Aynden devam!

Aynden devam!

SPOR Haberleri

Süper Lig’in ilk 7 haftasında 7 puan toplayarak tersine rekor kıran Hollandalı teknik adam ile görüşen sarı-lacivertli yönetim, millî arayı bekleme kararı aldı. Phillip Cocu, Trnava ve Başakşehir maçlarında yine takımın başında olacak

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe’ye tarihinin en kötü sezon başlangıcı yaptıran Phillip Cocu’nun gitmek gibi bir niyeti yok. Süper Lig’in ilk 7 haftasını, 2 galibiyet, 1 beraberlik 4 mağlubiyetle geçen Hollandalı, 3-0’lık Rize faciasına rağmen görevinin başında. Başkan Ali Koç ve yönetim, büyük umutlarla teknik direktörlük koltuğuna oturttuğu Cocu’yu henüz kapının önüne koymayı düşünmüyor. Rize dönüşü sportif direktör Damien Comolli ve teknik direktör Phillip Cocu ile görüşen Başkan Ali Koç, ikiliden kapsamlı bir rapor isterken, camianın beklentisinin aksine hocayı görevden alma yönünde bir adım atmadı. Cocu’nun istifasını sunması hâlinde kabul edecek yönetimin, aksi takdirde Spartak Trnava ve Başakşehir maçlarını bekleyeceği öğrenildi. Koç ve kurmayları, nihai kararı bu karşılaşmaların ardından girilecek millî arada verecek.

Kocaman mı, Yanal mı?
Cocu’yla yolların ayrılması hâlinde ise teknik direktörlük koltuğu için iki isim ön plana çıkıyor. Sarı-lacivertli taraftarlar Ersun Yanal’da ısrar ederken, Başkan Ali Koç, Aykut Kocaman’a daha sıcak bakıyor. Göreve ilk geldiğinde “Eğer bir yerli teknik adamla çalışırsak bu isim Aykut Hoca’dan başkası olmayacak” diyen Ali Koç’un bu sözlerinin yanı sıra “Aykut Kocaman, Fenerbahçe camiası için bir teknik direktörden çok daha fazlasıdır” ifadesi de hafızalardaki yerini koruyor. Ancak Kocaman’a tepkili olan taraftar grubu da hayli kalabalık. Aykut Hoca’nın mesafeli duruşuna karşın tribünlerin ismini haykırdığı Ersun Yanal’ın hazır kıta beklediği de bilinen bir gerçek. Cocu eve dönerse son sözü Koç söyleyecek ama kesin olan gelen hoca taşları yerinden oynatacağı.

Comolli hedef adam
Zira ne Aykut Kocaman’ın ne de Ersun Yanal’ın Damien Comolli’yle çalışmak istemediği biliniyor. Her iki hoca da işlerini karışılmaması hususunda son derece hassas.  Sadece bu değil, yeni transferlerin performansı da Comolli’yi tartışılan adam koltuğuna oturtmuş durumda. Fransız’ın transferleri araştırarak değil menajer tavsiyesiyle yaptığı öne sürülüyor ki, özellikle İsviçreli golcü Frey hakkındaki iddialar Comolli’nin koltuğunu sallıyor. Reyes, Slimani, Ayew ve Benzia’nın transfer döneminde Beşiktaş’a önerilmiş olması bu iddiaları güçlendirirken Başkan Ali Koç’un göreve gelmeden çok önce anlaşıp çalışmaya başladığı Comolli konusunda alacağı tavır merak ediliyor. Takımdaki kriz ortamına gerekli müdahaleyi yapamamış olması da Comolli’nin pozisyonunu zayıflatıyor.

Samandıra’da dertler derya
Başkan Ali Koç’un göreve getirdiği sportif direktör Damien Comolli ile teknik direktör Phillip Cocu, tribünleri coşturacak bir Fenerbahçe vadetmişti. Ama sarı-lacivertli camia, hem Avrupa’da hem ligde hayal kırıklıklarını peş peşe yaşadı. Problemlerin kaynağı ise birden fazla…
∂ Hatlar kesildi: Damien Comolli, iletişim ağı kuracağım derken her şeyi alt üst etti. Samandıra’nın geleneklerinin yerle bir olması takım içinde huzursuzluğa sebep oldu. Göreve yeni başlayan ekip, takımla iletişim kuramadı.
∂ Transfer çıkmazı: Damien Comolli ile Phillip Cocu arasında giden-gelen oyuncular konusunda anlaşmazlık yaşandı. Cocu, Giuliano ve Josef’in gönderilmesini istemedi, ancak Comolli dinlemedi. Cocu’nun 4-3-3 kurgusunda göre oyuncuların alınmaması da hesapları bozdu.
∂ Problem yumağı: Ozan Tufan, Kameni, Soldado, Dirar gönderilmek istendi. Olmadı. Kameni ve Ozan kadro dışı bırakıldı. Soldado ile Dirar’ın yüzüne bakan yok. Oyuncuların ödemeleri yapılıyor, ancak hiçbirisinden faydalanılmıyor.
∂ Küskünler kulübü:  Comolli’nin tavırları sebebiyle, takım kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal geri plana atıldı. Takım lidersiz bırakıldı. Valbuena da küskünler kervanına katıldı. Samandıra mutsuz oyuncularla doldu.
∂ Hani o takım: Cocu imza töreninde öne oynayan bir takım vadetmişti. Ancak gelinen noktada ne öne oynayabilen var ne de savunma yapabiliyorlar. Geleceğin yıldızları olarak alınan gençler de bu karambolde kayboluyor.

Kendinize gelin artık!

Ç. Rizespor mağlubiyeti sonrası Fenerbahçe’de Ali Koç fırtınası yaşandı. Devre arasında soyunma odasına inen Başkan, “Fenerbahçe formasının ağırlığını bilmiyorsunuz. Bu nasıl futbol? Mücadele yok, yenilgiye isyan yok! Herkes bu formanın ağırlığının farkına varacak. Bu böyle gitmez ve gitmeyecek. Herkes kendine çekidüzen verecek. En radikal tedbirleri de alacağız” diyerek takıma gözdağı verdi. Eleştiri oklarının hedefindeki teknik direktör Phillip Cocu da   “İdmanda başka, maçta başka performans gösteriyorsunuz. Beni hayal kırıklığına uğrattınız. Problem kafanızda. Sahaya motive olmadan başarılı olmanız imkânsız” eleştirisi yaptı.    

Hocalar zengin oluyor
Fenerbahçe, Cocu’yla yollarını ayırırsa, Hollandalı teknik adama ve yardımcılarına 3 milyon avro tazminat ödeyecek. Vitor Pereira’nın taksitlerini ödemekte olan, sezon başında gönderilen Aykut Kocaman’a 1,5 milyon avro vermesi gereken sarı-lacivertliler, Cocu’yu gönderirse yeni hocayla anlaşacakları için, tek sezonda tam dört farklı teknik direktörün hesabına para yatıracak.

Beşiktaş’ı şampiyon yapıyorlar
Fenerbahçe’ye tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptıran Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu, 7 hafta sonunda 7 puanda kalarak rekor kırdı. Asıl ilginç durum ise Portakalın takipçilerinin de vatandaşları olması. Cocu’dan sonraki en kötü performansın sahibi 1990-91’de 7 haftada 8 puanda toplayan Guus Hiddink sezonu 5. sırada tamamlamıştı. Üçüncü en kötü performansa ise 7 haftada 9 puanda kalan İspanyol Aragones ile Hollandalı Advocaat imza attı. Aragones’in takımı 2008-09’u 4. sırada kapattı. Advocaat ise 2016-17’de 3. sırada finişi gördü. Bu sezonların hepsinde Beşiktaş şampiyon oldu.

Topal isyan etti
∂ Rize maçı sonrası gittiği tribünlerden küfür yiyen kaptan Mehmet Topal, “Ben bunu hak etmedim” dedi. Topal, “Fenerbahçe’ye geldiğim günden beri, kulübümü yüceltmek için gerek ben, gerek ailem varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Karşılığı bu olmamalı” ifadesinde bulundu.

Comolli’ye büyük tepki
∂ Taraftardan özür dilemek için tribüne gönderilen takım kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal ile sportif direktör Damien Comolli arasında tansiyon yükseldi. Ağır küfürlere maruz kalan iki tecrübeli oyuncu, “Bizi taraftarın önüne atıyorsunuz” diyerek Comolli’ye tepki gösterdi.

Averaj ekside kaldı
∂ Fenerbahçe, 7 maçta 6 gol atarak ligin en kısır takımları arasında yer alırken, eksi 4 averajla da bu kulvarda ligin en kötü 3. ekibi oldu. En skorer ismin 2 gollü Ayew olduğu takımın diğer gollerini Slimani, Elif ve takımdan ayrılan Giuliano ile Josef kaydetti. Fenerbahçe, 4 deplasmanda sadece 1 gol atabildi.

Frey’i 600 bine almadık
∂ BB Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan, Frey hakkında konuştu. İsviçreli golcünün kendilerine teklif edildiğini açıklayan Doğan, “Listemizde 6. sıradaydı. İzledik ama yetersiz bulduğumuz için almadık” dedi. Erzurum’un 600 bin avroya almadığı Frey’i Fenerbahçe 2,7 milyon avroya transfer etmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...