Soldado yaktı, Jailson dinamitledi

Soldado yaktı, Jailson dinamitledi

SPOR Haberleri

“Haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz” diyen Mustafa Cengiz “Yangını bir İspanyol kardeşimiz çıkardı, yangının dinamiti de bir Brezilyalı kardeşimiz oldu. PFDK’dan adil bir karar bekliyoruz” diye konuştu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Almanya seferi öncesinde derbide çıkan olaylarla ilgili konuştu. “Totale ve genel yoruma açık pozisyonlara baktığımızda biz haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Aynı hakem 1 dakika süren itişmeyi görmedi. Görüp müdahale etseydi maç sonu olan durumlar olmazdı” diyen Cengiz, “Koray Şener’e Allah’tan rahmet diliyoruz. O haberi aldıktan sonra derbinin tadı zaten kaçtı. Özellikle belirtmek istiyorum, yangını çıkaranla, yangına dinamit atan ve bu yangına tepki gösteren, önlemeye çalışanları disiplin kurullarının bir tutmamasını diliyorum. 25’e yakın kişiden oluşan kurulda sanırım 1 tane taraftarımız var. Diğerleri rakip takımlardan oluşuyor ama adil karar vereceklerine inanıyorum” dedi.

Tehdit etmiyorum ama...
“Bunu bir tehdit olarak almayın, testiyi kıranla toplayanı bir tutmayın, tutamazsınız” ifadelerini kullanan Galatasaray Başkanı, “Bu konuda TFF’nin objektif olarak davranacağına inanıyorum. Aynı hakem, aynı hataları üst üste yapmakta olunca hem bizim taraftarda hem de hakemde bir bakış açısı oluştu. Muslera’nın hareketlerine penaltı diyorlar, saygı duyuyorum. Kural değişmiş. Ama VAR’a bile gidilmedi. VAR değişti mi, anlamıyoruz. Konuşmalar yansıtılmıyor bize. Bana kalırsa bizim oyuncumuza yapılan hareket de net penaltı. Tehdit gibi söylemiyorum ama rakip sahalarda da aynı durum olur. Yabancı pasaportlu iki kişi durumu ateşledi” diye konuştu.

Sen gerilla değilsin!
Maçın ardından Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak ile yaşananları değerlendirdiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, “Seni sevmeyen ölsün tezahüratını kasıtlı hâle getirdiler. Lütfen bunu yapmayın” diyerek kendi taraftarına mesaj verdi. Maçlarda hakemlerin öne çıkmasını istemediklerini söyleyen Cengiz, “Hasan Şaş güzel bir açıklama yaparak, hatalı olduğunu kabul etti. Vur-kaçla olmaz, sen gerilla değilsin! Sakın onun üzerine atıyorum demesinler, ilk başta hakem itişme sırasında kart gösterse bu olaylar olmazdı. Ciddi bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor. Tahrik unsuru çok önemli. Biz buna bakarız. VAR hataları oldu, olacaktır. Ancak ilginçtir VAR kurulduğundan beri lehimize hiç hata yapılmadı” ifadelerini kullandı.

Derbi için ek rapor
Olaylı derbiyle ilgili dün önemli gelişmeler yaşandı. Temsilci ve hakem raporlarını alan TFF Hukuk Müşavirliği bilgileri yeterli bulmadı. Raporlarda eksikler ve soru işaretleri olduğu görülerek derbi hakemi Fırat Aydınus’tan ek rapor istendi. Yeni raporlar gelince de PFDK’ya sevk edilecek olan Jailson, Roberto Soldado ve Badou Ndiaye’ye ek olarak Ryan Donk ve Rodrigues de disiplin kuruluna gönderildi. Sevkler saldırı maddesinden yapıldı. Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş da, aynı kapsamda disiplin kuruluna gönderildi. Talimatta karşılığı 5 ile 10 maç men olan saldırı fiilinden yargılanacak olan 5 futbolcu ve 1 antrenör eylemlerin ağırlığına göre men cezasına çarptırılacak. Şaş dosyası en kabarık isim.

Terim’e üç koldan
Fatih Terim’e, hakem Fırat Aydınus’un raporu doğrultusunda, ifadelerinin hem hakaret, hem de tehdit içermesinden dolayı sevk çıktı. Müsabaka sonrası açıklamaları sebebiyle de hocaya 3-5 maç arası ceza bekleniyor. Derbinin ardından sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama yüzünden Başkan Mustafa Cengiz ile sarf ettiği sözler için yardımcısı Abdurrahim Albayrak disiplin kuruluna gönderilen diğer isimler oldu. Bir başka detay da Aydınus’un ‘görmedim’ dediği Rodrigues ve Donk’un ‘yayıncı kuruluş görüntüleriyle’ sevk edilmesiydi. Sevk raporlarını hazırlayan TFF Hukuk Müşavirliği bu sabah PFDK’ya tebliğini yapacak ve kurul kararını perşembe günü açıklayacak.

Yarımız sakat
Schalke maçına yönelik konuşan G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Kaybedersek ikincilik iddiamız çok zayıflar. Berabere kalırsak sonuna kadar devam eder. Onun için çok kritik bir maça çıkacağız” sözlerini kullandı. “Takımın neredeyse yarısı sakat” diyen Terim, “Schalke dinamik bir ekip. Baktığımız zaman kendi yerimizi beğenmiyoruz ama oynadığımız 3 maçta 1 gol yemişiz” hatırlatması yaptı. Deplasman fobileri olmadığına vurgu yapan Fatih Hoca, “Gerek Avrupa’da gerekse ligde olmadığını düşünüyorum. Anadolu takımları her maçı kazanmak için oynuyor. Bu Anadolu takımlarının baş kaldırışıdır. Artık herkes için tehlikeli oralar” derken kadroya almadığı Eren için de bugün bir açıklama yapacağını duyurdu.

Serdar: Önde oynuyoruz
G.Saray’ın stoperi Serdar Aziz, “Schalke önemli bir takım, önemli oyunculara sahip. Ön tarafta baskı kurduğumuz için rakibin hücum oyuncuları bu fırsatları bulabiliyor. İlk maçta ben yoktum. İnşallah fazla pozisyon vermeden maçı tamamlarız” açıklaması yaptı.

Eren krizi
Galatasaray’da Eren Derdiyok krizi çıktı. Malatyaspor maçından sonra bazı oyuncularının sürekli sakatlık ve yorgunluk bahanesine sığındığını söyleyen Fatih Terim, Fenerbahçe derbisinde de ağrılarını bahane edip oyuna girmek istemeyen Eren Derdiyok’un üzerini çizdi. Tecrübeli hoca, önemli bir sakatlığı olmamasına ve forvette kriz yaşanmasına rağmen Eren’i “Sen yoksun” diyerek Almanya’ya götürmedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...