'Metin ve Lefter gibi olmalılar'

Düzenleyen:
'Metin ve Lefter gibi olmalılar'

SPOR Haberleri

"Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek. Ümit ediyorum bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın misafiriydi. Bakan gündemi değerlendirdi ve yarınlara dair planları ve yol haritalarını açıkladı. Haliyle gündem olaylı derbi ve cezalarıydı. Bakan Kasapoğlu bu konuda "Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek. Ümit ediyorum bundan sonraki dönemde sporcularımız da bu misyonu ifa etmek için bu şuurla, bu anlayışla daha hassas bir şekilde sahada, saha dışında olsun daha dikkatli olurlar. Kendileriyle ilgili daha hassas davranırlar. Ümit ediyorum bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız" dedi. Bakan şiddetin de zihinlerde çözülmesi gerektiğini söyledi. 

Sorumsuzluğa dur!

"Bakanlık olarak spora yeni bir yaklaşım getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kulüplerin, sporcuların ve federasyonların yeniden tanımlanması ve yeniden dizayn edilmesi lazım" diyen Kasapoğlu "Altmıştan fazla federasyon var. Bakanlık olarak bütçelerinin yüzde 90'ını biz veriyoruz. Maalesef tıkanıklıklar var. Federasyonların yönetimi, dizaynı ve kurgusu noktasında yeni tanımlama çalışmamız var" dedi. Altınordu modelinin doğru model olduğunu ve bu tarz kulüplere kapılarının açık olduğunu vurgulayan bakan sorumsuz yönetici anlayışına da dur denilmesi gerektiğini vurguladı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...