Fenerbahçe'nin takım kurgusu Trabzon karşısında değişiyor

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin takım kurgusu Trabzon karşısında değişiyor

SPOR Haberleri

Hücumdaki kısırlığı yeni transfer Giuliano’yla çözmek isteyen Aykut Kocaman, 4-1-4-1 düzenine dönecek

M. Emin Uluç - Sezona beklenen başlangıcı yapamayan Fenerbahçe, Trabzonspor’u yenerek nefes almak istiyor. Ligde Göztepe beraberliği, Avrupa’da Vardar mağlubiyeti camianın moralini bozarken, sergilenen futbol da tat vermemişti. Trabzon karşılaşması öncesi kadroda önemli değişiklikler yapma kararı alan teknik direktör Aykut Kocaman, asıl hamlesini sistem üzerinde gerçekleştirecek. Hücum organizasyonlarına zenginlik katıp, savunma kilidini kırmak için yeni transfer Giuliano’dan faydalanmayı planlayan Kocaman, tek ön liberolu sisteme dönerek forvet hattını zenginleştirecek. 4-1-4-1 dizilişinde Josef’in önünde Dirar-Giuliano-Alper-Valbuena dörtlüsü tek forvetin arkasında görev yapacak. Tedavisi devam eden Mehmet Ekici ise eski takımı karşısında riske edilmeyecek.

Soldado-RvP yarışı
Giuliano’yu saha lideri olarak kullanacak Aykut Kocaman, Alper’in ise hem hücuma hem savunmaya katkı yapmasını bekliyor. Stoperde Skrtel-Neustadter ikilisine geri dönüş yapacak olan tecrübeli teknik adam forvet tercihini ise henüz netleştirmedi. Vardar karşısında 30 dakika forma şansı bulan Soldado önde görünse de de ağrıları azalan Robin van Persie de ilk 11’de sahne alabilir. Özellikle yeni oyunculara Trabzon karşısında forma giymek için büyük bir heyecan duyarken, Aykut Hoca takımını, “Sizden Fenerbahçe’ye yakışır bir mücadele bekliyorum” sözleriyle motive ediyor. Takımın en tecrübelisi kaptan Volkan da, “Evimizde oynuyoruz. Baskıyı biz değil rakip hissedecek. Kazanmak için futbolumuzu oynamamız yeterli” diyerek arkadaşlarına moral aşılıyor.      
 

van der Wiel kâbusu bitti
Fenerbahçe başına bela olan Gregory van der Wiel’den 1 yıllığına da olsa kurtuldu. Sarı-lacivertliler yıllık maaşı 4 milyon avro olan ve 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan Hollandalı sağ beki Isla’yı aldıkları İtalyan ekibi Cagliari’ye kiraladı. Wiel’in maaşının bir bölümünü Fenerbahçe ödeyecek. 

Orellana geliyor
Sağ açık arayışındaki Fenerbahçe, Fabian Orellana için Valencia’yla el sıkıştı. 31 yaşındaki millî oyuncu için 500 bin avro kiralama bedeli ödeyecek sarı-lacivertliler 3 milyon avro’luk satın alma opsiyonu için de anlaşmaya vardı. Şilili’nin pazartesi İstanbul’da olması bekleniyor.
 
Gomez de bitiyor
Fenerbahçe Gustavo Gomez için İtalya’ya çıkarma yapacak. Sarı-lacivertliler, 24 yaşındaki Paraguaylı stoper için Milan’la son bir kez masaya oturacak. Gomez konusunda problem çıkması halinde Fenerbahçe, Milan’dan 31 yaşındaki Paletta’yı kiralayacak.

Hücumsever Valbuena
Sarı-lacivertlilerde bugünkü Trabzonspor maçında en büyük beklenti ne Robin van Persie, ne yeni transfer Soldado... Varsa yoksa Valbuena. Kısa sürede takıma uyum sağlayan Fransız oyuncunun, çıktığı 4 maçta 3 asisti bulunuyor. 2’si Avrupa Ligi, 1’inde geçen haftaki Süper Lig mücadelesinde.
Fenersever Burak!
Türkiye kariyerinde Beşiktaş, Vestel Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray olan Burak Yılmaz, sarı-lacivertli fileleri 5 kez havalandırdı. Ki bunlardan 3’ü bordo-mavili forma altındaydı. Ve onlardan 2009-10’da 1-1 sona eren ve sarı-lacivertlilerin şampiyonluğu kaybettiği maçtaki golü unutulamıyor. 
Maça doğru
- Ersun Yanal, Ülker Stadı’nda rakip teknik direktör olarak lig maçı kazanamadı (6 mağlubiyet 4 beraberlik).
- Aykut Kocaman, ligde Trabzonspor ile iç sahada oynadığı son yedi maçta yenilmedi (5 galibiyet 2 beraberlik). 
- Sarı-lacivertliler, Trabzonspor karşısında 15’i lig, biri kupa olmak üzere son 16 resmi maçta mağlup olmadı. 

GALİBİYET YEMİNİ
Fenerbahçe, son taktik antrenmanla Trabzonpor maçının hazırlıklarını tamamladı. Oyuncular idman sonrası galibiyet sözü verdiler.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...