkı 1'e indirdi. Süper Lig'deki Başakşehir maçında sarı-lacivertlilere 3 puanı getiren golü atan Ozan, Başakşehir kalecisi Faruk Çakır'ın uzaklaştıramadığı topu önünde buldu ve düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi.

ÇİZGİDEN CAİCARA ÇIKARDI 
Fenerbahçe, Van Persie ile beraberlik golüne yaklaştı ancak Başakşehir'in Brezilyalı sağ beki Júnior Caiçara topu çizgi üzerinden çıkardı. Başakşehir'de Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan'ın cezaları nedeniyle kaleyi koruyan 3. kaleci Faruk Çakır'ın hatalı çıktığı pozisyonda Van Persie kafayı vurdu fakat Caiçara çizgi üzerinden gole izin vermedi.

DİREKLER SALLANDI 
Başakşehir, 39. dakikada farkı 2'ye çıkarma şansını Epureanu ile değerlendiremedi. Moldovalı savunmacının kafa vuruşunda kaleci Volkan Demirel'in müdahale ettiği top direğe çarptı. Maçın ilk yarısı 2-2 beraberlikle sona erdi.

KUPA GOLCÜSÜ SAHNEDE! 
Fenerbahçe, 61. dakikada Robin Van Persie'nin golüyle skora denge getirdi. Şener Özbayraklı'nın ortasında kafa vuruşunu yapan Hollandalı golcü skoru 2-2 yaptı. Hollandalı golcü Türkiye Kupası'ndaki gol sayısını ise 5'e çıkardı

ABDULLAH AVCI ÇILDIRDI!
Medipol Başakşehir cephesi Fenerbahçe'nin golünden önce en direkt vuruşun yerinden kullanılmadığı gerekçesiyle hakem Mete Kalkavan'a itiraz etti. Emre Belözoğlu'nun orta sahada Ozan Tufan'ı yere düşürdüğü pozisyonda Ozan Tufan kendi yarı sahasında yerde kaldı. Sarı-lacivertliler hızlı şekilde oyunu diğer yarı sahadan başlattı. İlerleyen pozisyonda Fenerbahçe golü bulunca Başakşehir'in hocası Abdullah Avcı sahanın içine kadar girerek hakem Mete Kalkavan'a itirazlarda bulundu. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı 2-2 berabere sona erdi.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Mete Kalkavan, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay
Medipol Başakşehir: Faruk Çakır, Caicara, Attamah, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir (Dk. 34 Holmen), Visca, Cengiz Ünder, Mustafa Pektemek (Dk. 75 Mehmet Batdal), Adebayor (Dk. 68 Mossoro)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer (Dk. 23 Neustaedter), Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 74 Salih Uçan), Lens, Chahechouhe, Van Persie (Dk. 74 Sow)
Goller: Dk. 7 ve 11 Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir), Dk. 12 Ozan Tufan, Dk. 61 Van Persie (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 40 Mustafa Pektemek, Dk. 53 Cengiz Ünder, Dk. 62 Adebayor, Dk. 63 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Mossoro (Medipol Başakşehir), Dk. 66 Lens, Dk. 69 Skrtel, Dk. 77 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

BAŞAKŞEHİR 2-2 FENERBAHÇE (GENİŞ ÖZET)

Hakem Mete Kalkavan maçın bitiş düdüğünü çaldı. Yarı final ilk maçı 2-2 sona erdi. Rövanş maçı 16 Mayıs'ta oynanacak.

90'Fenerbahçe maçın son saniyelerinde Lens'le serbest vuruş kullandı. Savunma topu uzaklaştırdı.
90'Volkan Demirel bu pozisyonda da arkadaşlarına büyük tepki gösterdi.
90'Emre'nin köşe vuruşunu Volkan yumrukladı. Dönen topta sağ kanattan içeri yapılan ortayı Mehmet Batdal indirdi, Visca çok sert ve düzgün bir şut çekti top direk dibinden auta gitti.
90'Mehmet Topal-Mossoro mücadelesinde Başakşehir köşe vuruşu kazandı. 90+2 oynanıyor.
90'Maçın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.
90'Fenerbahçe'de Aatıf rakibe baskı yaparken Eren'e müdahelesine hakem faul düdüğünü çaldı.
90'Tempolu geçen maçın son dakikasında iki takımda da yorgunluk belirtileri görülüyor.
89'Bu pozisyondan sonra Fenerbahçe kalecisi Volkan takım arkadaşlarına bağırarak daha motive olmalarını ve dikkat etmelerini istedi.
88'Edin Visca ceza sahası dışından çok sert vurdu, kaleci Volkan'dan seken topa Caiçara vurdu, Volkan bir kez daha başarılı oldu.
87'Visca'nın sağ kanattan Mehmet'e gönderdiği ortaya yükselerek vurmaya çalışan Başakşehir'in forveti, istediği gibi vuramayınca topu savunma kontrol etti.
86'Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı taç atışı ceza sahası içinde tehlikeli oldu, Skrtel'in kayarak müdahalesi topu uzaklaştırdı.
85'Başakşehir, Fenerbahçe yarı sahasında paslaşıyor, misafir ekibin de baskısı var. Rakibe müsade etmiyor.
84'Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın hızlı pasını alan Moussa Sow topu kontrol ederken ayağından açtı, sağ çaprazdan sert vuruşunda Senegalli yıldız yan ağları gördü.
83'Başakşehir'in köşe vuruşunda savunmadan uzaklaşan topla yeni bir atak geliştiren Başakşehir'de Emre Belözoğlu ofsaytta kaldı.
83'Başakşehir'İn baskı kurduğu bu bölümde Fenerbahçe savunması dikkatli, ceza sahasına gönderilen topa kayarak müdahale eden Skrtel topu kornere gönderdi.
82'Başakşehir, Fenerbahçe kalesine yakın noktada top çeviriyor.
81'Lens'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleye giden topu tokatlayan Faruk gole engel oldu.
81'Mehmet Topal ceza sahasına yaklaşırken uzaktan sert ve falsolu vurdu savunmaya çarpan top az farkla kornere gitti.
80'Mehmet Topal topla ilerlerken Mossoro'nun arkadan yaptığı müdahaleye hakem faul kararı verdi ve Mossoro'yu sarı kartla cezalandırdı.
79'Epureanu'nun ceza sahası ön çizgisine doğru gönderdiği topu Skrtel uzaklaştırdı.
78'Kullanılan köşe vuruşunda kalesinden çıkarak topu yumruklayan Volkan tehlikeyi uzaklaştırdı.
78'Sağ kanatta Edin Visca'nın kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal topu kafayla kornere gönderdi.
77'Bugünün tutuk isimlerinden İsmail, Edin Visca'yı düşürünce sarı kart gördü.
76'Başakşehirli futbolcular paslaşarak ileri çıkmaya çalışıyor. Fakat oyunun bu dakikalarında Fenerbahçe orta sahası topa daha çok basan bir görüntü sergiliyor.
75'Medipol Başakşehir'de Mustafa Pektemek kenara geliyor, Mehmet Batdal oyuna giren son isim.
74'Van Persie'nin yerine Sow, Ozan'ın yerine Salih oyuna dahil oluyor.
73'Başakşehir oyun disiplininden kopmuş bir görüntü sergiliyor. Ev sahibi ekipte top kayıpları artmaya başladı.
72'Başakşehir son birkaç dakikadır Fenerbahçe orta sahasını hızlı bir şekilde geçiyor.
71'Fenerbahçe'de Moussa Sow ve Salih ısınma hareketlerini sürdürüyor.
70'Emre'nin sağ kanada gönderdiği hızlı top taca çıktı. Başakşehir tehlikeli olabileceği bir pozisyondan yararlanamadı.
69'Başakşehir'in hızlı hücumla çıkmak istediği pozisyonda Skrtel'in orta sahada Holmen'e yaptığı faul sonrası hakem sarı kart gösterdi.
68'Emmanuel Adebayor oyundan çıktı, yerine Mossoro girdi.
67'Sağ kanattan Lens'le gelişen Fenerbahçe atağında Attamah topu uzaklaştırmaya çalışırken top Ozan'ın arkasında kaldı ve sırtına çarptı. Topu arayan Ozan pozisyonda şut çekmekte gecikince savunma bir kez daha müdahale ederek tehlikeyi önledi.
66'Pozisyonu uzaktan izleyen ve yardımcısının uyarısıyla o bölgeye giden hakem Mete Kalkavan Lens'e sarı kart gösterdi.
65'Eren'le Lens arasında topsuz alanda tartışma başladı.
64'Şağ kanattan Caiçara'nın ortasında kaleci Volkan çıkarak topu kontrol etti.
64'Topla Oynama: Başakşehir % 52 / Fenerbahçe %48
63'Emre Belözoğlu'nun yaptığı faul sonrası hakem Mete Kalkavan tecrübeli futbolcuya sarı kart gösterdi.
62'Golün santrasında hızlı gelişen Başakşehir hücumunda Adebayor, Skrtel'e faul yaptı. Bu pozisyonda hakem, Adebayor'a sarı kart gösterdi.

61'Fenerbahçe'de Aatıf'ın pasıyla topla buluşan Şener, çizgiye inerek içeri orta yaptı. Penaltı noktası üzerinde topa kafa vuran Van Persie beraberlik golünü kaydetti.
61'GOL


60'Fenerbahçe hücumunda Başakşehir savunmasının kaptığı ve uzun gönderdiği topta Adebayor ofsaytta kaldı.
58'Köşe direğinin dibindeki mücadele sırasında köşe gönderi kırıldı. Oyun 1 dakikalık duraksamanın ardından yeniden başlayacak.
57'Ozan Tufan sağ kanattan ilerlerken Eren Albayrak'ıla girdiği tatlı sert mücadele sonrası iki oyuncu da yerde kaldı.
56'Orta sahada Ozan Tufan'la girdiği mücadelede yerde kalan Emre faul kazandı. Başakşehir'in serbest vuruşuyla oyun devam edecek.
55'Başakşehir'de sağ kanattan Caiçara'nın yaptığı orta Cengiz'i aşarak taca gitti.
54'Fenerbahçe'nin kullandığı faul atışı sonrasında Başakşehir topu kaparak hücuma çıktı. Adebayor'un da içinde olduğu pozisyonda Skrtel topu taca gönderdi.
53'Cengiz Ünder'in Lens'e yaptığı faul sonrası hakem sarı kart gösterdi.
52'Fenerbahçe'nin hücumunda kaptığı topla hızlı hücuma kalkan Başakşehir'de sağdan soldaki Cengiz'e gönderilen topta araya savunma girdi.
51'Başakşehir biraz daha kendi yarı sahasına gömülmüş bir durumda. Fenerbahçe'den kapacakları toplarla kontra atak arıyor ev sahibi ekip.
50'Fenerbahçe son 2-3 dakikadır Başakşehir yarı sahasında topla oynuyor.
49'Pozisyonun tekrarında topun Şener'e çarparak çıktığı görülüyor.
49'Şener sağ kanatta çizgiye indi rakibin de müdahale ettiği pozisyonda top dışarı çıktı, sarı lacivertliler korner beklerken top Şener'e çıkıp auta gitti.
48'Başakşehir'den kaptığı topla savunmada paslaşan Fenerbahçe topu Şener'le sağ kanada taşıdı.
47'Maçın ikinci devresine iki ekip de dengeli başladı. Ev sahibi ekip yine hazırlık pasları yapıyor.
46'Van Persie'nin vuruşuyla maçın ikinci devresi başladı.

Büyük bir mücadeleye sahne olan ve zevkli geçen ilk 45 dakika tamamlandı. Mete Kalkavan ilk devreyi bitiren düdüğünü çaldı.

45'Lens'in zayıf vuruşu direk dibinden auta gitti.
45'Fenerbahçe tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
45'Fenerbahçe'de topla ilerleyerek Başakşehir ceza sahasına yaklaşan Ozan Tufan'a Caiçara sert bir müdahale yaptı.
45'Bu arada maçın ilk devresinin sonuna en az 3 dakika ilave edilecek.
45'Fenerbahçe savunmada çok riskli şekilde paslaşıyor. Mehmet-Skrtel paslaşmalarına Başakşehirli oyuncular baskı yapınca Emre az daha topu kazanıyordu.
44'Emre'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içine doğru yapılan sert ortaya kimse dokunamadı.
44'Taç atışından sonraki pozisyonda Emre'ye yapılan müdahaleye hakem faul kararı verdi.
43'Başakşehir savunmadan paslaşarak çıkmaya çalışıyor. Sağ kanada döndürülen top Aatıf'a çarparak taca gitti.
42'Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Başakşehir'in genç kalecisi Faruk yine boşa çıktı fakat arka direkteki pozisyonda hakem faul kararı verdi.
41'Mustafa Pektemek hakeme çok sert tepki gösterdi, bu pozisyonda ikinci sarı kartı görebilirdi.
41'Mustafa hakeme gösterdiği tepkinin ardından Mehmet'i yerden kaldırıp özür diledi.
40'Mustafa Pektemek, kayarak Mehmet Topal'ın ayağına müdahale etti. Hakem Mete Kalkavan sarı kartını gösterdi.
39'Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına gönderilen ortaya Epureanu muhteşem yükselerek vurdu, Volkan'ın parmak ucuyla dokunduğu top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
38'Edin Visca'nın sağ kanattan İsmail'i çalımlayarak ceza sahasına girdiği pozisyonda Başakşehirli yıldızın şutu Skrtel'e çarparak kornere gitti.
37'Mahmut'un sakatlandığı pozisyonda başlayan kulübedeki sürtüşme devam ediyor. Abdullah Avcı ile Advocaat sözlü bir şekilde tartıştı.
37'Mücadele sertleşince iki takım oyuncularının gerginliği kulübeye de sıçradı.
36'Oyundan çıkan Mahmut'un burnuna tampon yapıldı, başının döndüğünü işaret eden Mahmut hastaneye götürülüyor.
35'Mahmut'un yerine Holmen oyuna girdi.
34'Başakşehir'in uzun top planı devam ediyor. Ev sahibi ekip Adebayor ve Mustafa'ya hava topu gönderiyor.
33'Yerde kalan ve sağlık ekiplerinin oyun alanına girerek müdahale ettiği Mahmut oyundan çıkacak.
32'Robin Van Persie ile Mahmut çarpıştı. Başakşehirli futbolcu yerde kaldı.
31'Fenerbahçe defansının arkasına atılan güzel pası alan Mustafa Pektemek'in şutu üstten auta gitti.
30'Başakşehir takımı bu dakikalarda oyunu havadan oynuyor, ilerideki uzun boylu hücumcuları düşünüyor.
29'Sozua, Başakşehir yarı sahasının ortalarından sağa Atatıf'a dönmek istedi, Souza'nın yüksekten gönderdiği top taca gitti.
28'Başakşehir kalecisi Faruk'un kullandığı kale vuruşunda Adebayor'la birlikte Skrtel yükseldi, top Fenerbahçeli oyuncularda kaldı.
27'Hızlı gelişen Fenerbahçe hücumunda Ozan sağ kanattaki Aatıf'ı gördü, Aatıf oyunu sola döndürdü, İsmail'in uzaktan sert şutunda top auta gitti.
26'Sol kanattan taç atışıyla başlayan Fenerbahçe'de Van Persie sol kanattaki İsmail'e verdi pasını, savunmanın müdahalesiyle top taca gitti.
25'Lens'in içeri gönderdiği topu Adebayor uzaklaştırdı. Dönen topu Skrtel aldı ama ev sahibi ekibin savunması yine başarılı oldu.
24'Fenerbahçe, Medipol Başakşehir yarı alanında serbest vuruş kazandı.
23'Fenerbahçe'de sakatlanan Kjaer'in yerine Roman Neustadter oyuna girdi.
23'Başakşehir'de Adebayor orta sahadan aldığı topla depar attı, Kjaer'in savunmasında topla ilerleyen Adebayor topu ayağından açınca meşin yuvarlak taca gitti.
22'Edin Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortaya Adebayor'dan önce vuran Kjaer topu uzaklaştırdı.
21'Fenerbahçe'de çok iyi çalışmayan sol kanada Lens geçti, Aatif da sağ kanatta görev yapıyor bu dakikalarda.
20'Başakşehir'in orta sahadan gelip sol kanada taşıdığı hücumda Cengiz yerde kaldı hakem oyunu devam ettirdi.
19'Fenerbahçe'nin hızlı hücumları karşısında ev sahibi ekip de savunmaya çok hızlı dönüyor.
18'Ozan Tufan'ın uzaktan sert şutu az farkla üstten auta gitti.
17'Başakşehir kanatlardan gelerek ileri uçtaki oyunculara top taşımaya çalışıyor. geride kalan 17-18 dakikalık bölümde Visca ve Cengiz kanatlarda etkili olurken, Adebayor da Fenerbahçe savunmasını bir hayli yoruyor.
16'Fenerbahçe kendi yarı sahasına top çeviriyor. Oyunu kanatlara taşımaya çalışıyor sarı lacivertliler.
15'Başakşehir'in iki golü sağ kanattan geldi, Fenerbahçe de kendi sağ kanadını kullanıyor. Aatif'in olduğu sol kanat ise çok fazla çalışmıyor.
14'Fenerbahçe farkı bire indirdiği golün ardından yine sağ kanattan Lens'le içeri orta yaptı topa vuran kimse olmayınca oyun, Başakşehir hücumuna dönüştü.
13'Maç çok hızlı ve gollü başladı. İki takım da istekli oynuyor mücadelede daha çok gol olacak gibi görüntü var.
12'Başakşehir'in genç kalecisi Faruk, hava topunda Van Persie'den önce yükselip vurdu ama yumrukladığı top kısa düştü. Ozan Tufan'ın sert şutu savunmaya çarparak ağlarla buluştu.

12'Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın golüyle farkı 1'e indirdi.
12'GOL

12'Başakşehir'in ikinci golünde Cengiz Ünder sol kanattan Şener'in 2-3 metre gerisinden koşarak önüne geçti ve golü kaydetti.

11'Başakşehir'de Edin Visca sağ kanattan muhteşem getirip içeri ortaladı, genç Cengiz takımının ikinci golünü kaydetti.
11'GOL

10'Fenerbahçe maçın başında yediği golün ardından rakip kalede beraberliği arıyor.
9'Sağ kanattan Fenerbahçe'nin geliştirdiği atakta Şener'in içeri gönderdiği topa genç kaleci Faruk boşa çıktı. Van Persie'nin kafa vuruşunda Caiçara topu çizgiden çıkardı.
8'Başakşehir'in yıldız adayı futbolcusu Cengiz muhteşem bir golle takımını öne geçirdi.

7'Adebayor'un Fenerbahçe savunmasını dağıtarak gelip vurduğu top sonrasında Volkan'dan dönen topu ceza sahası çizgisi üzerinde alan Cengiz Ünder, sol çaprazdan mükemmel bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi.
7'GOL


7'Adebayor hızlıca ceza sahası içine girerek vurdu, kaleci Volkan kurtardı.
7'Aatif-Josef ikilisinin sol kanattan paslaşarak getirdiği topu Souza içeri ortaladı, savunma topu uzaklaştırdı.
6'Maçın ilk dakikalarında topa daha çok sahip olan ve oyun kurmaya çalışan takım Başakşehir.
5'Orta sahada Attamah'ın pas hatası sonrası Fenerbahçe taç atışıyla oyuna başlıyor. 
4'Başakşehir'de ataklar sağ kanattan gelişiyor. Ceza sahası içine yapılan ortaya Adebayor'dan önce savunma kafa vurdu.
3'Sağ kanattan Başakşehir'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasının uzak noktasında topa kafa vuran Epureanu'nun kafa şutu az farkla auta gitti.


2'İsmail'den aldıkları pasla Aatif-Souza paslaşmasının ardından Başakşehir topa sahip oldu.
2'Fenerbahçe sol kanattan İsmail'le gelmeye çalışıyor, İsmail orta alana döndü.
1'Oyuna başlayan Başakşehir ilk dakikada topa sahip olan taraf oldu. Sol kanattan ilerleyen ev sahibi ekip topu taca gönderdi.
1'Medipol Başakşehir'in vuruşuyla maç başladı.

Dick Advocaat: "Bu akşamki hedefimiz rakibi 0'da tutup, gol atabilmek. Galatasaray ile oynadıkları maçı da seyrettim, zor olacak"
Dick Advocaat: "Bizim de eksik oyuncularımız var, Alper ve Hasan Ali olmayacak. Onların ve bizim kalitemizi düşünürsek, güzel maç olacak"
Abdullah Avcı: "Biz 18 kişili bir ekibiz. Takım oyunu içerisinde bireysele bakmamak lazım."
Abdullah Avcı: "Hepimiz son derece üzgünüz. Yaşananları doğru bulmuyorum. En yakın zamanda umarım olay kapanır."
Abdullah Avcı: "Rize'deki olay, hepimizin üzüldüğü bir konu. Umarım bu konu, ülkede birçok şeyin kapandığı gibi kapanır."

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medipol Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynanan Galatasaray derbisinin ilk 11'ine göre kadroda iki değişiklik yaptı.

Sarı-lacivertli takım, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmaya, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan, Lens, Chahechouhe, Van Persie 11'i ile çıktı.

Deplasmanda 1-0 kazanılan Galatasaray derbisine ilk 11'de başlayan Alper Potuk ile Hasan Ali Kaldırım müsabakada yedek kulübesinde beklerken, bu oyuncuların yerine Ozan Tufan ve İsmail Köybaşı forma giydi.

Sarı-lacivertli ekibin yedek kulübesinde Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk'un yarı sıra Fabiano, Karavaiev, Sow, Neustaedter ve Salih Uçan yer aldı.

 

FATİH TERİM, MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE MAÇINDA 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmasını tribünden takip etti. Son dönemde 3. Lig maçlarını dahi izlemeye giden Terim, zorlu karşılaşmada bol bol not tuttu. Öte yandan Rizespor maçında yaşanan olaylar nedeniyle PFDK tarafından 1 maç ceza verilen ve bu mücadelede forma giyemeyen kaleci Volkan Babacan da karşılaşmayı locadan izledi. 

KJAER DEVAM EDEMEDİ 

Fenerbahçe’de takımın en önemli isimlerinden olan Simon Kjaer sakatlandı. Karşılaşmanın 20. dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle değişiklik işareti veren Danimarkalı futbolcu, 23. dakikada yerini Roman Neustadter’e bıraktı. Kjaer’nın durumuyla ilgili olarak yapılacak tetkiklerin ardından açıklamada bulunulacak. 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR’DE MAHMUT ŞOKU 

Fenerbahçe’de Kjaer’in oyundan çıkmasının ardından Medipol Başakşehir’de de Mahmut Tekdemir sakatlandı. Rakibiyle girdiği ikili mücadelede yüzüne darbe alan ve yerde kalan Mahmut oyuna devam edemedi. Gözyaşları içinde sedyeyle oyundan çıkan Mahmut’un ilk müdahalesi oyun alanının kenarında yapıldı ve ardından başarılı oyuncu hastaneye götürüldü. Mahmut’un yerine 34. dakikada Samuel Holmen oyuna dahil oldu. 

AHMET SAİD KIVANÇ KADRODA 

Rizespor ile hafta sonunda ligde oynanan karşılaşma sonrasında çıkan kavgada iki kalecisi Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan’ın ceza alması nedeniyle, Abdullah Avcı, Fenerbahçe karşısına 3. kaleci Faruk Çakır’la çıkmak zorunda kaldı. Daha önce kupa karşılaşmalarında 2 kez forma giyen Faruk, Fenerbahçe maçında ilk 11’de sahaya çıkarken, yedek kaleci olarak altyapıda forma giyen file bekçisi Ahmet Said Kıvanç 18 kişilik kadroda yer aldı.

BAŞAKŞEHİR'DE 5 DEĞİŞİKLİK

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, cezalı oyuncular nedeniyle 3'ü zorunluluktan olmak üzere 5 değişikliğe gitti.

Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile yapılan maçtan sonra çıkan olaylar sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) beşer maç ceza alan Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan ile 1 maç ceza verilen Volkan Babacan, Fenerbahçe'ye karşı takımlarını yalnız bıraktı.

Kaleciler Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan'ın yokluğunda Medipol Başakşehir kalesini 3. kalecisi Faruk Çakır korudu.

Savunmada ise Yalçın Ayhan'ın yerine Ganalı futbolcu Joseph Attamah, ilk 11'de sahaya çıktı.

Avcı, Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyen Mossoro'nun yerine Mustafa Pektemek, Alparslan Erdem'in yerine ise Eren Albayrak'ı sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir, maçta Faruk Çakır, Caicara, Attamah, Epureanu, Eren Albayrak, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mustafa Pektemek, Cengiz Ünder, Adebayor 11'i ile mücadele etti.

VOLKAN BABACAN CEZASINI ÇEKTİ

Medipol Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan, PFDK'nın verdiği 1 maçlık cezayı, Fenerbahçe karşılaşmasıyla doldurdu.

Deneyimli file bekçisi, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş ile yapılacak kritik müsabakada kalesini koruyabilecek.

RAJTORAL İÇİN SAYGI DURUŞU

Gaziantepspor'un hayatını kaybeden Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun Rajtoral'ın vefatı nedeniyle 1 Mayıs'a kadar yapılacak resmi maçlarda saygı duruşunda bulunulma kararı nedeniyle Medipol Başakşehir-Fenerbahçe müsabakası öncesinde gerçekleştirilen seremonide 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...