Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Düzenleyen:
Fatih Terim ile yollar ayrıldı

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktörü unvanlı Fatih Terim’in 3. dönemi resmen sona erdi TFF’nin uzun vadeli hoca planında üç isim öne çıktı; Güneş, Luce ve Denizli

Millî Takım’da bir Fatih Terim dönemi daha sona erdi. Sıcak gelişmenin soğuk sebepleri vardı... 2013’te 7 yıllık sözleşme yapılan ve uzun vadeli çalışmaların startı verilen ay-yıldızlılarda İmparator son olayların kurbanı oldu! Peki buralara nasıl gelindi? En sıkıntısı süreçte ve umutların kesildiği anda 8 ihtimalin bir anda gerçekleşmesiyle 2016 Avrupa Şampiyonası’na giden millîlerde EURO 2016 hiç de iyi geçmedi. Sportif başarısızlık, prim olayları ardından dönüşte Arda Turan başta olmak üzere 5 oyuncunun kadro dışı bırakılması gibi süreçleri yenileri izledi. İçi sinmeden kadro dışı bıraktığı Arda Turan ve diğerlerini yeniden kadroya davet etti ardından Arda’nın uçakta gazeteciye saldırması ve Terim’in krizi iyi idare edememesi eleştiri konusu oldu. 
Böyle gitmeyecek
Ancak ipi koparan olay Alaçatı baskınıydı. Fatih Terim, TFF yöneticisi Selahattin Aydoğdu’nun mekanına damatlarıyla beraber gitmiş ve iş fiziki müdahalelere varan ve sonra davalık olan boyutlara ulaşmıştı. Sonrasında Aydoğdu mekanın basılmasından şikayetçi olmuş, Fatih Terim de Aydoğdu’nun “Bir daha döverim” sözlerini mahkemeye taşımıştı. Terim basın toplantısında da her şeyi ailesi için yaptığını ifade etmiş ve üzüntüsünü de dile getirmişti. Sonrasında olayın basında sürekli yer alması ve sıcak tutulması, Terim’i, TFF’yi ve Türk futbolunu yıprattı. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim dün zirve yaptı ve çıkan sonuç; Tarafların daha fazla yıpranmaması adına ayrılıktı. Ve o ayrılık resmiyet de kazandı.
İsimler havada uçuştu 
Peki şimdi ne olacak? Herkesin cevap aradığı bir soru... Federasyonun uzun ve kısa vadeli planı var. Bu plandaki öncelikli isim dün Fikret Orman ‘olmaz’ dese de Şenol Güneş. Şu anda Beşiktaş’ın başında olan ve Dünya Kupası üçüncülüğü kartvizitine sahip Güneş’e geçiş süreci için de teklif götürülmesi bekleniyor. Diğer alternatifler ise Mircea Lucescu ve Mustafa Denizli. İki ismin de boşta olması şanslarını yüksek tutuyor. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun uzun vadeli plan için acele etmeden karar vermesi bekleniyor. Türk futbolunu kulüpler bazında yakından bilen ve Türk insanını tanıyan Lucescu’nun da teklife sıcak baktığı biliniyor. Mustafa Denizli’nin de daha önce önemli başarılar elde ettiği millî takıma “Hayır” diyemeyeceği bir gerçek.

BURALARA  NASIL GELİNDİ?
¥ EURO 2016 başarısızlığı
¥ Prim ve kadro dışı olayları
¥ Arda’nın gazeteciye saldırısı
¥ Çeşme’deki kebapçı kavgası

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak:
KARAR herkese HAYIRLI OLSUN

Yılmaz Vural’dan mesaj:
GÖREVE HAZIRIM

Rüştü Reçber ne demişti?:
GECENİN HÜKMÜ SABAHA KADAR

Erman Toroğlu:
İSTİFA ETMEDİ TFF GÖNDERDİ

TFF’NİN TERİM AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in ayrılığı  Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmî sitesinden de duyuruldu. “Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem hâline getirilmeye çalışılan bir takım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hâl almıştır” denilerek finalinde şu ifadelere yer verildi: “Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye’de gerek dünyada başarıları ile kendini ispatlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz.”

 

SOSYAL MEDYADA Güneşli günler
Fatih Terim’in ayrılığı sonrası sosyal medyada öne çıkan isim Şenol Güneş’ti. İşte bazı yorumlar;
∂ Hocam yaparsan sen yaparsın hocam. Biz o dünya kupasına gideceksek yine seninle gideriz hocam. 
∂ Yeniden Dünya Kupası İçin :) #ŞenolGüneşMilliTakıma 
∂ Millî takımın sana ihtiyacı var Şenol hocam! 
∂ Millî takımda yarım kalan bazı şeyler var. Yuvana geri dön hocam. Seni çok özledik.

3,5 milyon alacak
Fatih Terim’in 3,5 milyon avroluk 1 yıllık maaşını TFF’den alacağı öğrenildi. Türkiye Futbol Direktörlüğü kaldırılacak yerine A Milli Takım Teknik Direktörlüğü gelecek. Terim’in görevini bırakmasının ardından, birlikte çalıştığı isimlerden Hande Sümertaş, Bülent Bayraktar, Fahri Yılmaz ve Şükrü Hanedar’ın da görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi. 

 

Şifo göreve

Terim gitti, 2018 Dünya Kupası elemeleri yolunda takımın başına kim geçecek? Daha yeni Fatih Terim’in yardımcısı yapılan Mehmet Özdilek, 1 numara olmaya en güçlü aday. 2 Eylül’de Ukrayna, 5 Eylül’de Hırvatistan ile karşılaşacak olan ay-yıldızlılarda bu sürecin Şifo Mehmet ile geçilmesi ve sonrasına bakılması öngörülüyor. Ki 6 Ekim’de İzlanda, 9 Ekim’de de Finlandiya maçlarımız var. Ve Türkiye liderin 2 puan gerisinde grupta üçüncü sırada bulunuyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...